Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Creative X-Fi Xtreme Gamer problemi sa W7
STRANA 1 OD 1
Erestun Creative X-Fi Xtreme Gamer problemi sa W7 13.11.2009. 15:34 T21855

status: user
broj poruka: 1797
Imam cudnih problema sa kartom iz naslova. Drajveri su totalni haos. Zvuk je jako los, ima vec gomila tema o ovome na CreativeLabs forumu i svi kazu da treba sacekati novu verziju. Mene zanima da li je neko odavde imao istih problema i da li je iste resio.
@Bax znam da imas Xtreme Music i iz prica sa foruma kontam da ti radi kako treba. Tacnije drajveri za Music su napisani kako treba.
U pitanju je Windows 7 x64
Postoji alternativa na Creative forumu, neki DanielK, je editovao postojece zvanicne drajvere i ponovo kompajlirao i neki kazu da su resili probleme, ali kod mene ista stvar.
Probacu danas da reinstaliram windows 7 i da odmah probam te izmenjene drajvere i javljam sta se desava.
mkukic ... 13.11.2009. 16:52 #158076

broj poruka: 2591
Pisao sam i ja ovde o problemima sa driverima za zvucnu na Win 7 x64... Imam zvucnu karticu Creative X-Fi Xtreme Audio i posto se bavim muzikom i njenom obradom morao sam da se vratim na XP...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 13.11.2009. 17:25 #158085

broj poruka: 12057

Zaista ne znam kako bi ti pomogao jer nemam nikakvih problema sa drajverima ni sa kvalitetom zvuka i koristim Windows 7 x64. Istalirao sam zadnje CT drajvere sa creative.com.

Valheru 13.11.2009. 17:33 #158092

broj poruka: 750
Konkretno meni zvuk je prosto ne uporedivo bolji na XP SP3 nego na x64 Win 7, sad kako i do cega je stvarno nznam, ako bi mi neko mogao baciti link za skidanje tih Danijelovih drajvera za X-Fi Gamer prvom prilikom bi ih testirao i bacio utiske na forumu.

...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....

Ognjeni .... 13.11.2009. 17:59 #158104

broj poruka: 4526

Stvar je u tome da je microsoft jos u visti izbacio sound hardware acceleration......ne postoji podrska za direct3d..samo za opengl...tako da creative i svi ostali vrse emulaciju i konverziju preko opengl-a da bi radilo u direct3d igrama itd.....

Tako da...zvuk jeste losiji nego u xp, i dosta brljavi... nije to to .....

Ajd uzdravlje

Erestun re: 14.11.2009. 00:54 #158249

broj poruka: 1797
Po nekima na Creative forumu resenje su, Auzentech firme drajveri za X-Fi blastere.
Gospodin DanielK je uzeo drajvere te firme, ponovo kompajlirao i po njemu i onima koji su probali resava probleme gubljenja zvuka, pucketanja itd, ali ne svima, koliko sam procitao.
Iskreno ni meni nisu resili.

Link za drajver sa software-om:
http://www.mediafire.com/download.php?2yzhkjzm4zn

Link za drajver samo:
http://www.mediafire.com/download.php?ouvmk5jejl2

Probajte i jedno i drugo i obavezno bilo kakvu zastitu AV, Firewall, Defender neki na disable. (tako preporucuju)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs