Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Piskav ton u zvucnicima !!!
STRANA 1 OD 1
gliga79 Piskav ton u zvucnicima !!! 28.10.2009. 20:12 T21360

status: user
broj poruka: 4641
Kad pojacam ton na zvucniku, cuje se neko pistanje, ponekad isprekidano(kad pomeram mis-a ili kad radi HDD). Kako da otklonim ovo jer me iritira u poslednje vreme ?
Ploca je ASUS P5QL-E

RESISTANCE IS FUTILE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Piskav ton u zvucnicima !!! 28.10.2009. 20:19 #153009

broj poruka: 9459
Ako mislimo na isto onda je to jednostavno osciliranje elektronike kod manje kvalitetnih audio kartica.Jedino resenje je da smanjis izlaz tj na mixeru ga smanji,a na pojacalu pojacaj.Nadji neku srednju varijantu(odnos suma iz kartice i glasnoce na pojacalu)

I ne zaboravi da mutiras sve kanale u mixeru koje ne koristis mic,cd...Jer oni znaju dobro da bruje,ali nije to sigurno slucaj sa tvojim piskutavim oscilacijama.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Kad pojacam ton na zvucniku, cuje se neko pistanje, ponekad isprekidano(kad pomeram mis-a ili kad radi HDD). Kako da otklonim ovo jer me iritira u poslednje vreme
:: Ploca je ASUS P5QL-
::
:: RESISTANCE IS FUTILE
BlueSkyNIS Moja neka razmišljanja.... 28.10.2009. 20:42 #153015

broj poruka: 860
Meni pre liči da se šum (uslovno rečeno) koji je nastao u napojnim vodovima ubacuje se preko mase ili napajanja samog DAC-a (eventualno crkli kondovi) u korisni signal. Pitanje je kakve veze ima miš sa napajanjem? Pa pri svakom pomeranju miša, procesor mora da obradi tu informaciju, tj. tada treba da izađe iz idle stanja, podigne napon napajanja i frekvenciju, odradi obradu informacija u ponovo uđe u idle stanje. Svaki put kada uđe/izađe iz idle stanja, na napojnim vodovima se javljaju brze promene napona. To se dešava oko nekoliko stotina puta u sekundi što je baš u čujnom opsegu. Zujanje se isto može čuti i kada se procesoru zada neki računski posao. Na mom starom kompu doduše nisam čuo zujanje koje potiče od HD, ali je moguće da i on na isti način generiše male promene napona napajanja slično CPU-u.

i obavezno
:: I ne zaboravi da mutiras sve kanale u mixeru koje ne koristis mic,cd...Jer oni znaju dobro da bruje,ali nije to sigurno slucaj sa tvojim piskutavim oscilacijama

Windows-free with Fedora 10

gliga79 Resen problem !!! 28.10.2009. 20:51 #153020

U Speakers Properties, mutirao sam :CD Audio i PC Beep,(Microphone i Front pink in, vec su bili mutirani) , automatski je pistanje nestalo, i pored toga sto je mixer pojacan do kraja.
Hvala na pomoci, resih se problema konacno.

RESISTANCE IS FUTILE

:: Ako mislimo na isto onda je to jednostavno osciliranje elektronike kod manje kvalitetnih audio kartica.Jedino resenje je da smanjis izlaz tj na mixeru ga smanji,a na pojacalu pojacaj.Nadji neku srednju varijantu(odnos suma iz kartice i glasnoce na pojacalu
:: I ne zaboravi da mutiras sve kanale u mixeru koje ne koristis mic,cd...Jer oni znaju dobro da bruje,ali nije to sigurno slucaj sa tvojim piskutavim oscilacijama
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Kad pojacam ton na zvucniku, cuje se neko pistanje, ponekad isprekidano(kad pomeram mis-a ili kad radi HDD). Kako da otklonim ovo jer me iritira u poslednje vreme
:: :: Ploca je ASUS P5QL-
:: ::
:: :: RESISTANCE IS FUTILE
Scyter Re: 28.10.2009. 20:54 #153022

broj poruka: 8138
Imam istu plocu,nikakvih problema vec godinu dana,koliko je imam.

The Way It`s Meant To Be Played

gliga79 eseses... 28.10.2009. 21:11 #153030

Nije nikakav kvar, vec su neke stvari u mixeru bile ukljucene, sto nisu trebale.
Sad je necujno. Cuo sam ovaj zvuk na mnogim racunarima, ali ljudi to mahom ignorisu.

RESISTANCE IS FUTILE

:: Imam istu plocu,nikakvih problema vec godinu dana,koliko je imam
:: The Way It`s Meant To Be Played
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs