Jel` postoji neki 5.1 sistem za PC, a i inače, a da nije prevara? Nešto sa zvukom dobrog starog stereo pojačala, sa toplim, kvalitetnim, i punim srednjim i visokim tonovima (npr. Hitachi HA 3800). A ne brundanje, piskanje, pištanje, probijanje, tupljenje, i sve ostalo što sam imao nečast čuti od `kvalitenih PC 5.1 surround sistema`. Samo lična iskustva, od onoga ko misli da zna na šta mislim, molim vas.
Prvo vidis semu pa skoknes do prodavnice kupis delove i lemelicu zalemis sve pa onda kupis drvo izrezes i napravis kutije.E kad sve to lepo napravis onda imas odlican 5.1 sistem.
Ima... ako ga napravis sam... Ili da puknes zesce pare na dobar i kvalitetan sistem poput Harman-Kardon, Onkyo, Yamaha, B&O, Nakamichi, Hitachi, Marantz... Uz adekvatan komplet zvucnika naravno. I meni se smucili svi moguci 2.1, 5.1 sistemi... Ili ima prejak bas, ili neku izvitoperenu karakteristiku srednjih tonova, pistave visokotonce...
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
tebi bi bilo najbolje da lepo uzmes oglase i citas citas i citas dok ne nadjes sebi odgovarajuce i kvalitetno pojacalo 5.1 ,pa posle citas citas i citas i uzmes sebi lepe zvucnike 5.1 ili iz par navrata uzimas recimo pasivni vufer ,[pa tako isto sa zvucnicima...jer ako uzimas(da apsolutno izuzmemo marke tipa vivax ili neo ili tako te neke kineske nove marke) sve od jednog proizvodjaca...recimo sony...sony ima dobra pojacala i tjunere ali ima lose zvucnike u odnosu na H-K ili JBL... tako da ti je nabolje da gledas tako...karakteristike pojacala i karatkeristike zvucnika u odvojenim delovima... a o pravljenju zvucnika nemoj ni da razmisljas jer ce se ispostaviti da je samo gubljenje vremena i retko ko je ispao zadovoljan.Na kraju krajeva ne postoje bezveze zvucnici od 10 i zvucnici od 210evra sa istom snagom ...
ma dajte bre ljudi, sta vam je, kakav harman, kakve kutije, Yamaha kod nas nije Yamaha, a Bose vise nije kao pre, Mission bih ja, ali nema potrebe, Logitech je sasvim dovoljan, recimo Z-5500, znaci jaako cist zvuk, izdrzljivi su zvucnici i woofer neverovatno, imam ih jedno 4god, i gruvam non stop, ma i dalje imaju savrseno cist zvuk za male pare, dobro, nisu bas male, ali za takvu jacinu i cistinu, koju mozes osetiti, mogu se uporediti sa ozbiljnim zvucnicima...
Ja se izvinjavam i zahvaljujem na trudu al` ovaj cenovnik je s nekog drugog sveta. FM radio 220e - aukcija!, HDMI kabl - 60e !? I to je najjeftinije, ostalo da ne pominjem. Jel` sa dijamantima il` sta, u cemu je fora? Jedino normalno sto sam video su cene za Seinnheiser sluske.
Još je gore kad uđeš u njihov salon (mislim na 4Audio), vidiš tonu vrhunskih uređaja, čuješ savršen zvuk, a znaš da ništa od toga ne možeš da kupiš.
Ono što ti tražiš ne možeš da nađeš ispod 500-600€. Najpovoljniji Yamaha A/V Receiver 5.1 (100W po kanalu) košta 220€. Ostalih 300-400€ je za neki jeftiniji 5.1 komplet zvučnika. Živeli!
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ma razumem da je dobro skupo, jasna stvar, ali sta vise nudi radio od 220e nego onaj od 50?
:: Još je gore kad uđeš u njihov salon (mislim na 4Audio), vidiš tonu vrhunskih uređaja, čuješ savršen zvuk, a znaš da ništa od toga ne možeš da kupiš :: :: Ono što ti tražiš ne možeš da nađeš ispod 500-600€. Najpovoljniji Yamaha A/V Receiver 5.1 (100W po kanalu) košta 220€. Ostalih 300-400€ je za neki jeftiniji 5.1 komplet zvučnika. Živeli :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: Ja se izvinjavam i zahvaljujem na trudu al` ovaj cenovnik je s nekog drugog sveta :: :: FM radio 220e - aukcija!, HDMI kabl - 60e ! :: :: I to je najjeftinije, ostalo da ne pominjem :: :: Jel` sa dijamantima il` sta, u cemu je fora :: :: Jedino normalno sto sam video su cene za Seinnheiser sluske :: :: :: :: :: :: :: http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/home_theater/home_theater_speakers/acoustimass_6/index.js :: :: :: :: :: :: imaju u 4audi :: :: :: :: :: :: http://www.4audio.rs/cenovnik.ph :: :: :: Devize devize bonda elem :: :: :: :: :: ::
E, to ti je za onaj tip ljudi koju kupuju najnoviji i najskuplji hardware kako bi se hvalili šta sve imaju. Cenu određuje marka proizvoda. Nije bitno što su razlike u kvalitetu minimalne, a razlika u ceni više nego dvostruka.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Ma razumem da je dobro skupo, jasna stvar, ali sta vise nudi radio od 220e nego onaj od 50 :: :: :: :: Još je gore kad uđeš u njihov salon (mislim na 4Audio), vidiš tonu vrhunskih uređaja, čuješ savršen zvuk, a znaš da ništa od toga ne možeš da kupiš :: :: :: :: Ono što ti tražiš ne možeš da nađeš ispod 500-600€. Najpovoljniji Yamaha A/V Receiver 5.1 (100W po kanalu) košta 220€. Ostalih 300-400€ je za neki jeftiniji 5.1 komplet zvučnika. Živeli :: :: :: :: Nightbird :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: :: :: Ja se izvinjavam i zahvaljujem na trudu al` ovaj cenovnik je s nekog drugog sveta :: :: :: FM radio 220e - aukcija!, HDMI kabl - 60e ! :: :: :: I to je najjeftinije, ostalo da ne pominjem :: :: :: Jel` sa dijamantima il` sta, u cemu je fora :: :: :: Jedino normalno sto sam video su cene za Seinnheiser sluske :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/home_theater/home_theater_speakers/acoustimass_6/index.js :: :: :: :: :: :: :: :: imaju u 4audi :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.4audio.rs/cenovnik.ph :: :: :: :: Devize devize bonda elem :: :: :: :: :: :: :: ::
:: E, to ti je za onaj tip ljudi koju kupuju najnoviji i najskuplji hardware kako bi se hvalili šta sve imaju. Cenu određuje marka proizvoda. Nije bitno što su razlike u kvalitetu minimalne, a razlika u ceni više nego dvostruka :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: Ma razumem da je dobro skupo, jasna stvar, ali sta vise nudi radio od 220e nego onaj od 50 :: :: :: :: :: :: :: Još je gore kad uđeš u njihov salon (mislim na 4Audio), vidiš tonu vrhunskih uređaja, čuješ savršen zvuk, a znaš da ništa od toga ne možeš da kupiš :: :: :: :: :: :: Ono što ti tražiš ne možeš da nađeš ispod 500-600€. Najpovoljniji Yamaha A/V Receiver 5.1 (100W po kanalu) košta 220€. Ostalih 300-400€ je za neki jeftiniji 5.1 komplet zvučnika. Živeli :: :: :: :: :: :: Nightbird :: :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: :: :: :: :: Ja se izvinjavam i zahvaljujem na trudu al` ovaj cenovnik je s nekog drugog sveta :: :: :: :: FM radio 220e - aukcija!, HDMI kabl - 60e ! :: :: :: :: I to je najjeftinije, ostalo da ne pominjem :: :: :: :: Jel` sa dijamantima il` sta, u cemu je fora :: :: :: :: Jedino normalno sto sam video su cene za Seinnheiser sluske :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/home_theater/home_theater_speakers/acoustimass_6/index.js :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: imaju u 4audi :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.4audio.rs/cenovnik.ph :: :: :: :: :: Devize devize bonda elem :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Mislim da nema bolje od Logitech Z-5500 za neke pristojne pare. (na PCB oglasima ima za 34k din)
Drugar ima Denon 5.1 AV risiver i Bose 5.1 sistem, zvuk je fantastican, ali kosta. _________________________________________________ Hope is the first step on the road to disappointment.
Koliko je otprilike koštao taj Hitachi 3800 kad je bio nov ? Koliko je koštao kvalitetan Harman Kardon pre 20 godina ? 2000 - 3000 maraka ? Koliko je koštao kvalitetan par kutija za kućno slušanje ? Isto toliko do duplo više ?
Dakle, najobjektivnije, bez 7-10k $ nema ni govora o bilo čemu od čega će ti se možda naježiti koža oko kičme, vrata, lobanje i zbog čega ćeš ti namerno usporavati udisanje vazduha ne bi li čuo još koji detalj nečijeg glasa, instrumenta ili bilo kog drugog zvuka, ne bi li još malo iskusio te ``nirvane``.
Mada danas visoka cena više nije garancija za kvalitet, jer proizvođači samo rade copy/paste smeća, a lepe nove nalepnice i drugačije boje, a tek u Srbiji gde je sve novo odmah ``EKstra``... Da se ne lažemo, ima i danas kvalitetnih ručno pravljenih pojačala, ali se bojim da ispadaju iz cenovnika 4audio-a, jer se prave u možda desetinama komada i svakako ih ne pravi niko u Srbiji.
A nova Yamaha 5.1 od 200 eura može da posluži u nekoj klinici gde su jedini pacijenti gluvonemi ljudi, a zaposleni koji to slušaju odavno oguglali na sve oko sebe.
5.1 sistem ni za 3 miliona godina neće moći ni da prismrdi kvalitetnom stereu, jer se kompenzacijom nikada samo ne dobija, već se ``nešto`` i oduzima. U tom slučaju, osim cene, oduzima se mnogo i kvaliteta, jer, dokle god ti imaš jednu kutiju koja samo i jedino prdi, mumla, tutnji i samo svira jedan deo ukupnog opsega, dok ostalih 5 to ``dopunjava``, mislim, to stvarno logično zvuči, ali nisi ti jedan zvučnik podelio na 6 delova pa da to bude ``to što treba``, nego je to 6 zvučnika koje ne znam kakvom gimnastikom treba uskladiti prostorom, jer su u kutijama različitih zapremina, jer su totalno različiti zvučnici, različiti materijali, različite dimenzije svega, različite karakteristike svakog ponaosob, različito reagovanje na signal iz pojačala, koje pitaj boga kako je napravljeno...
Tu zaista nema kraja problemima, osim ako baš ne proračunaš prostor specijalno za jedan 5.1 sistem i onda napraviš montažnu kuću samo za taj jedan model, tu jednu kombinaciju.
A opet ti ni tada niko ne može garantovati da ćeš biti zadovoljan zvukom, jer uvek ima neka falinka i uvek će neko imati nešto 2% bolje za 50 eura više i uvek će se naći neko ko je pre 20 godina kupio pravu stvar i i dalje je zvukom sedam hiljada svetlosnih godina ispred tvog sistema.
Dakle, rešenja su ti:
1. QUAD, tj. dual stereo, za te neke filmske efekte, ako je to još uvek baš toliko ``vau``.
2. Uživancija u šištanju, pištanju, cviljenju, kreštanju, zavijanju, prdenju, ferciranju i ostalim fensi efektima koji krase svaki ponaosob 5.1 i doživotna gimnastika sa equalizer-om, u zavisnosti od kvaliteta snimka i želje da se čuje određeni deo kako ``treba``.
Potpuno si u pravu. 5.1 i 7.1 sistemi su sintetička prevara. Čak i ozbiljna pojačala, odnosno A/V risiveri, imaju digitalne filtre i predefinisana setovanja tipa Home Theatre, Stadium, Rock, Pop itd. Dok ti namestiš equalizer kako tebi odgovara, smuči ti se zvuk. O tome je bilo dosta govora u ovoj temi iz januara 2008. http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=7368&forid=16&katid=2
Da ne govorimo o tome da, ako hoćeš zaista kvalitetan zvuk, moraš prvo da postaviš zvučnike, a posle da raspoređuješ nameštaj gde može da stane
Ne znam koliko je bio nov (sigurno ne malo), ja sam 90 i neke kupio polovan (star 10 godina) za 300 DM. Prelep zvuk. Sad vidim prodaje neki lik HA 4800 (koji je jos bolji) za 60e, pa mislim da cu za muziku ici na stero varijantu, a za ostalo tipa igrice, filmovi..., na jeftini 5.1 sa osobinama koje si naveo, da ih izostavim sad iz citata :) (Verovatno X-540). Zajednickog mnozioca verovatno nema, sem mozda kvalitenih 5.1 slusalica, sto je naravno kompromis. Mislim da sam naleteo na jedne bas dobre, pa ako nekog zanima postovacu link.
@all Hvala na informacijama.
:: Koliko je otprilike koštao taj Hitachi 3800 kad je bio nov ? Koliko je koštao kvalitetan Harman Kardon pre 20 godina ? 2000 - 3000 maraka ? Koliko je koštao kvalitetan par kutija za kućno slušanje ? Isto toliko do duplo više :: :: Dakle, najobjektivnije, bez 7-10k $ nema ni govora o bilo čemu od čega će ti se možda naježiti koža oko kičme, vrata, lobanje i zbog čega ćeš ti namerno usporavati udisanje vazduha ne bi li čuo još koji detalj nečijeg glasa, instrumenta ili bilo kog drugog zvuka, ne bi li još malo iskusio te ``nirvane`` :: :: Mada danas visoka cena više nije garancija za kvalitet, jer proizvođači samo rade copy/paste smeća, a lepe nove nalepnice i drugačije boje, a tek u Srbiji gde je sve novo odmah ``EKstra``... :: Da se ne lažemo, ima i danas kvalitetnih ručno pravljenih pojačala, ali se bojim da ispadaju iz cenovnika 4audio-a, jer se prave u možda desetinama komada i svakako ih ne pravi niko u Srbiji :: :: A nova Yamaha 5.1 od 200 eura može da posluži u nekoj klinici gde su jedini pacijenti gluvonemi ljudi, a zaposleni koji to slušaju odavno oguglali na sve oko sebe :: :: 5.1 sistem ni za 3 miliona godina neće moći ni da prismrdi kvalitetnom stereu, jer se kompenzacijom nikada samo ne dobija, već se ``nešto`` i oduzima. U tom slučaju, osim cene, oduzima se mnogo i kvaliteta, jer, dokle god ti imaš jednu kutiju koja samo i jedino prdi, mumla, tutnji i samo svira jedan deo ukupnog opsega, dok ostalih 5 to ``dopunjava``, mislim, to stvarno logično zvuči, ali nisi ti jedan zvučnik podelio na 6 delova pa da to bude ``to što treba``, nego je to 6 zvučnika koje ne znam kakvom gimnastikom treba uskladiti prostorom, jer su u kutijama različitih zapremina, jer su totalno različiti zvučnici, različiti materijali, različite dimenzije svega, različite karakteristike svakog ponaosob, različito reagovanje na signal iz pojačala, koje pitaj boga kako je napravljeno.. :: :: Tu zaista nema kraja problemima, osim ako baš ne proračunaš prostor specijalno za jedan 5.1 sistem i onda napraviš montažnu kuću samo za taj jedan model, tu jednu kombinaciju :: :: A opet ti ni tada niko ne može garantovati da ćeš biti zadovoljan zvukom, jer uvek ima neka falinka i uvek će neko imati nešto 2% bolje za 50 eura više i uvek će se naći neko ko je pre 20 godina kupio pravu stvar i i dalje je zvukom sedam hiljada svetlosnih godina ispred tvog sistema :: :: Dakle, rešenja su ti :: :: 1. QUAD, tj. dual stereo, za te neke filmske efekte, ako je to još uvek baš toliko ``vau`` :: :: 2. Uživancija u šištanju, pištanju, cviljenju, kreštanju, zavijanju, prdenju, ferciranju i ostalim fensi efektima koji krase svaki ponaosob 5.1 i doživotna gimnastika sa equalizer-om, u zavisnosti od kvaliteta snimka i želje da se čuje određeni deo kako ``treba`` :: :: Srećan rad :: :: Srbologija, nauka belosvetska.
Jes` prevara, a to postavljanje zvucnika pa tek namestaja pod uslovom da zna kakva je karakteristika doticnih zvucnika i u kom polozaju imaju najbolju pokrivenost i opseg. A predefinisane ekvilajzere mrzim iz dna duse.
Licno, u planu mi je klasicno stereo pojacalo od 2x60W (Yamaha A740 je bacila kasiku), pretpojacalo vec imam (Hitachi HCA-6500, pojacalo koje bih najradije upario je HMA-6500 ali...), kutije su jos znak pitanja da li praviti ili kupiti (3-way minimum) i verujem da ce se sa Realtek ALC662+Player+ASIO dobiti odlican zvuk.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.