Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
SB Audigy 2ZS Platinum ili SB X-FI XtremeMusic + Koji zvucnici?
STRANA 1 OD 1
peramornar SB Audigy 2ZS Platinum ili SB X-FI XtremeMusic + Koji zvucnici? 25.07.2009. 01:17 T19010

status: user
broj poruka: 37
Pozdrav svima!
1.Moram da prodam jednu od gore navedenih.Da ste u moj situaciji koju bi ste zvucnu zadrzali?
Koristie se za slusanje muzike,prebacivanje starog audio materijala(audio trake...) u digitalni zapis,gledanje DIVX-a,DVD-a itd(retko igram igrice)
2.Hteo bih da izvucem maksimum iz kartica,shodno tome mislio sam da zamenim moje postojece zvucnike (Edifier R1200 - nisam impresioniran sa zvukom iako su drvene kutije)sa nekim boljim? mislio sam da ih zamenim za MX5021 ili Creative GigaWorks T20,T40 Serial II,M-Audio AV20,AV40.
Posto sa ovim zadnje pomenutim ulazim u klasu skupljih kompjuterskih zvucnika(aktivni) - 100e^
Razmisljao sam i o kombinaciji mog starog risivera (JVC RX-509V) sa nekim `pravim zvucnicima`-zvucnim kutijama.
Dobrodosla je svaka ideja ili savet
Pera
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 25.07.2009. 05:48 #130467

broj poruka: 12057

Ostavi X-FI XtremeMusic.
Obzirom na nabrojane modele, vidim da juriš 2.1 sustem MX5021 je sjajan siste ali je debelo preko 100e...pogledaj i Logitech Z-2300 sistem.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

peramornar Re:Bax 25.07.2009. 06:25 #130468

broj poruka: 37

Hvala na savetu
MX5021 mogu da uzmem za 50E(polovan),ovi ostali zvucnici su novi i kada se prevedu u Evre izadju od 100E pa na gore(najskuplji su M-Audio AV 40- izadju 150E)
Pozz
P.S Zvuk koji pruza Z2300 ne opravdava cenu(imao sam priliku da ih slusam i da ih vidim rasklopljene - 3Kg plastike :-( )
Equinoxe Re: 25.07.2009. 07:09 #130470

broj poruka: 12057

Ako možeš da kompletno istestiraš te Altec Lansing, njima svakako dajem prednost.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

******************KLIPE*******************
http://img265.imageshack.us/img265/9172/klipe.jpg

FSamir *-*-*-*-*-*-*-*-*-* 25.07.2009. 09:40 #130473

broj poruka: 777

Preko AV risivera bi bilo mnogo dobro.
Najjača varijanta bi bila sa X-Fi Titanium, PCI-E verzija X-Fi koja ima i optički digitalni izlaz, pa na AV risiver.
Samo što bi koštalo mnogo.

U svakom slučaju, koju god karticu da odlučiš da prodaš ja sam zainteresovan.

samirf@yahoo.com

xendza Proshetaj malo 25.07.2009. 14:52 #130503

broj poruka: 601

Creative zvucnike i to ONE kvalitetne ces tesho danas da nadjes kod nas......u poslednje vreme se ne uvoze ne znam zasto......Imas odlichnih modela u COMTRAD-u u trznom centru ushce , imaju radnju i u trznom centru delta city ali tamo nemaju dobar izbor zvuchnika.....Usce je zakon pogledaj tamo obavezno, ja skoro videla ovaj model: CREATIVE Inspire T7900 bolje neces naci......opsss pa ti zelis 2.1 sistem u svari samo 2 zvuchnika Creative T20 ili T40 pa oni su jaki samo 28w pitanje je da li ces biti zadovoljan jacinom. Isto tako je slab izbor i CREATIVE zvucnih kartica u piramid shopu ( sajam ) ja tamo videla X-FI najeftiniju za 8000 dinara a Audigy kartica skoro da i nema ionako su zastarele sad se fokusiraj na X-FI i neces pogresiti. OPsss pa ti vec imas X-fi karticu E pa onda zadrzi je.....za koliko parica prodajes tu tvoju Audigy?

fukara ....probaj sa Behringer MS40 zvucnicima .. 25.07.2009. 15:23 #130507

broj poruka: 18

...evo ja sam ih upravo doneo kuci i zajebavam se sa njima...2x20w...digitalni dvosistemski aktivni...imaju i digitalni optički i koaksijalni ulazi 24bit/192kHz...ja sam svoju kartu (emu 1820) vezao preko digitalnog ulaza...pa cu sada da experimentisem sa zvukom...mislim da vrede svaku paru ovi monitori...kod nas su oko 115 e...imas i slabiju i nesto jeftiniju varijantu ...cini mi se da je oznaka ms 20...predpostavljam da su 2x 10w ili tako nesto...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs