Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Koj zvucnu karticu da kupim ima samo tri varijante
STRANA 1 OD 1
vuk125 Koj zvucnu karticu da kupim ima samo tri varijante 22.06.2009. 23:46 T18228

status: user
broj poruka: 2929
Creative EXtreme ADUIO PCI-EX1
Creative extreme Audio PCI
Emu 0404

I ovo sam uspeo da nadjem nema vise nista da se kupi, ovo sam jedva uspeo da nadjem u celoj drzavi. Ako neko ima negde neku drugu informaciju neka javi.
Polovno novo nije vazno
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 23.06.2009. 00:21 #123140

broj poruka: 1586
Ako se bavis muzikom, onda EMU (ako je ova tvoja, navedana gore, USB varijanta), ako ti je samo bitan kvalitet zvuka u igrama na primer i slicno, onda ce ti Creative raditi posao pa i za muziku ali zvuk nije kvaltieta EMU-a.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

vuk125 RE:.... 23.06.2009. 00:52 #123151

Emu nije USB varijanta nego PCI
Ne bavim se muzikom profesionalno, bitan mi j samo kvalitet zvuka pri slusanju muzike i malko bolji zvuk kada pustim neku igricu.

E sada pitanje br.2:
KOja creative od ove dve:
Creative X-Fi Extreme AUDIO obican PCI slot kosta 41e-ne podrzava eax
ili
Creative X-FI Extreme AUDIO PCI-ex slot kosta oko 60e i podrzava eax HD?

Ove kartice bi trebale da budu iste samo sto je razlika bila u slotovima u koje ulaze medjutim ispada da nisu iste
To je ono sto sam uspeo da nadjem, nista drugo nema.

Witcher Re: 23.06.2009. 02:38 #123170

broj poruka: 491
Ako ti razlika u ceni od 19e nije mnogo bitna, onda svakako uzmi PCI-e varijantu.

Nikopol74 Re: Koj zvucnu karticu da kupim ima samo tri varijante 23.06.2009. 02:56 #123173

broj poruka: 362
A za sta ti treba? Ne mogu da verujem da ima samo to u ponudi. Doduse, prava x-fi porodica, a to nije taj Audio koji ti pominjes, je toliko dobra i popularna, a i relativno jeftina, da i ne treba da me chudi sto ih nemam. Ja imam x-fi music, zvuk je odlican, driveri su odlicni, ali ne sve verzije, ALI dzabe ti pricam kad ih nisi nasao u ponudama. Cuo sam ranije da Creative nije nista postigao sa prelaskom na pci-e standard, ili sta vec. Moja je pci, i sluzi me xtra. Pogledaj na benchmark forumu, tamo se povremeno pojavi x-fi gamer ili x-fi music. Jeftine su a odlicne. U igram ti sam x-fi nudi `xtreme` opciju, EAX5, itd. Radio sam a i jos uvek povremeno radim u Traktor DJ Studiu. Kartica ima 3 rezima rada. Nego, da ne duzim...nisam ti pomogao a raspricao sam se:) Usput, jesi pogledao ovde na PCB?

life`s a bitch...and then you die.

:: Creative EXtreme ADUIO PCI-EX
:: Creative extreme Audio PC
:: Emu 040
::
:: I ovo sam uspeo da nadjem nema vise nista da se kupi, ovo sam jedva uspeo da nadjem u celoj drzavi. Ako neko ima negde neku drugu informaciju neka javi
:: Polovno novo nije vazno
vuk125 RE:A za sta ti treba 23.06.2009. 04:11 #123180

Pa treba mi za slusanje muzike prvenstveno, neki kvalitetan i lep zvuk
Mozda po neka igrica sto mi nije primarno.
ne mogu da nadjem nista sto mi se svidja i odgovara.
NAsao sam samo ove tri koje sam pomenuo, i nasao sam X-FI elite pro-ovo kosta oko 30000din mislim to je za mene previse za zvucnu da dam.
Meni je trebala neka kartica do 100e. Trazio sam i X-FI Titanium i Music sto ti imas ali nista, prevrnuo sam ceo grad osim adigy 2 se, x-fi xtreme audio i x-fi xtreme audio pci-e nema nista, i to jedva da ima, da ima i USB X-FI Go
Jedino sto vredi po onome sto sam citao je ova EMu 0404 PCI ovo je profi karta.
Prosto nisam pametan, ne mogu da verujem da nema nista. Ladno ne mogu nigde da nadjem zvucnu. Da i nasao sam jedan lik prodaje polovan Audigy NX externi za 115e.
Mislim da je to previse jer sam ja te kartice vidjao pre mesec dana da ljudi prodaju po 60tak eura.
PA cak ni polovno nissta ne mogu da nadjem, svi nude live, pa neke se varijante sve neki krsevi.

MilosNBG ... 23.06.2009. 05:25 #123182

broj poruka: 1586
Koje god od ove dve Creative-ove da uzmes, mislim da ce te apsolutno zadovoljiti, obe daju lep i cist zvuk a nece ti istresti previse para iz dzepa, posebno sto ces primarno slusati muziku...

E da, EMU jeste profi karta

Ili imas krajnju soluciju a to je da cekas da upadne nesto sto ti prizeljkujes, a da te ne ogule skroz

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

CubaseSX Creative 23.06.2009. 09:42 #123199

broj poruka: 146
Nemoj bacati pare na EMU, ukoliko ne zelis da se bavis muzikom. Za slusanje mp3 do 192kbps i igrice ce te vise nego odlicno sluziti bilo koji Audigy 2/X-Fi, nevezano za oznaku koju ima u nastavku. Da bi cuo razliku u muzici, morao bi da slusas tzv loseless .flac pesme (jedna je par desetina Mb), ili originalne audio CD-ove (jer pirati audio diskova koji se kupuju na ulici su nista drugo do mp3 od 128kbps), da imas visokokvalitetne zvucne kutije (ili pak monitore) i dobro pojacalo. Kablovi visokog kvaliteta se takodje podrazumevaju.

Pa cak i ako pricamo o nekom aktivnom bavljenju muzikom, audigy 2 moze da odradi posao sasvim korektno.

Dakle, bacanje para je, ukoliko pricamo samo o slusanju muzike i igranju, sve preko Audigy 2/X-Fi. Ma cak i SB Live 5.1 moze vrhunski da odradi to. U tvojoj varijanti, X-Fi od 40e PCI je savrsen izbor.

U zdravlje!
vuk125 RE............. 23.06.2009. 13:11 #123231

Ovako EMU sam nasao za oko 7000din
Nema nikakav izbor ama bas

Nikopol74 Re: RE............. 23.06.2009. 18:08 #123297

broj poruka: 362
Sto kaze CubaseSX, sta ce ti EMU kad oces za slusanje muzike? A i x-fi je jeftiniji od 7000. Sto se ne strpis malo? Zar nemas uoste zvucnu karticu? Integrusa je isto sasvim ok, ali zavisi koju plocu imas. Ako je samo za muziku i igre, sound blaster live ili 5.1 su ti sasvim pristojna resenja dok ne naidje x-fi porodica (music, gamer, itd), a mislim da kosta oko 10e, ako ne i manje

life`s a bitch...and then you die.

:: Ovako EMU sam nasao za oko 7000di
:: Nema nikakav izbor ama ba
rasha44 Creative više nego dovoljan 23.06.2009. 22:16 #123360

broj poruka: 1492
Pročitaj ovu temu, pa će ti dosta toga biti jasnije.
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=7368&forid=16&katid=2

Da se ne bih ponavlajo, potpisujem ono što ti je napisao CubaseSX od prve do poslenje reči.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

vuk125 RE:Creative više nego dovoljan 23.06.2009. 23:02 #123386

Ma ne kazem da nije nego ne mogu da nadjem nista od toga.
Creative X-fi audio nema ni to za neke ok pare, danas sam zvao par prodavnica i kosta oko 5000. Za tu kartu ne mogu da dam 5000 pa makar ostao na integrusi do kraja zivota
Iance moja ploca je DFI 790GX-M2RS na jednoj masini na drugoj koristim Audigy 2 ZX karticu koja je extra, ali mi treba za ovaj DFI nesto.
Ponuda tih kartica je siromasna bas, i jos gore nema ih.
Verovatno cu odustati od bilo kakve kupovine i cekati da se pojavi nesto posle leta.

TheGame Re: RE:Creative više nego dovoljan 23.06.2009. 23:31 #123399

broj poruka: 719

Imas u A-maze X-Fi audio za nesto manje od 4300 dinara...ako ti sta znaci...

Independence is a state of mind

:: Ma ne kazem da nije nego ne mogu da nadjem nista od toga
:: Creative X-fi audio nema ni to za neke ok pare, danas sam zvao par prodavnica i kosta oko 5000. Za tu kartu ne mogu da dam 5000 pa makar ostao na integrusi do kraja zivot
:: Iance moja ploca je DFI 790GX-M2RS na jednoj masini na drugoj koristim Audigy 2 ZX karticu koja je extra, ali mi treba za ovaj DFI nesto
:: Ponuda tih kartica je siromasna bas, i jos gore nema ih
:: Verovatno cu odustati od bilo kakve kupovine i cekati da se pojavi nesto posle leta
rasha44 Vido kod `servispc` 23.06.2009. 23:41 #123401

broj poruka: 1492
Prošle nedelje me je pitao da li znam nekog ko bi uzeo polovnu Audigy. Ne znam da li je standard ili Audigy 2. Baci mu mail, pa ga pitaj. Kod njega je sve ispravno. Mislim da možeš da je uzmeš za neku suću, a garantovano je bolja od integruše.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

vuk125 Kupio sam X-FI extreme Gamer 25.06.2009. 00:44 #123645

Bolje od ovga nisam mogao da nadjem za ove pare.
Kartica je strava i za ono sto meni treba je savim dovoljna.
Podrzava Eax5 i jos svata nesto. Odlican softver se dobija uz nju koji sam preko neta updateovao.
Inace za ovaj novac cista 10.
hvala vam svima na brzim odgovorima.
pozz Vuk

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647172.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs