Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
da li vredi ova creative ove pare??
STRANA 1 OD 1
milosikaca da li vredi ova creative ove pare?? 30.08.2009. 20:00 T19733

status: user
broj poruka: 1081
pozzz svima na forumu.imam jednu ponudu pa me interesuje jel ok

Creative X-fi (Xi-Fi) Xtreme Audio za 25e nova al bez garancije???

i ako se isplati dal moze da gura altec vs4121??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NDSystem Creative 30.08.2009. 20:08 #136384

broj poruka: 209
Xtreme audio je u stvari remarkovani Audigy SE. Mislim da vredi taman toliko koliko ti covek za nju trazi. Nije neka posebna kartica, to jest najniza je u rangu nove serije Xtreme.

Nadam se da sam pomogao

Pozdrav

Dušan Nastić
Beograd,

Equinoxe Re: 30.08.2009. 20:10 #136385

broj poruka: 12057

Kartica je taman za te zvučnike, a da kad smo kod Audigy-a SE, on je šar svetlosnih godina ispred aktuelnih integruša.

limunche @Bax 30.08.2009. 20:54 #136401

broj poruka: 426
jel to bas toliko osetno, taj prelazak sa integruse na neku jeftinu creative? imam z2300 i kad pojacam preko pola pocinje polako sa izoblicenjima i neprirodnim zvukom, ako neka creative za 25e moze to da resi onda je to kvalitetna investicija...

sorry za off topic
Equinoxe Re: @Bax 30.08.2009. 20:56 #136402

Sa zvučnicima kao što su ti tvoji, razlika se mora čuti, osim ako imaš oštećen sluh.

:: jel to bas toliko osetno, taj prelazak sa integruse na neku jeftinu creative? imam z2300 i kad pojacam preko pola pocinje polako sa izoblicenjima i neprirodnim zvukom, ako neka creative za 25e moze to da resi onda je to kvalitetna investicija..
::
:: sorry za off topic
BEmpire Re: 30.08.2009. 23:22 #136444

broj poruka: 439
Ne znam za X-Fi seriju ali znam da odkad sam cuo zvuk preko mog Audigy 2 nema sanse da ga menjam za 1000 integrusu,razlika se itekako primecuje (dobro ne na hifi zvucnicima od 300 dinara) tako da mislim da vredi te pare........

2m4Y re: 30.08.2009. 23:33 #136446

broj poruka: 2353
...neka vas ne cudi sto jos uvek imam SB Live u kompu, jos jedan poen tome da je bilo koje resenje od Creativa vredno para...

...zvuk ne da je bolji, nego se jednostavno ne moze porediti, iako imam fosil od zvucne, gaming, video, audio, prosto je sareno, ako me shvatate...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

kefalo81 ... 30.08.2009. 23:40 #136449

broj poruka: 775

Mene interesuje ,ako to moze tako da se uopste procjeni, koliko se procentualno poboljsava bogatstvo zvuka, prelaskom sa integrisane zvucne, na neku zvucnu karticu.
Da li je neophodno imati super dobre zvucnike, ili npr. moze razlika da se primjeti i na zvucnicima od stare linije kojima cu konvertovati prikljucak na 3,5mm.

Hvala.
TheGame Re: ... 31.08.2009. 00:07 #136456

broj poruka: 719
Bez dobrih zvucnika slobodno neces primjetiti razliku gotovo uopste...Ja imam npr zvucnike Genius 5.1 5000...U sustini su solidni zvucnici...Ranije sam bio na integrusi,a evo donedavno sam pazario Creative X-fi Titanium,koja vazi za ovako malo bolju kartu...ali eto ako mi vjerujes osjetio sam mozda minimalnu razliku,pa skoro nikakvu...Znaci bez dobrih zvucnika prvenstveno (mislim na neki 2.0 sistem ili eventualno neki bas dobar 5.1 sistem),nema ni dobrog zvuka...

P.S.Izvini za off...Sto se tice te karte,mislim da vrijedi tih para...

Independence is a state of mind

:: Mene interesuje ,ako to moze tako da se uopste procjeni, koliko se procentualno poboljsava bogatstvo zvuka, prelaskom sa integrisane zvucne, na neku zvucnu karticu
:: Da li je neophodno imati super dobre zvucnike, ili npr. moze razlika da se primjeti i na zvucnicima od stare linije kojima cu konvertovati prikljucak na 3,5mm
:: Hvala.
NDSystem Naravno da je razlika ogromna 31.08.2009. 01:14 #136474

broj poruka: 209
Mnogo veca dinamika, mnogo veci raspon frekvencija... Kada jednom stavis kvalitetnu zvucnu kartu u racunar vise neces ni pomisliti da ukljucis integrisanu. Razlika je kao kada zaronis glavu u vodu (integrisana) i kada glavu izvadis van vode... Eto maltene je takva razlika, pod uslovom da imas i neko dobro pojacalo i dobre zvucnike. Probao sam gomilu pc zvucnika i jeftinih i skupih ali jednostavno nije to to. Ima `kvalitetnih` zvucnika ako se tako mogu nazvati sistemi koji tutnje, grme, tresu itd.. Vecina zvuk ceni po tome koliko moze da se `trese` od bas-a. To je kod ljudi nekako reper za dobar zvuk, mada kvalitetan zvuk nema veze sa tutnjanjem, mumlanjem i tresenjem prozora:) Znaci pazari neko dobro pojacalo, naravno ne novo jer od ovih novih nemas nista sto valja a da kosta ispod 70 000 din... a i to je diskutabilno kakvo je. Pazaris na primer Hitachi HA-5700 (2x100W sinusa) PowerMosFet. Moze se naci za nekih 180-200e... pazaris kvalitetnije kutije... od 150-300e polovne, ocuvane, da im nisu cackani i premotavani drajveri... i eto uzivancije kakva se ni zamisliti ne moze na nekom pc zvucnom sistemu. Bolje skupiti pare za neko vreme i uzeti pravu stvar nego se izludjivati sa nekim tamo 2.1/5.1 sistemima... Za muziku, bez premca je 2.0 sistem... I mi imamo samo dva uha... nemamo 2.1/5.1 itd:))) Mislim da sam dosta razjasnio neke stvari oko audia. Ako nekome nesto treba.. neki savet itd, stojim na raspolaganju. P.S. Vidi ako mozes naci negde Xtreme music varijantu Creative-a... Mnooogooo, mnoogo mnogo, daleko ispred X-Fi Audio karte, mada ne znam ima li da se kupi negde nova. Nisam je vidjao u zadnje vreme...

Dušan Nastić
Beograd,

Equinoxe @NDSystem 31.08.2009. 01:16 #136476

XtremeMusic, teško, beše ona oko 70-75e kad sam je video zandji put i 80e kad sam je kupio. Fenomenalna je. Drajveri su doterani i šljakaju ko zmaj, i na Linuxu i na Windowsu.

2m4Y re: 31.08.2009. 01:17 #136477

broj poruka: 2353
...pa ako si audiofil, kao sto sam ja, osetices veliku razliku, narocito u bogatim srednjim tonovma, i jakim i dobrim basovima, ...visokotonce moze poizvesti bilo koji zvucnik, a i bilo koja kartica...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

MaliAbner Re: re: 31.08.2009. 09:15 #136517

broj poruka: 7769
Kakav bre audiofil na racunaru...?

HiFi na racunaru kosta bar 250-300E a ne 25-35E !?!?!

Da se ne lazemo ta kartica je tandrcak kao i ona integrisana samo sto neces cuti toliko sustanja kad je zvuk na zvucnicima pojacan a nista ne svira, sve ce biti daleko punije ali to bre ne moze da se poredi sa AUDIOFILSKIM uzivanjem namenskog uredjaja.

Za muziku dobar audio CD svirac, dobro pojacalo i dobri zvucnici. Sta reci kad ovo poslednje da valja kosta bar deset puta vise od te kartice.

Surova realnost je takva.

Sve u svemu pomenuta kartica se isplati u odnosu na integrusu pogotovu sto cena nije preterana, ali radnu garancju od par do nedelju dana bi trebalo da se podrazumeva.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ...pa ako si audiofil, kao sto sam ja, osetices veliku razliku, narocito u bogatim srednjim tonovma, i jakim i dobrim basovima, ...visokotonce moze poizvesti bilo koji zvucnik, a i bilo koja kartica..
:: Pozz..
:: AMD Phenom II 955 B
:: DFI LP DK 790FXB-M2R
:: AMD 4870 512MB To
:: 2x 2GB DDRII 1066MH
:: 2x 320GB SATA II RAID
:: 1x 750GB SATA I
:: SB Live 5.1 Digita
:: Corsair 750
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs