Imam M2N-E SLI plocu,tu je i 5000+,instaliram nov sistem i pri prvom dizanju ja vidim da je windows nasao zvuk,ja ne mogu da verujem da je toliko matora zvucna da je video windows ali nema veze,ja pustim neku pesmu i nista se ne cije,i reko daj da ja instaliram drajver sa ASUS-ovog sajta i radice,instaliram ja njega i nista,probam da nisu zvucnici,nisu,3 razlicita sam probao,daj da oborim sistem,oborim ja sistem i opet sve i sto kao pre,da li neko zna u cemu je problem?????
plocama. Skini sve te drajvere i stavi smao one sa CDa ako ni tako nece opet deinstall pa potom Driver Cleaner za taj chip, mislim da je neki ALC i potom na netu nadjes posebno samo drajver za taj cip na stampi je nalemljen i verovatno ima raka Realtek ALC pa procitas brojnu oznaku i skined ali ne sa Asus sajta nego sa Realtek ili pak neki njihov Audio AC`97 Combo pa javi
da li su ona dva dzampera za zvuk postavljena....na samoj ploci iznad zvucne karte se nalazi taj niz dzampera,mislim da ih ima 5u nizu....1 i 3 bi trebalo da budu spojeni...e ako su spojeni,a ti i dalje nemas zvuk,verovatno da ti ne radi zvucna karta,tj izlaz na njoj.....cim ti je windows prepoznao zvucnu,i instalirao drajvere za nju,onda je sve ok,tj trebalo bi da bude tako.....imas samo opciju da odneses kod nemanje da ti zameni cip zvucne,ili da stavis neku pci zvucnu....meni se to desilo sa msi k9neo plocom,irealtek zvucnom,i morao sam da promenim cip zvucne....
Ja koliko se secam upitanju je realtek..Imao sam isti problem sa Asus M2N E Sli Deluxe..Ja sam jos cepnuo driver ali isto tako tona nije bilo.Jedini nacin mi je bio da ponovo reinstaliram sistem i idem sledecim koracima..Chipset driver za maticnu.audio driver,vga driver..Tad je sve proslo ok.Inace na silu nije htelo nikako ni ciscenjem drivera iz sistema kada sam ga vec instalirao...Cini mi se kao da je problem nasao zbrkom tj nekompatibilnoscu drivera sa winom.Inace na ovakve primere nesaradnje drivera sa winom sam imao dosta.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.