Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Malo iritirajuci problem...
STRANA 1 OD 1
mkukic Malo iritirajuci problem... 31.07.2009. 18:06 T19123

status: user
broj poruka: 2591
Na Win 7 mi se desava ovaj cudan problem. Naime kada zelim nesto da snimim preko mikrofona (a to radim svakodnevno) jednostavno moram da izvucem dzek iz zvucne i da ga opet ubodem da bih mogao da snimam. Ovo moram da radim nakon svakog restarta (ili ukljucivanja komjutera) i onda sve normalno radi. Primetio sam da recimo mic boost radi uvek (na zvucnicima kad ga pojacam se cuje glas), ali da bih snimio zvuk moram da radim gore pomenuti posao. U Win XP Pro x64 sve radi normalno!
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @mkukic 31.07.2009. 18:37 #131299

broj poruka: 19020
W7+drivers=problem.
sta drugo da uradis nego da probas sa novijim drajverima za zvucnu karticu, takodje i software-om za snimanje, kapiram da dolazi do konflikta kada driver treba da detektuje mic, to je stvarno iritirajuci problem, ne bih mogao da zamislim koliko si puta ustajao iz fine udobne stolice da guras i guras ponovo i nanovo mic :)

gilopile Re: Malo iritirajuci problem... 31.07.2009. 18:51 #131300

broj poruka: 9459
Jesi li probao da iskljucis auto detection i da postavis manuelno.To se i meni desavalo kada bih pokrenuo tv kartu uvek mi se source vratio na line in,pa moram da ulazim u mixer da bi vratio na mic posto koristim skype.Ne mogu da se setim sta sam uradio po tom pitanju,ali mislim da sam u medjuvremenu promenio plocu,naravno ne iz tog razloga

:: Na Win 7 mi se desava ovaj cudan problem. Naime kada zelim nesto da snimim preko mikrofona (a to radim svakodnevno) jednostavno moram da izvucem dzek iz zvucne i da ga opet ubodem da bih mogao da snimam. Ovo moram da radim nakon svakog restarta (ili ukljucivanja komjutera) i onda sve normalno radi. Primetio sam da recimo mic boost radi uvek (na zvucnicima kad ga pojacam se cuje glas), ali da bih snimio zvuk moram da radim gore pomenuti posao. U Win XP Pro x64 sve radi normalno
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic ... 31.07.2009. 22:40 #131321

@imarkovic Ma nije to problem... Malo gimnastike nije na odmet! :) Stvar je u tome sto se plasim da ne rikne zvucna sto svaki dan (nekad i po nekoliko puta) izvlacim i guram dzek dok je komp ukljucen... Inace i driveri i software su najnovije verzije!

@gilopile Nisam nasao opciju da prebacim na manual detection... Gde se nalazi? Imam, jos uvek, integrusu...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

gilopile Re: ... 01.08.2009. 06:03 #131364

broj poruka: 9459
Evo de se nalazi u ovom slucaju.Ovako mi je lakse da objasnim.1000 slika jedna rec:)))...hik,hik...

http://img57.imageshack.us/img57/4003/222t.jpg

:: @imarkovic Ma nije to problem... Malo gimnastike nije na odmet! :) Stvar je u tome sto se plasim da ne rikne zvucna sto svaki dan (nekad i po nekoliko puta) izvlacim i guram dzek dok je komp ukljucen... Inace i driveri i software su najnovije verzije
::
:: @gilopile Nisam nasao opciju da prebacim na manual detection... Gde se nalazi? Imam, jos uvek, integrusu..
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
mkukic Re: Re: ... 01.08.2009. 12:12 #131398

xaxaxa... Pokusacemo, pa cemo da vidimo jel resen problem...

Hvala i pozz!

:: Evo de se nalazi u ovom slucaju.Ovako mi je lakse da objasnim.1000 slika jedna rec:)))...hik,hik..
:: http://img57.imageshack.us/img57/4003/222t.jp
:: :: @imarkovic Ma nije to problem... Malo gimnastike nije na odmet! :) Stvar je u tome sto se plasim da ne rikne zvucna sto svaki dan (nekad i po nekoliko puta) izvlacim i guram dzek dok je komp ukljucen... Inace i driveri i software su najnovije verzije
:: ::
:: :: @gilopile Nisam nasao opciju da prebacim na manual detection... Gde se nalazi? Imam, jos uvek, integrusu..
:: :: ***************************************************************************************
:: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs