Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
5.2 ili 2.1_
STRANA 1 OD 1
Gluti 5.2 ili 2.1_ 23.11.2004. 09:14 T178

status: user
broj poruka: 5

Pomagajte u dileji sam.

Pazariću zvučnike za PC. (Treba mi dobar zvuk pretežno za mjuz,DVD manje više).

E sad, koliko kapiram 2.1 su bolje rešenje za muziku, ali me zanimaju neki koji se ne drže na stolu pored kompa već neki koje ću da rasporedim po sobi i u skladu sa tim pitanje: da li mogu da računam na bogat zvuk ako ih stavim na razmak npr 2.5 metra (sub bih negde između)i kolika snaga treba da im bude ?

deluju mi sitni,a nemam posebno pojačalo na muzikalijama da bih iskoristio postojeće Hi Fi za celu kombinaciju.

Kakva su vaša iskustva,predlozi, tipovi, brendovi..svaka informacija mi je dobrodošla.
txs.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tolla 2.1 23.11.2004. 11:57 #307

broj poruka: 6
Ako se ne lozis preterano na gledanje filmova odn. da ti zvuk kruzi oko sobe (sto i nije neki pejak utisak, skoro da i ne primetis) idi na varijantu kvalitetnijeg 2.1 sistema!!!
Tolla

Jarisha 2.1 23.11.2004. 13:33 #311

broj poruka: 70
Uzmi ti dobar 2.1 sistem i uzivaj u zivotu, ali ako bas hoces da uzmes dobre zvucnike vidi da budu THX.
Probaj sa Altec-om.
Sto se tice razvlacenja mozes da ih razvuces koliko god ima zica jer ces tek tad dobiti utisak STEREO zvuka.
karlmaj aleks 24.11.2004. 03:02 #315

broj poruka: 7
generalno gledano bolji je 5.2 sto se oseca kad pustis DVD ali za muziku sasvim solidan je i 2.1 sistem.uzmi Altec
aleks

Gluti 2.1 24.11.2004. 09:02 #317

Zahvaljujem,odluchio sam se za 2.1 i otishao da pogledam Altec Lansing (ATP 3) jer ih svi hvale, medjutim..kada sam uzeo u ruke satelite stekao sam utisak da su lagani,plastichni i da to nije to.

Logitech mi npr. izgledaju prilichno ozbiljnije a opet,naishao sam i na neke NEO zvuchnike (NEO SW G25 - cena 47EU) za koje sam prochitao par jako dobrih utisaka, gde znalci tvrde da su bolji od nekih skupljih i poznatijih zvuchnika,pa me zanima da li ih je neko probao, koja je to firma, shta misli itd.

Tolla Neo 24.11.2004. 14:33 #321

broj poruka: 6
Koliko ja znam to su Tajvanci. Ja imam Neo 2.1 (SW X22 BK) i meni je to OK za comp (s`obzirom da imam solidan muzicki stereo sistem...) i vise od toga. Dosta ljudi ima teoriju da je Altec Lansing najbolji (ozvucili su Sidnejsku operu i td.). Moje licno misljenje je da se ne moze praviti paralela izmedju toga i malih kucnih kompjuterskih sistema, tako da je sve do tebe odnosno dobar zvuk je krajnje subjektivna stvar!!! Ako ti se svidja zvuk nemoj mnogo da razmisljas o proizvodjacu ipak su to sve "jeftini" zvucnici!
Tolla

Broz cinjenica 25.11.2004. 00:45 #324

broj poruka: 3
najbolji 2.1 sistem koji mozes da kupis je bez konkurencije altec 621. to je nesto fenomenalno i neces se pokajati ako me poslusas.

pozdrav

http://www.insidemacgames.com/reviews/view.php?ID=249

ddusan Neo SW G-25 27.11.2004. 16:55 #332

broj poruka: 10

Altec 621 je dosta skuplji, mada je stvarno najbolji. Ja kod kuce imam Neo G-25 i veoma sam zadovoljan. Ja sam ih kupio jos prosle godine kada su se prvi put pojavili, pa su cak bili dosta jeftiniji nego sada (u eurima). Imas odvojeno pojacalo, kutije su drvene i daju sasvim zadovoljavajuci zvuk, cak i u filmovima.
djmilos uja 28.11.2004. 01:34 #334

broj poruka: 35

altec lansing 3151, moram da priznam da su malo ruzni ali odlicno sviraju ili ako hoces malo vise da se ispruzis uzmi altec lansing 5100 lepsi su doduse malo smesno izgldaju ali sviraju ODLICNO. altec lansing je poznat po profi ozvucenju i ozvucili su operu u sidneju zgradu UN u new yorku i pozoriste u istom gradu i slicne "siromasne" ustanove mislim da im je to dovoljna preporuka.
Gluti opet ja 01.12.2004. 09:51 #347

još jedno stupid pitanje:)
Ako uzmem 5.1 sistem, postoji li neka software opcija da ih namestim samo za slušanje muzike 2.1 kada mi odgovara ,ili npr neko dugme koje to reguliše,prebacuje sa 5.1 na 2.1 (ako mi se npr ne sluša DVD) ?

Pitam zbog stereo zvuka i zbog toga što su gotovo svi diskovi koje imam snimnjeni za stereo itd.Ili mislite da ne smeta i ako npr neki Mp3 pustim na 5.1?

Mislim, ne bih da mi DVD zvuči super ali Mp3 bzvz, ako me razumete. :)

highland speakers 29.03.2005. 04:25 #1245

broj poruka: 35

idi negde gde se prodaju neo zvucnici i za 60-tak eura pogledaj model sw g32, inace altec je odlican ali je skuplji (621 je sa pdv-om oko 110E),
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs