Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
X-Fi Titanium???
STRANA 1 OD 1
TheGame X-Fi Titanium??? 06.08.2009. 02:10 T19222

status: user
broj poruka: 719

Imam gore navedenu zvucnu kartu...Problem koji imam je taj da mi je ova zvucna trenutno podesena kao defualt odnosno glavna zvucna jer pored ove imam i neku integrisanu...E sad kad ubacim slusalice na ovom front panelu odnosno na prednjoj strani kucista u onaj mali ulaz za mikrofon koji je povezan sa integrusom ne cujem nista na slusalicama,a razlog za to je zato sto je x-fi titanium podesena kao glavna (default) karta...Cim prebacim default na integrisanu dobijem zvuk na slusalicama...Moje pitanje je da li mogu ikako da prebacim ovaj front panel ili ova dva ulaza na x-fi titanium,a ne da moram svaki sekund da se prebacujem sa jedne na drugu kartu...???

Independence is a state of mind
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed A koju to maticnu plocu imas i koje PC kuciste? 06.08.2009. 02:27 #132139

broj poruka: 11001

Koliko ja znam, u slucaju da se koristi dodatna audio karta na ploci koja ima svoju, ugradjenu, potrebno je ovu ugradjenu iskljuciti (disable) u BIOS-u. U svakom slucaju, konektore kablova koji vode signale prema front-panelu trebao bi da prebacis na odgovarajuce prikljucke na x-fi-u (ako je to fizicko-elektricki izvodljivo, odnosno ako postoje takvi na x-fi-u).
TheGame Re: A koju to maticnu plocu imas i koje PC kuciste? 06.08.2009. 03:31 #132142

Maticna mi je Gigabyte EP-31 DS3L a kuciste mi je Termaltake SwordM...Sto se tice opcije u BIOS-u da se iskljuci ova integrusa,to sam probao i prije nego sto sam nabavio ovu kartu,ali jednostavno te opcije nema nigdje...Citav BIOS sam pretrazio...I pomislio sam i na to da bih mogao nekako da prikljucim konektore ovih prednjih ulaza na zvucnu kartu,ali sam bio idiot pa nisam vidio ili mozda nisam ni fino trazio...Evo slike moje zvucne i da li mozda treba da prikljucim konektor na ovo sto sam zaokruzio...Pretpostavljam da treba jer koliko vidim ovo odgavara konektoru sa mog kucista...

http://img87.imageshack.us/img87/9646/creativesoundblasterxfi.jpg

::
:: Koliko ja znam, u slucaju da se koristi dodatna audio karta na ploci koja ima svoju, ugradjenu, potrebno je ovu ugradjenu iskljuciti (disable) u BIOS-u. U svakom slucaju, konektore kablova koji vode signale prema front-panelu trebao bi da prebacis na odgovarajuce prikljucke na x-fi-u (ako je to fizicko-elektricki izvodljivo, odnosno ako postoje takvi na x-fi-u).
rasha44 RTFM:)) 06.08.2009. 03:50 #132143

broj poruka: 1492
Što bi rekli `Read The F*cking Manual`. Šalim se. Ja imam X-Fi Audio, ali na drugom kompjuteru, koji je sada ugašen. Koliko se sećam u Help fajlu imaš kompletnu šemu za povezivanje, sa slikama. Najverovatnije je priključak, koji si zaokružio na snimku, ono što ti treba, samo treba pronaći i odgovarajući kabl sa kontaktima, koji vodi do ulaza za slušalice na kućištu.
Inače, u BIOS-u bi morao da imaš opciju da isključiš integrušu. Pogledaj pod Integrated Peripherals.

Pozz.

P.S. Nema na čemu za EAC uputstvo.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

TheGame Re: RTFM:)) 06.08.2009. 04:06 #132144

:: Što bi rekli `Read The F*cking Manual

Potpuno si upravu...Ja sam uvijek bio nekako nestrpljiv i pozurim da ugradim nesta i onda tako zaboravim na manual i sve...

. Šalim se. Ja imam X-Fi Audio, ali na drugom kompjuteru, koji je sada ugašen. Koliko se sećam u Help fajlu imaš kompletnu šemu za povezivanje, sa slikama. Najverovatnije je priključak, koji si zaokružio na snimku, ono što ti treba, samo treba pronaći i odgovarajući kabl sa kontaktima, koji vodi do ulaza za slušalice na kućištu.

Znam naravno koji je to kabl,jer sam ga vec prikljucivao na integrusu...

:: Inače, u BIOS-u bi morao da imaš opciju da isključiš integrušu. Pogledaj pod Integrated Peripherals

Bas sam i ja trazio pod tom stavkom ali ako mi vjerujes nigdje nisam video ni sound ni audio ni bilo sta slicno sto se moze odnositi na zvuk...Mislim znam engleski ne bi mi to promaklo...

:: Pozz
:: P.S. Nema na čemu za EAC uputstvo.

Zahvalio sam ti se za to u prosloj temi a evo prilike i u ovoj da se opet zahvalim i za ono i za ovo...

:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

rasha44 Re: Re: RTFM:)) 06.08.2009. 04:34 #132145

broj poruka: 1492
Video sam ja da si mi se zahvalio, ali sam mi se tog trenutka završio download jednog filma, pa sam požurio da ga raspakujem i vidim da li je sve OK.

Jbg, ja sam tvoj F*cking Manual. Tvoja ploča ima AWARD BIOS, koji ja nikad nisam voleo. Pod Integrated Peripherals imaš `Azalia Codec`. Tu uključuješ ili isključuješ integrušu. Definitavn dokaz da je Award BIOS nepoželjna stvar. Kakvo glupo ime za integrisanu zvučnu, umesto normalnog Onboard Audio. Inače, sve to imaš u knjižici, koju si dobio uz ploču.

Pozz.
Rasha `The F*cking Manual`

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Independence is a state of mind
:: :: Što bi rekli `Read The F*cking Manual
:: Potpuno si upravu...Ja sam uvijek bio nekako nestrpljiv i pozurim da ugradim nesta i onda tako zaboravim na manual i sve...
:: . Šalim se. Ja imam X-Fi Audio, ali na drugom kompjuteru, koji je sada ugašen. Koliko se sećam u Help fajlu imaš kompletnu šemu za povezivanje, sa slikama. Najverovatnije je priključak, koji si zaokružio na snimku, ono što ti treba, samo treba pronaći i odgovarajući kabl sa kontaktima, koji vodi do ulaza za slušalice na kućištu
:: Znam naravno koji je to kabl,jer sam ga vec prikljucivao na integrusu..
:: :: Inače, u BIOS-u bi morao da imaš opciju da isključiš integrušu. Pogledaj pod Integrated Peripherals
:: Bas sam i ja trazio pod tom stavkom ali ako mi vjerujes nigdje nisam video ni sound ni audio ni bilo sta slicno sto se moze odnositi na zvuk...Mislim znam engleski ne bi mi to promaklo..
:: ::
:: :: Pozz
:: :: P.S. Nema na čemu za EAC uputstvo.
:: Zahvalio sam ti se za to u prosloj temi a evo prilike i u ovoj da se opet zahvalim i za ono i za ovo...
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs