Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Pomoc... Kakve su ove zvucne i koliko koja vredi?
STRANA 1 OD 1
Jonnyserb Pomoc... Kakve su ove zvucne i koliko koja vredi? 31.07.2009. 10:55 T19116

status: user
broj poruka: 50

Imam integrisanu zvucnu na ploci p5n-e sli i planirao sam da predjem na neku zvucnu jer svi hvale da zvuk ne moze da se poredi sa integrisanom. Sada sam naleteo na neke zvucne, pa me interesuje sta imate da kazete o njima i koliko realno vrede i da li ih vredi kupovati, posto se ja oko toga slabo razumem...
Hvala unapred...

Radi se o sledecim zvucnim karticama:

1. SB0310
2. SB0060
3. CT4760
4. Hercules Digifire 7.1
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @Jonnyserb 31.07.2009. 11:12 #131255

broj poruka: 19020
1@2 ti ne vrede vise od 15evra, plafon 20, nemoj da uzimas ako je preko, jer su to stare zvucne, jos sound blaster, nisu ni audigy, a 3. ona je najbolja medju ovima i ona, ima eto pozlacene ulaze, novija je, ajde da kazem da bi mogla da vredi 20evra, ali ne isplati se cak ni nju da uzimas jer imas novu x-fi npr. extreeme audio koja je mnoogo mocnija od svih tih za 40eu:

http://itsvet.com/proizvod/creative-x-fi-xtreme-audio/comp_comp_soundcard/39/40

Hercules je ok, ali nije bolja ponuda od ostalih ovih.

::Imam integrisanu zvucnu na ploci p5n-e sli i planirao sam da predjem na neku zvucnu jer svi hvale da zvuk ne moze da se poredi sa integrisanom. Sada sam naleteo na neke zvucne, pa me interesuje sta imate da kazete o njima i koliko realno vrede i da li ih vredi kupovati, posto se ja oko toga slabo razumem..
Hvala unapred...:

::Radi se o sledecim zvucnim karticama

::1. SB031
::2. SB006
::3. CT476
::4. Hercules Digifire 7.
:

skala106 Creative 31.07.2009. 11:50 #131258

broj poruka: 148

Evo jedne koja nije skupa, a odlična je:

http://yu.europe.creative.com/products/product.asp?category=209&subcategory=669&product=15855
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dukiduledu a inace zvuzna na 31.07.2009. 12:12 #131262

broj poruka: 826
tvojoj ploci je bolja od svih koje si tamo naveo a da nisu integrisane....

Equinoxe Re: 31.07.2009. 12:13 #131263

broj poruka: 12057

Sve što si naveo je rubbish u odnosu na tvoju zvučnu, a i uopšte, tako da ne bacaj pare.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

BEmpire Re: 31.07.2009. 15:47 #131290

broj poruka: 439
Za 15-20 eura mozes naci Audigy 2 koji JESTE bolja od nekih integrusa i to dosta bolja...te price da novije integruse moze bolje da zvuce od nekih Audigy i slicne zvucne su price za male dete,ko nije cuo blage veze nema,ovaj mozda i ima pravo ako ih koristis sa zvucnicima od 5 eura al ako imas nesto bolje SVAKAKO CES PRIMETITI RAZLIKU!!!
A da toplo preporucujem neki Audigy 2(radi perfekno i na W7x64 i sa vise od 2gb...)koji mozes naci za neke sitne pare i svakako ces biti puno zadvoljniji nego sa integrusom....Poz!!!

MilosNBG ... 31.07.2009. 16:49 #131294

broj poruka: 1586
Generalno, integruse su losije od cistih PCI zvucnih kartica, ali uzmite u obzir da vecina korisnika i ne otvori setovanja u plejerima za podesavanje zvuka, output drajvera/device-a i sl. pa kada se na to dodaju nedostaci mp3 formata, uglavnom jeftini zvucnici itd itd itd, nije tesko izvuci zakljucak da vecina ne cuje ni sta integrusa moze.

Sa Foobar + plug-in-ovi + podeseni izlazni parametri skontao koliko su mi zvucnici losi i to sve na Realtek ALC662

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

hellborg Re! 31.07.2009. 20:19 #131302

broj poruka: 14

Ne bacaj pare na karticu.. Uz foo i ASIO4ALL imas sve sto ti treba

Improvement ces osetiti sa bilo kojim externim DAC-om, naravno opet zavisi od sistema na kome slusas, ali za vrlo razumne pare imas Cambridge Audio DacMagic (tri digitalna ulaza, selektabilni fazni filter, RCA i XLR out..)

pozdrav

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60380. Broj poslatih odgovora: 647256.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs