Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Microfon i Skype
STRANA 1 OD 1
baxter Microfon i Skype 11.08.2009. 23:29 T19316

status: user
broj poruka: 730
Ne mogu nikako da namestim da mi microfon radi u skypu slusalice rade ali mene ne moze niko da cuje.Kartica je integrusa Realtek ALC888 a sluske su HAMA CS-449...Jel imao neko ovakav problem?OS Je w7 7600...Pozzz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Microfon i Microsoft 12.08.2009. 00:00 #132873

broj poruka: 6654
Radi li ti mikrofon uopšte? Da li si ga probao u sound recorder-u?
Ako radi, onda u Skype-u pokreni Options-Audio settings... i poigraj se, moralo bi da radi (ako radi u win-u, sigurno, a često radi i onda kada je mikrofon disejblovan u mixer-u, jer, skype to zaobilazi).
Ako misliš da si podesio, imaš i opciju free call gde probaš sa automatom-sekretaricom na skype serveru, da uspostaviš vezu i ona ti vrati tvoju poruku... pa, ako se čuješ, onda radi, a ako se ne čuješ, igraj se dalje sa opcijama... e, ako ne radi microfon ni u samom win-u ili drugim programima, onda je to .... svašta. Kabl, kriva utičnica, ....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

baxter re 12.08.2009. 00:17 #132877

broj poruka: 730
Probao sam SR i nista,probao sam i ovo sto si napisao sve..probao sam i free call i ne cujem se odnosno ne snimi me zato sto se ne cujem.....Krs kupicu nesto bolje....Hvala.....

tortojed Tu imas i off/on prekidac za mikrofon. 12.08.2009. 04:06 #132903

broj poruka: 11001

Osim toga, u kontrolnom panelu (ali ne samoga drajvera nego `recording control/master volume`, siva ikonica zvucnika) proveri da slucajno `mic volume` nije na `disabled`.
Slavuj ... 12.08.2009. 08:19 #132909

broj poruka: 2236
Pogledaj da ti nije ostao utišan MIC VOLUME na ulazu, tj. INPUT-u.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markoin Microfon 12.08.2009. 14:04 #132931

broj poruka: 272
Ja sam imao problema sa mikrofonom na skype-ju. Mikrofon mi radi ovako u windowsu ali u skype-ju nece da šljaka. Onda moraš da podesiš mikrofon u samom sky-ju i onda bi trebalo da radi.

Pisko Mic x2 12.08.2009. 17:03 #132946

broj poruka: 6654
Skype pametno zaobilazi podešavanja u windowsu, tako da situacija da je mikrofon isključen - odnosno disejblovan u mixeru windowsa što bi mi polupismeni PC-aši rekli, biva od strane skype-a premošćena jer ga on uključi - za vreme dok je sam aktivan i ponovo isključi ako kako je i bilo pre korišćenja skype-a... Tako da nije to. Potrebno ga je podesiti kroz audio settings u samom skype-u.
Ovde je pitanje ispravnosti mikrofona, kablova i utičnice, eventualno drajvera za zvuk. Pre kupovine novih, valjalo bi ih probati u nekom drugom računaru. Usput, probaj i druge priključnice za zvuk. integrisane `zvučne` u stvari su softverski podešeni ulazi i izlazi u audio-čip, tako da zna da se desi da boja (crvena) koja označava priključnicu mikrofona, bude neka druga, sve izmešano itd.... probaj ako ništa, reda radi.
Tek onda kupuj druge.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs