Vidim da ih ima da se nadju za 360 - 400 jura, pa me zanima dal ima nesto sto bi za iste pare moglo da da i vise od ovih. Da napomenem da bi ih koristio na kompu i da zivim u zgradi, u prevodu, prosecno svakih dve i po godine cu ih pojacavati iznad 10%, pa ako neko ima predlog za zvucnike koji ne moraju da budu ove snage, ali podjednako kvalitetni, nek napise predlog... Inace, dal je za kvalitet bolje uloziti vise u zvucnu karticu ili zvucnike???
pa pazi Z-5500 su jako mocni zvucnici, ne znam sad bas da li vrede 400eu, ali ja sam ih svojevremeno platio 300, a to je pre 2god, i mislim da ne vrede preko recimo 330eu, to je plafon koliko bih dao kada bi ih sada kupovao, a da ponovo mogu da kupujem, uzeo bih ove:
zasto>? zbog toga sto su 3x jeftiniji, zbog toga sto imam kucu i nisam pojacavao preko pola nikad, a do pola retko kada, imaju podjednako kvalitetan zvuk sa ovima iz linka, po meni je Logitech jako kvalitetan sto se zvucnika tice, besprekoran je i zvuk i kvalitet izrade.
sto se zvucne tice, ne moras da ulazes sad boga oca, ali preporucio bih ti da uzmes X-fi extreme music, ili ASUS Xonar 5.1.
ako ti treba 5.1 sistem, imas dosta jeftinijih i dobrih isto ALI ako ces dati 400e vec onda prelistaj oglasa i kupi pojacalo i zvucnike neke stereo i ima da svira lepse i bolje za sve pare sto se kaze
ja sam istu dilemu imao ali sam skupio kesa i kupio bruka stereo sistem sad svira samo tako
jer za 70 evra ima X530 (jesu losiji od ovih) koji su za neke kucne uslove i vise nego dovoljni ! I naravno da je bolje uloziti u zvucnike, dovoljna je i integrisana zvucna sasvim. Zasto bi davao ne razumem pare kad ionako ti n treba snaga. Kvalitet ti je slican na svim tim sem sto su X530 na primer 70W pa su zato verovatno i jeftniji al opet po meni su dovoljno jaki za kucne uslove.
slazem se da `svira` bolje pojacalo sa zvucnicima, to sam i ja hteo da kupim, medjutim, da bi dobio zvuk koji bi mogao da se poredi sa ovim sistemom, potrebno je da uzmes kvalitetnije pojacalo sa isto kvalitetnijim zvucnicima, ja sam gledao nesto tipa NAD u kombinaciji sa mission zvucnicima, i racunao, 400-500eu, za pojacalo sa 2 zvucnika, bez adekvatnog basa, a buduci da meni prija BASS, racunao sam posebno koliko bi izasao neki dobar BASS, tipa jazz, ili vec nesto, nema ispod 10.000, PASIVAN, a Z-5500 ima bass da se smrznes, i sve je, sto bi reko Sojic `uskladjeno`, znaci, po meni, onaj ko se bavi samo i samo muzikom, treba da ima pojacalo+2 zvucnika, a za kucne varijante, tipa filmovi,muzika,game, 5.1 rules, ne mora bas da bude Z serija, ali ova druga sto sam naveo je fenomenalna, a za te pare, pojacalo sa zvucnicima koji mogu da stanu na crtu ovome, za ove pare nema sanse da nadjes, probaj ako mozes, cak ni polovne...a svi znamo kakvi se polovni zvucnici prodaju po oglasima, pojacala i djene djene, mogu da prodju, ako su neka kvalitetnija, obicno su `neunistiva`..
Zvucna karta je jako bitna. Ne bih se slozio da je zanemarljiva razlika. Cak sta vise, razlika je drasticna cak izmedju bilo koje integrisane i bilo koje kvalitetnije kartice, pa cak racunam tu i najobicniji creative live... Integrisane sviraju nekako bez definicije, sve ravno, ravan zvuk... nema nikakve dinamike, nikakve definicije.... poredio bi ih sa najobicnijim razglasom koji moze da se koristi na autobuskim i zelezznickim stanicama za informacije o polascima i dolascima:) Integruse sviraju kao lose napravljeni sirokopojasni zvucnici i potpisujem da ni jedna, ali bas ni jedna integrisana karta ne zvuci ni priblizno dobro.... Bas muljav.... visoki takodje, srednji takodje... Ako imas vremena svrati do mene da ti to licno i prezentujem... Veruj mi za neke kucne uslove... cak i zvucnici od 50-60e zvuce neuporedivo bolje na nekoj iole kvalitetnoj zvucnoj kartici... zvuce kao da kostaju duplo vise a mozda i preko toga:) Izvor zvuka je onaj koji kontrolise zvucnike. Znaci bez dobre kontrole, nema ni dobrog zvuka, to jest mozes staviti zvucnike kakve god hoces.. razocaraces se na integrusi... Ukolio te zanimaju , imam jedan komplet z3e (mozes ih naci ovde na oglasima) pa ukoliko ti bude zanimljiva cena, mozes doci da ih poslusas. Imaju ono sto ti treba, odnosno dubok i definisan bas sa mogucnoscu podesavanja nivoa niskih tonova.
... ne znam sta da radim... Ma te kombinacije sa pojacalom, nemam pojma... Bolje uzmem 5.1 i bole me... Nego sam hteo da vidim dal bi neko preporucio neku drugu marku da nije logitech, eventualno nesto sto je slicno po ceni a bolje... Jer sam mislio da je mozda logitech vise izvikan nego sto stvarno vredi...
@imarkovic: Jel znas neku radnju gde imaju te sto si mi preporucio spojene da ih puste da cujem. Veliki je problem sto na dosta mesta ih zabole da ti puste zvucnike da cujes...
Ako ces koristiti zvucnike prvenstveno za muziku ne bih ti preporucio 5.1 itd.. Najbolje za to je 2.0 ili kao kompromis 2.1... E sad, ako su ti bitniji efekti na filmovima i igricama onda tek dolazi u obzir 5.1 Cak i ako se odlucis za pojacalo plus zvucnike, nikako ne kupuj AV receiver. Svaki zvuci uzasno veruj mi. U toj kombinaciji uzmi samo ali samo klasicno pojacalo, i neke dobre zvucnike. Naravno uz sve to pazaris i neku zvucnu i eto resenja za tvoje zelje. DušanNastić Beograd,
al slusao sam ja X-530 i sa zvucnom Supreme-FX i kod mene na DFI ploci Realtek integrisana, i verujte mi ja razliku ne osecam, kvalitet je isti bar po meni, a i za igre i filmove obavezno 5.1 nikako 2.1, bas samo za muziku moze i 2.1... @Milos666 Dobri su Altec Lansing
Sry admini sto kacim ove linkove, samo zbog slike je. I uz sta god od ta dva obavezno i neki X-fi tipa XtrmeMusic,Gamer,Platinum i sl. sto je ~80-100e.
Moguce, moguce da sam u zabludi ja sto se toga tice... Al meni je opet ok zvuk na ovim X530 i Realtek-u, necu da dajem toliko para samo za zvucnu, jedino mozda kad bih probao i video da je bas neverovatna razlika u zvuku uzeo bih zvucnu.
:: Pa zato sto to sto dobjes sa plocom (Supreme-giga-mega) ni nema dodirnih tacaka sa X-fi :: :: ::
Ta zvucna nema X-fi chip u sebi uopste, to je ako sam dobro procitao i secanje me dobro sluzi...ADI koji koristi software od Creative-a.
Razlika je osetna sa dobrom zvucnom (Ima sad i Asus zvucnih kod nas, bolje su od Creative verujte..) i sigurno da vredi tih para ako se ima nesto bolje. Ne bi verovao pored cistine zvuka koliko bi sistem i glasniji bio (vise nego duplo).
video sam bas u kraljice Marije u Gigatronu, da imaju otpakovane Z-5500, i X-230, ali ove iz mog linka NE, pa zvrcni ih cisto da ih pitas da li bi hteli da ti malo odvrnu, zamoli ih, ljubazni su, da cujes zvuk, probaj to isto i u Bench house-u (WinWin).
@OCz, u pravu si potpuno za zvucnu, znaci X-fi, a sa tom supreme pufnica je imao problem sa drajverima, ispod je starno ADi chip, ili koji vec, da li SoundMAX, zaboravio sam.
Ovi H 500 izgledaju lepo na slici, a jel znas slucajno dal u ove dve radnje sto pise da ih imaju, imaju spojene ili ih ne mrzi da ih povezu... Mislim, jel si bio nekad kod njih? Mada i kad bi ih video uzivo nekako mi Z-5500 opet izgledaju bolje... E sad, ne ulazim u kvalitet zvuka, jer nisam cuo H500...
haha ma kakav Supreme-Fx to je ista stvar kao taj realtek samo nije na ploci (citaj integrisan) @The Bear, ocito nisi cuo kvalitetnije zvucne karte, E-MU, M-Audio, pa i Asus i Creative spadaju medju kvalitetnijim na neki nacin. Ko god moze da izdvoji novac za zvucnu kartu i batali integrisanu treba to da uradi jer zvucnici za sigurnih 20% bolje sviraju nego sa integrusom. A taj Supreme Fx koji si ti slusao nije ovo novo izdanje Supreme X-Fi tako da je u potpunosti isti kao i taj Realtek. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
... da mi je bitno i kako zvucnici izgledaju... Eto, ima nas i takvih, sta da radim kad sve u sobi mora da bude pod konac i da se vizuelno uklopi sa ostatkom stvari... Ima nas svakakvih...
Sto se tice odgovora na ovu temu, ja ti preporucujem da uzmes te logitech, kvalitetni, dobri, sa dosta snage zvucnici. Naravno ako zelis da ulazis u svet Hi-Fi-a, sto da ne, ali kada crv proradi mnogo te skuplje izadje sve. Polovnu Hi-Fi opremu izbegavaj...ne znas na sta mozes da naletis. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Cuj nemam pojma, mozda, to bi trebao okrenuti te radnje pa njih pitati. Slazem sa da kada se vec daju neke ozbiljnije pare dobro je i cuti zvucnike pre kupovine.
Ja sam imao prilike da cujem bas te i po meni sviraju lepse od Z-5500 (ja ih imam vec ~1.5god). Z-5500 je jaci sistem, i Logitech te i hvata na to, na jak bass i glasnocu, dok Microlab ima drugaciji pristup (nije da su slabi...). U svakom slucaju kazem, meni Microlab ima lepsi zvuk...ne mogu mnogo da detaljisem jer nije isto kada bi ja to doneo kuci i seo gde uvek sedim pa poceo da vrtim pesme koje ja slusam i kada mi neko ovako pusti da cujem kod njega.
I posto si i rekao da ti neko odvaljivanje od zvuka nije u planu a i to toliko trese da jednostvo ne mozes u zgradi da slusas glasno(ovi sistemi)...onda verujem da je Microlab mnogo bolji i nesto jeftiniji izbor.
Mislim da su ti Logy zvucnici odlicni, nisam ih probao pa ne mogu da tvrdim.
A sto se tice zvucne karte slozicu se sa NDSystem (gde nadje ime.... ) Ko je integrusu zamenio nekom boljom Creative kartom nikada ti ne bi rekao da ti je integrusa dovoljna.
Imam stereo pojacalo staro 20 godina i trosistemske zvucnike koje sam ja pravio, i kvalietet zvucne karte se oseti u sekundi.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Imam Logitech X-530, valjda se isplati uzimati zvucnu uz njih ?
:: Creative Live 5.1 Digital, poklonio sam je drugaru, stara pitaj Boga koliko :: :: ako imas kvalitetan Hi-F :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: koja bi bila zvucna karta, a da se bas oseti razlika u odnosu na integrisanu Realtek ? Znaci najjeftinija a da valja :: :: :: :: :: ::
Valja uz skoro bilo sta jer se razlika oseti, od jefninijih varijanti verovatno neki Audigy mozda eto taj SB Live ..to izadje verovatno nekih 20-30e ne vise.
Ja bih radije uzeo aktivne monitore npr. KRK RP5 G2 ili za malo vise para RP6 al onda slusas muziku samo sa audio cd-a, FLAC-a ili mp3 na 320kbps posto se sve cuje.
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.