Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Sennheiser
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Sennheiser 04.10.2009. 12:14 T20658

status: user
broj poruka: 1621
Uzeo sam pre neke 2 nedelje Sennheiser MX560 slusalice(koristim ih sa Sansa Clip-om). Ne znam dal` tripujem, ali od juce mi se cini kao da desna sluska povremeno krci( kao da rezonira u ritmu muzike, uglavnom pri visim tonovima). Probao sam da ih ubodem u lap i komp i same shit. Isto mi se desavalo i sa nekim Panasonic sluskama pre neku godinu...Cudno mi je da se tako nesto desava sa Sennheiser-om posle 2 nedelje...Jel da nosim u servis, ili?

Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 04.10.2009. 12:26 #145328

broj poruka: 9121
Jel se to desava na jednoj istoj pesmi ili na razlicitim ?

Copy paste ?

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=20640&forid=16&katid=2

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z Jes`, copy-paste.... 04.10.2009. 12:38 #145331

Upao sam coveku u temu pa niko nije hteo da mi odgovori :-) Desava se u vecini pesama, ne svim. Isto je na razlicitim izvorima zvuka. Pretpostavljam da zavisi od tonova...Cudno mi je jer se to ranije nije desavalo, takve stvari odmah primetim, pocnu da nerviraju. Upravo zato sam i uzeo Sh, zbog kvaliteta zvuka i 2 god garancije....jbt 2 nedelje i zezancija...

gilopile Re: Sennheiser 04.10.2009. 12:38 #145333

broj poruka: 9459
Skini ovaj ton generator,postavi balance na sredinu,pa testiraj na kojoj frkvenciji se javlja sum.Ako se javi samo na jednoj sluski,onda imas problem,a ako se javi na obe(na istoj frkvenciji),to je ok,jer svaka sluska ima odredjenu frkvenciju koju`ne trpi`,i naravno,ako se ne javi sum onda si `na konju`:))

http://www.nch.com.au/tonegen/index.html

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Uzeo sam pre neke 2 nedelje Sennheiser MX560 slusalice(koristim ih sa Sansa Clip-om). Ne znam dal` tripujem, ali od juce mi se cini kao da desna sluska povremeno krci( kao da rezonira u ritmu muzike, uglavnom pri visim tonovima). Probao sam da ih ubodem u lap i komp i same shit. Isto mi se desavalo i sa nekim Panasonic sluskama pre neku godinu...Cudno mi je da se tako nesto desava sa Sennheiser-om posle 2 nedelje...Jel da nosim u servis, ili?
::
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
Equinoxe Re: 04.10.2009. 13:54 #145361

broj poruka: 12057

Ne mogu da te obradujem jer kruže priče da tako umiru sluške (L/R) na Sennhaiser proizvodima, prvo krčucka, pa se čuje sve tiše i tiše i na kraju mrtvo/mrtva. Ako budeš primetio takve simptome......jbg....

Sub-Z JEBAGA 04.10.2009. 14:31 #145375

Probao sam ton gen. Desna slusalica pocinje da krci/rezonira vec na 10Hz a prestaje tek na 350-400. Leva radi dobro. Ne mogu da verujem koje sam k**ate srece. Sansine sluske su radile dobro godinu dana, tek nedavno su pocele da crkavaju(kabl). Onda sam dobio Pioneer S12, tesko njesra, plastican zvuk, kao na Hama slusalicama od 173 dinara. I onda sa uzeo ove u 4audio-u, odusevio se kako zvuce. I sad patka. Nista, reklamiram, jbg, ima garanciju 2 god. Hvala svima!

pajsgudgud To su gremlini 04.10.2009. 14:34 #145376

broj poruka: 3743
Do sad sam promeni jedno deset pari sluški (bubica) od 1000 do 7000din i na svim do jednih mi se pojavljivao taj problem. Zapravo jedino na poslednjim nije ali one su in ear. Koliko sam uspeo da zapamtim uvek je bila u pitanju leva slušalica, mada možda i grešim. Nervirao sam se isto koliko i ti. Psovao sam oca i majku prvih par puta. Kad pre da produva??? Pa nisam ni pojačao itd. Međutim kako problem došao tako i otiša, ali na baš svakom modelu. Imao sam i Panasonic, i Maxell (nesreća), Philips, Ipod sluške kao i Sennheiser. Što se tiče odnosa cena/kvalitet zvuka/izdržljivost najbolje su se pokazale Philips. Zenhajzerke MX-50 očajan zvuk, CX-380 kristalno čist zvuk al počne da se izvlači džek iz gume posle nekih četiri meseca. Mislim jeeeeee...

support normality
MOJ DNK je bolji od tvog!!!

gilopile Re: JEBAGA 04.10.2009. 14:35 #145377

broj poruka: 9459
Jbg,toga sam se i plasio,klasicno prosuskavanje.Reklamiraj,nemas druge.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Probao sam ton gen. Desna slusalica pocinje da krci/rezonira vec na 10Hz a prestaje tek na 350-400. Leva radi dobro. Ne mogu da verujem koje sam k**ate srece. Sansine sluske su radile dobro godinu dana, tek nedavno su pocele da crkavaju(kabl). Onda sam dobio Pioneer S12, tesko njesra, plastican zvuk, kao na Hama slusalicama od 173 dinara. I onda sa uzeo ove u 4audio-u, odusevio se kako zvuce. I sad patka. Nista, reklamiram, jbg, ima garanciju 2 god. Hvala svima
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
WRC aaa 04.10.2009. 14:38 #145378

broj poruka: 181
Pazi,kao i sto sam znas,to su jedne od slusalica nizeg ranga Sennheiser,krecu se kao te od 20eur ,pa do 300 i vise.Kao sto je uglavnom u svemu tako i u tome koliko para toliko muzike.
http://www.4audio.rs/cenovnik.php.

Equinoxe Re: To su gremlini 04.10.2009. 14:44 #145381

Ima i izuzetaka. Izuzetno sam pažljiv sa mojim CX300 i već godinu dana, samo uživam:
http://www.wikidesign.co.uk/Geekanoids/uploaded_images/senn_cx_300_black-712307.jpg

:: Do sad sam promeni jedno deset pari sluški (bubica) od 1000 do 7000din i na svim do jednih mi se pojavljivao taj problem. Zapravo jedino na poslednjim nije ali one su in ear. Koliko sam uspeo da zapamtim uvek je bila u pitanju leva slušalica, mada možda i grešim. Nervirao sam se isto koliko i ti. Psovao sam oca i majku prvih par puta. Kad pre da produva??? Pa nisam ni pojačao itd. Međutim kako problem došao tako i otiša, ali na baš svakom modelu. Imao sam i Panasonic, i Maxell (nesreća), Philips, Ipod sluške kao i Sennheiser. Što se tiče odnosa cena/kvalitet zvuka/izdržljivost najbolje su se pokazale Philips. Zenhajzerke MX-50 očajan zvuk, CX-380 kristalno čist zvuk al počne da se izvlači džek iz gume posle nekih četiri meseca. Mislim jeeeeee...
:: support normalit
:: MOJ DNK je bolji od tvog!!
Sub-Z Re: aaa 04.10.2009. 14:56 #145384

Naravno, ne ocekujem ja cuda za 20 evra, ali reputacija im je takva da se ne ocekuje ni da crknu posle 15 dana, To je ono, klasicni- shit happens. A i bilo bi iracionalno da za Clip koji kosta 35 evra uzmem sluske od 300...

:: Pazi,kao i sto sam znas,to su jedne od slusalica nizeg ranga Sennheiser,krecu se kao te od 20eur ,pa do 300 i vise.Kao sto je uglavnom u svemu tako i u tome koliko para toliko muzike
:: http://www.4audio.rs/cenovnik.php
pajsgudgud Heh Bane 04.10.2009. 14:57 #145385

mislim da te cx-300 imaju plastiku oko džeka i da su malo izdržljivije. Inače problem sa izvlačenjem džeka se javio i na mx-50. Ove moje su neki kao `sporcki model` i možeš da ih pereš pod vodom, al guma se pod toplotom(letnji dani jelte) raširi i ćaoooo.
Kad smo kod čuvanja stvari mislim da smo slični, čuvam stvari ko oči u glavi. Dan danas imam i radi audio diskmen Panasonic kupljen 2002 ALU poklopac, daljinac na kablu, punjenje baterija u plejeru, 157 dojč maraka. Puno love u to vreme.

support normality

Equinoxe Re: Heh Bane 04.10.2009. 15:15 #145393

Nema plastike, samo guuuuummmmma....do radnje -> MP3, do pošte -> MP3, na posao -> MP3, u drugu sobu -> MP3.....

:: mislim da te cx-300 imaju plastiku oko džeka i da su malo izdržljivije. Inače problem sa izvlačenjem džeka se javio i na mx-50. Ove moje su neki kao `sporcki model` i možeš da ih pereš pod vodom, al guma se pod toplotom(letnji dani jelte) raširi i ćaoooo
:: Kad smo kod čuvanja stvari mislim da smo slični, čuvam stvari ko oči u glavi. Dan danas imam i radi audio diskmen Panasonic kupljen 2002 ALU poklopac, daljinac na kablu, punjenje baterija u plejeru, 157 dojč maraka. Puno love u to vreme
nenika Mozda je i ovo 04.10.2009. 15:22 #145395

broj poruka: 1133
Upalim racunar a ono desni zvucnik krkr..krkr...krkr ,a ja lepo otvorim racunar,izvadim karticu ,ocistim kontakte i obrisem prasinu i sad radi kao nov,TISINA.

PROBAJ BAREM DA OCISTIS OD PRASINE ZVUCNU

Sub-Z Re: Mozda je i ovo 04.10.2009. 15:29 #145396

Tesko da je prasina, isto je na laptopu/kompu/liniji/mp3 plejeru. Ma crkavaju, njesra. Ali hvala u svakom slucaju!

:: Upalim racunar a ono desni zvucnik krkr..krkr...krkr ,a ja lepo otvorim racunar,izvadim karticu ,ocistim kontakte i obrisem prasinu i sad radi kao nov,TISINA
:: PROBAJ BAREM DA OCISTIS OD PRASINE ZVUCN
mkukic Re: Re: To su gremlini 04.10.2009. 15:51 #145401

broj poruka: 2591
Bax bas planiram da uzmem neke normalne sluske (bubice) jer znam da slusam i obradjujem muziku i nocu kad rad sa zvucnicima nije moguc... Uzeo sam neko A4Tech-ovo sr*nje za 800 din i zvuk je uzasan (to je najbolje sto su imali u ponudi od bubica u vs). Imam i neke stare Pioneer i zvuk je dobar ali im je kabl jako kratak pa moram da udjem u monitor dok ih koristim.

Kakav je kvalitet zvuka kod ovih sto si naveo? Koliko kostaju i gde si ih uzeo?
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Ima i izuzetaka. Izuzetno sam pažljiv sa mojim CX300 i već godinu dana, samo uživam
:: http://www.wikidesign.co.uk/Geekanoids/uploaded_images/senn_cx_300_black-712307.jp
:: :: Do sad sam promeni jedno deset pari sluški (bubica) od 1000 do 7000din i na svim do jednih mi se pojavljivao taj problem. Zapravo jedino na poslednjim nije ali one su in ear. Koliko sam uspeo da zapamtim uvek je bila u pitanju leva slušalica, mada možda i grešim. Nervirao sam se isto koliko i ti. Psovao sam oca i majku prvih par puta. Kad pre da produva??? Pa nisam ni pojačao itd. Međutim kako problem došao tako i otiša, ali na baš svakom modelu. Imao sam i Panasonic, i Maxell (nesreća), Philips, Ipod sluške kao i Sennheiser. Što se tiče odnosa cena/kvalitet zvuka/izdržljivost najbolje su se pokazale Philips. Zenhajzerke MX-50 očajan zvuk, CX-380 kristalno čist zvuk al počne da se izvlači džek iz gume posle nekih četiri meseca. Mislim jeeeeee...
:: ::
:: :: support normalit
:: :: MOJ DNK je bolji od tvog!!
pajsgudgud @sub-Z 04.10.2009. 18:01 #145411

Ne crkavaju strpi se nestaće kako je i došlo.

@mkukic koštaju oko 7000 pogledaj cenovnik na 4audio.rs

Iste su kao i moje cx-380 samo je drugačiji materijal od kog je kabel urađen.
Zvuk je fenomenalan plus što delimično izoluju spoljašnje zvuke tako da imaš simfoniju u ušima.
Ja sam moje pazario u inostranstvu i izašle su me 5400din kad se preračuna.

support normality

philaemos Imam... 04.10.2009. 18:22 #145413

broj poruka: 2743
Sennheiser PMX60, kupljene u Austriji 2006, koristim ih vec 3 godine bez problema. Ne krce, ne suste. Drugar je u isto vreme kupio iste takve preko eBay-a i rade mu bez frke.

Mozda su sada losijeg kvaliteta, ili su za nase trziste losi modeli...

mkukic Re: @sub-Z 04.10.2009. 19:59 #145435

broj poruka: 2591
Hvala! Vidim da su CX-300 57e, e sad ne pise da li je to sa PDV-om ili bez...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

:: Ne crkavaju strpi se nestaće kako je i došlo
:: @mkukic koštaju oko 7000 pogledaj cenovnik na 4audio.r
:: Iste su kao i moje cx-380 samo je drugačiji materijal od kog je kabel urađen
:: Zvuk je fenomenalan plus što delimično izoluju spoljašnje zvuke tako da imaš simfoniju u ušima.
:: Ja sam moje pazario u inostranstvu i izašle su me 5400din kad se preračuna
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs