Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Šta bi sa 505W sirove snage???
STRANA 1 OD 1
milos666 Šta bi sa 505W sirove snage??? 07.11.2009. 18:21 T21675

status: user
broj poruka: 398
Opet ja sa Logitech-om Z-5500... Konacno sam ih kupio danas i povezao preko 3 analogna kabla na integrusu (ploca je Asus M4A79-E, pa sad Realtek je integrusa, koja vec ne znam) i ne mogu da verujem kako bedno zvuci... Ja sam ocekivao da ih nikad necu pojacati preko 50%, a ono je tek na 2/3 pristojno glasno... Naravno da planiram uskoro i neku bolju zvucnu da uzmem, ali dal je moguce da su toliko slabi samo zbog zvucne??? Ili sam ja previse ocekivao... Ali ovo je za zvucnike koji toliko kostaju stvarno bedno... Pritom ostavljam mogucnost da sam ja nesto pogresno povezao ili podesio, mada nisam tolki retard, nema tu sta mnogo da se pogresi... Ajde ipak ako ih neko ima, ako ima neka fora da mi pomogne...

P.S. Kad sam vec otvorio temu, a planiram uskoro i zvucnu da kupujem ajde da pitam: Asus Xonar D2X/XDT ili Fatality Pro??? Tu su negde i sa cenom slicne...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @milos666 07.11.2009. 18:54 #156275

broj poruka: 19020
nisam ih probao na integrusi, u zivotu nisam nikad ni koristio integruse na licnom kompu, tako da ne znam kako se cuju preko istih, ali meni na X-fi extreme music se cuju BRUKA!!!
nema nikakve filozofije, samo povezes zvucnike sa pojacalom (woofer), bocnes 3 (zel.crna i nar.) u zvucnu, podesis na settings na control panelu (od sisitema) 5.1, tj 6-ch direct i to je to. Vrlo moguce da ti se cuju bedno zbog integruse, veruj mi, uzmi prvo pristojnu zvucnu, pa da vidimo da li ces se razocarati...

Po meni su ti odlican izbor i jedna i druga, ja bih isao mozda na ASUS Xonar sada, fino izgleda, a i prica se da za nijansu daje `kvalitetniji` zvuk od Creative.

milos666 Pa da, tako sam i povezao... 07.11.2009. 19:03 #156277

Nema tu sta da se pogresi... Nego, mislio sam da sami zvucnici sto imaju pojacalo, da nije mozda ono crklo, i dali je to uopste moguce, odnosno, dal bi onda zvucnici uopste i radili??? Znaci, meni se cuju svi zvucnici, i woofer, sve je ispravno ne kazem ja za to... Ali jednostavno, jacina ni blizu onoga sto sam ocekivao...

imarkovic @milos666 07.11.2009. 19:17 #156279

pa sad, ja ne znam koliki je tvoj prag tolerancije sto se tice jacine basa, zvucnika, itd., recimo, ja sam imao pre ovog sistema Technics pojacalo 190W, sa zvucnicima 2x80W, za kucnu varijantu je bilo vrh, ali kada sam presao na ovo, bas mi se cuo 4xjace, kao i sateliti, bio sam prezadovoljan, preporodio sam se, i dalje sam prezadovoljan, ne bi ih menjao ni za sta, imam dnevnu sobu od 60 kvadrata, kada slusaj jako muziku, ne idem vise od 50%, jer je stvarno glasno, u skladu sa basom, koji mi stoji na 3 crte i cuje se bash bash, kad ga odvrnem na pola, trese se cela kuca, ja mislim da je to stvarno jako, e sad , ne znam kakva je ta integrusa, svakako ces osetiti razliku kada budes stavio Creative ili Xonar, ali da int. smanjuje zvuk na 1/2, pa mozda i vise, to mi je malo cudno, ne verujem da je to moguce...kada pojacalo crkne, recimo ne skroz, vec dovoljno, da kad pojacas zvucnike malo vise, simptom bi bio da se cuju sa velikim sustanjem, odnosno kao kada produvaju, sto je kod takvog sistema tesko moguce, nov je, trebalo bi da je sve u redu.

Slavuj ... 07.11.2009. 19:26 #156280

broj poruka: 2236
500W iz 3`` membrane u kutiji od ni pola litra, `oće to tako, 100%.

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
milos666 @ imarkovic: Ahm, pa dobro... 07.11.2009. 19:29 #156281

...sustanje i slicne stvarni se ne cuju, sa te strane je sve savrseno... A sad evo posle nekoliko sati slusanja mi se cini da je i jacina relativno ok, moguce posto ja imam jak sistem u kolima da mi je sto ti rece, prag tolerancije malo pomeren... Verovatno ce biti mnogo bolje kad batalim integrusu... Nego sto ja odma utripujem da sam ja nesto zaj__o... Hvala ti...
imarkovic @milos666 07.11.2009. 19:38 #156282

ma opusti se, videces kad stavis pravu zvucnu kako to realno izgleda...

@Slavuj
shvataš naravno da to nije pravih 500W, naravno, preko 200W realne muzicke snage je razglas...

GAMER4LIFE Logitech 07.11.2009. 21:03 #156308

broj poruka: 839
Sta ti ocekujes? pazi po specifikaciji ovi Logitech Z5500 imaju 505w RMS ukupno

Bass je 188w

levi i desni po 62w

centar 69w

zadnji levi i desni po 62w

SNR 93.5db

Frequency response: 33 Hz — 20 kHz

SPL 115db

Cuo sam ih samo jednom u zivotu u jednoj radnji na terazijama, zagledao sam ih i pitao sam coveka kako se cuje pustio je neku pesmu od Wu-Tang-a do maximuma i ostavio tako desetak sekundi, i nista mi preterano nije glasno, mislim za 505w svi bi trebali da pobegnu iz radnje kad bi pustio do kraja!

Ja imam Creative GigaWorks S750 7.1 THX Total tj. ukupno imaju 700w RMS-a

Sateliti po 70w RMS-a

Subwoofer 210w RMS-a

SNR : 99db

Frequency response: 25hz - 40khz

SPL: 116db

Zvucnu kartu Creative X-Fi Xtreme Music 7.1

Sto se tice zvucnika , mogu slobodno da se pohvalim da sam jedini vlasnik u Bgu i sire :)

Max sam pojacao do 30% i usro sam se!!!!! nisam smeo vise, plus zivim u zgradi pa zamislite sta bi to bilo ?

To je sve super al ko hoce High End Zvuk nek odvoji minimum 3000eura za neki B&W ili JM Lab Focal stereo sistem sa Rotel Pojacalom + Player!

P.s. Ako si dao tolike pare za te zvucnike dodaj jos 100Eura i kupi zvucnu kartu imaces neuporedivo cistiji, kvalitetniji, glasniji zvuk.

philaemos ... 07.11.2009. 21:12 #156309

broj poruka: 2743
Samo zelim da dodam jednu stvar.
Snagu sistema ne mozes da racunas na taj nacin, to je inace marketing.

Ja recimo koristim stereo zvucnike koje sam licno napravio:

-Kutija od 15l
-unutra trosistemska skretnica
-Bass-Reflex od 80W sinusa
-srednjotonac od 80W sinusa
-visokotonac od 80W sinusa

Kada sve to saberes to je 80W sinusa na celom opsegu zvuka tj od 20Hz do 20 000Hz, ne mozes da samo saberes sve to pa da dobijes 240W. NIJE, svaki zvucnik daje snagu na odredjenom frekventom podruciju, znaci ne rade svi na istom, pa ne mozes da sabiras snagu Bass-a i visokotonca.

Demon to some. Angel to others.

GAMER4LIFE Yes 07.11.2009. 21:18 #156311

broj poruka: 839

Naravno, to sve ukupno kad se sabere ima toliko vati al u svakom slucaju jedan zvucnik od 100w ce se jace cuti nego 2 od po 50w RMS-a to je normalno

philaemos Re: Yes 07.11.2009. 21:31 #156313

broj poruka: 2743
Mislim da 70% ljudi sa foruma ne zna kako se cuje zvucnik od pravih 80W sinusa.
Moji trosisitemski zvucnici sa kutijama od 15l i po 80W bi oduvali taj Logitech koji ima 500W

Demon to some. Angel to others.

::
:: Naravno, to sve ukupno kad se sabere ima toliko vati al u svakom slucaju jedan zvucnik od 100w ce se jace cuti nego 2 od po 50w RMS-a to je normalno
Pisko Prizemljenje 07.11.2009. 22:02 #156331

broj poruka: 6654
E, često su odgovori pred nosom, pa se ne vide, `ajde da se vratimo na početak:
Pre kupovine zvučne (ne, ne odgovaram te), ajde bogati proveri da nisi - nije u sistemskoj mixeti nešto smanjeno (play control i/ili wave). U zavisnosti od drajvera a još više od audio-video programa za reprodukciju koje koristiš - imaš na sistemu, isti mogu da smanje nivo jačine zvuka preko jedne ili obe slajder kontrolne funkcije sistemske mixete. Otvori dvoklikom mixetu - ako imaš ikonu zvučnika pored sata... ako ne, onda iz control panel-a, pa vidi play control i Wave - kako se već zove na tvojoj integruši, često su smanjene do daske ili tu negde pa ljudi siluju zvučnike... a onda im skikne membrana jer neko pražnjenje iz kondenzatora ili prekidača, pošalje prejak impuls ka zvučniku...
Osim pleyera, istu stvar zna da urade programi tv kartica ili satelitskih kartica kada se smanjuje-pojačava zvuk preko daljinca ili slajdera u samim programima.
Proveri.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Millance82 RE 07.11.2009. 23:40 #156356

broj poruka: 578
Zvucnici cu neverovatno jaki i kvalitetni, koristim ih oko 2god, probao sam ih na integrusi ali se dosta bolje cuju na audigy se(koja i nije neka zvucna ali je ipak za razliku od integruce 30% jaca i kvalitetnija) za taj novac koj si ulozio shvatices da jeftinije sa takvim ozvucenjem nisi mogao da prodjes, ja ih retko pojacavam preko 30%, naravno cepao sam ih ina max, nikad ih nisam terao u boost(verovatno znas i za tu mogucnost) jer mora sve u sobi da se trese kada pojacas na max. inace povezao sam ih direktno. kupi tu audigy za 15-20e i preporodices se

dookeey ma o cemu pricamo? 07.11.2009. 23:55 #156361

broj poruka: 158
kakvih 505w snage?ko to moze da poveruje?daj boze da to ima realnih i 5w snage....pa da bi to moglo da daje 500 w prave snage,moralo bi da ima napojni kabal debljine ihiihiii....pa granica boli kod zvuka je 10w po m3,a granica smrti je 100w po m3.....da je pojacalo u a klasi,i da mu je iskoristivost 70%,on bi trebalo da vuce iz transformatora skoro kilovat...to je ko grejac bojlera....ljudi se zanose.....500w sinusne snage je dovoljno da se ozvuci pristojno diskoteka od 300kvadrata.....kazem sinusne snage.....e sad,da ocekujemo od sistema koji je kompletan upola laksi od transformatora koji treba da napaja pojacalo od pola kilovata je kao da ocekujes od bicikle da probije zvuzni zid.....tako da.....previse ocekivanja od necega sto ne moze da da tu snagu koju ti zelis.....iako je to sto si kupio vrlo dobar sistem....sjajnog zvuka....ali snage koja ne premasuje 10-tak wati sinusne snage....

dookeey e da 07.11.2009. 23:57 #156362

15w sinusne snage u sobi od 30-tak kvadrata je nepodnosljivo preglasno....cisto da pojmite koliko je to....

Slavuj ... 08.11.2009. 00:10 #156367

broj poruka: 2236
Koliko u dB dođe ta ``granica smrti`` ?

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dookeey racunaj :) 08.11.2009. 00:22 #156369

Gornja granica određena je pojavom bola do koga dolazi zbog velikih pomeraja pojedinih elemenata u organu sluha. Zvuci još jači od ovih oštetili bi uho. zato se gornja granica naziva i granicom bola. Na frekvenciji od 1kHz ona odgovara pritisku preko milion puta većem od pritiska na pragu čujnosti, što iznosi pmax = 20 Pa.
U praksi se pokazalo da je vrlo nepodesno uzimati pritisak kao merilo jačine zvuka. Zato je uveden pojam nivoa zvuka, čija je jedinica decibel.

Decibel (dB) se upotrebljava da prikaže najmanji stepen razlike u jačini zvuka koji normalno ljudsko uho može da razlikuje.Decibel je relativna jedinica - nije jedinica kojom se određuje apsolutna vrednost, već se njom samo daje logaritamski odnos dve ma koje veličine.

LN (dB ) = 10 . log10 (I/I0)

gde je I intenzitet zvuka u bilo kojoj tački, I0 početni intenzitet.

vaci Logitech Z-5500 08.11.2009. 00:29 #156370

broj poruka: 93
Zvucnjaci su OK,nemoj to da te plasi. Problem ti je integrusa koja baca visoke tonove, pa BAS ne dolazi do izrazaja.Inace u winampu moras podesiti ekvilajzer da bi lepo radili. Ako na ploci imas digitalni izlaz povezi ih preko njega dok ne nabavis neku bolju karticu tipa CREATIVE MUSIC ili slicno.

dookeey granica boli 08.11.2009. 00:31 #156371

izrazena u decibelima je oko 140dbps,e sad obzirom da je to logaritamska jedinica,te da je povecanje progresivno,izracunaj koji je prag smrti...znaci zvuk(ipak)moze i da ubije!

Millance82 RE 08.11.2009. 00:53 #156374

Ljudi ovde lupaju gluposti, pise da imaju 505w snake kada se saberu svi zvucnici, naravno da nemaju svi po 505 niti izbacuju tu jacinu ali je zato cinjenica da samo bas od 10` izbacuje snagu od 188w sinusa. nemoj da slusas budale koje lupaju gluposti .) 10w HAHAHAHAHA

Millance82 RE 08.11.2009. 00:56 #156376

http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/224&cl=us,en

Total FTC power: 505 watts RMS
Sub-woofer: 188 watts RMS (into 8 ohms, @ 100Hz, @ 10% THD)
Satellites:
Left/Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1khz, @ 10% THD)
Center: 69 watts RMS (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)
Rear Left & Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)
Total Peak power: 1010 watts
Maximum SPL: >115 dB
Frequency response: 33 Hz — 20 kHz
Amplifier: Ultra-linear, high-capacity analog
Signal to noise ratio: >93.5 dB, typical 100
Input impedance: 8,000 ohms
Compatibility:
PC/Mac
CD
MP3
DVD
PlayStation®
Xbox®
imarkovic .. 08.11.2009. 01:44 #156383

dobro bre ljudi, sta ste se uspanicili, svi znamo da tih 500W ne moze da bude stvarno 500W, sto je i normalno, takvi su svi surround sistemi, odnosno takve oznake imaju, nije to realna snaga koja se meri u watt-ima, dobro je rekao philaemos, covek pravi zvucnike i zna sta prica.

Ognjeni ... 08.11.2009. 02:09 #156384

broj poruka: 4526
sta bi onda rekli za one kineze sto obelezavaju jacinu u 2-3000w...a u stvari je peek power...lol

Ajd uzdravlje

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs