Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
kako da skinem muziku sa comp-a na audio kasete?
STRANA 1 OD 1
lionheart kako da skinem muziku sa comp-a na audio kasete? 03.12.2004. 10:18 T194

status: user
broj poruka: 6
imam potrebu da nesto muzike sa racunara snimim na audio kasete, ali imam problem kako da to uradim.

mislim da izlaz iz zvucne kartice(slusalice,zvucnici) treba da povezem sa ulazom u kasetofon ili muzicku liniju(mikrofon).

zanima me da li su isti konektori za ulaz i izlaz?

F1 F1 F1!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vostinic skidanje muzike na audio kasete 03.12.2004. 14:51 #351

broj poruka: 2
Ako zelite da skinete muziku na audio kasetu postoje dva nacina:
1. kablom
2. sa CDom kao posrednikom

1.-Ako zelite kablom, onda to kakav kabl vam je potreban pre svega zavisi od toga kakav je ulaz na vasem audio recorder-u (pogledajte line in na rekorderu na zadnjoj strani). Ili je tzv. mala "banana" (redje) ili su dva chincha (skoro uvek). Izlaz za zvucne kartice je uvek mala "banana" (o.35 ohm), osim ako se radi o digitalnim karticama, ali i one uvek imaju bananicu kao opciju, te vam u prvom slucaju treba kabl koji na oba kraja ima te "bananice", a u drugom kabl koji na jednom kraju ima "bananicu", a na drugom stereo chinch (crveni i crni kontekor). Povezite Line out sa zvucne kartice i Line IN na audio snimacu i sve ostalo je vec poznato.

2. - Ako imate CD Writter, uvek vam je najlakse da muziku prvo nanesete na CD pa onda u bilo kom muz. stubu presnimite sa CD na audio kasetu.

Ako budete imali problema sa povezivanjem kartice i snimaca ili losim kvalitetom snimka (tesko da se desi, ali ipak..) - javite se, jer ima nekoliko desetina mogucih razloga pa ih je glupo sve objasniti odjednom na ovom forumu.
Nadam se da ste zadovoljni ;-)

Pedja

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
titus ?? 13.12.2004. 22:54 #388

broj poruka: 13

Kakvo je to persiranje, ljudi pa necemo i ovde da budemo nategnuti, utegnuti.... vratili smo se sa posla, pa necu i ovde mozda nekom da persiram. Poshtujem, stvar lichnog izbora ali, osecam se neugodno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs