Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
win7 & Gigabyte & optical spdif & Z5500
STRANA 1 OD 1
banep win7 & Gigabyte & optical spdif & Z5500 09.05.2009. 20:26 T17279

status: user
broj poruka: 537
Pre neki dan sam pazario nove komponente (bila tema ovde) i izmedju ostalog sam uzeo plocu gigabyte MA790X-UD4 koja ima opticki spdif izlaz. Elem imam logitech Z5500 zvucnike koji su mi povezani preko optickog kabla. Ranije sam imao MSI K8N-neo4 plocu i instaliran XP PRO i sve je radilo plug&play. Sad imam win7 koji sam instalirao danas prvi put i jos uvek ucim osnovne stvari o njemu. Uglavnom problem je taj sto nemam zvuk na zvucnicima i ne znam kako da podesim da se pojavi. Slusalice su povezane preko integrisane zvucne i one rade bez problema. Pomoc drugari...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Miletic ... 09.05.2009. 21:49 #112885

broj poruka: 221
mada nemam w7, u visti bi to bilo contol panel, sound, i selektujes umesto Speakers opticki kao default... mozda ima neku drugu oznaku, probaj. mozda resi problem.

imarkovic .. 09.05.2009. 22:03 #112886

broj poruka: 19010
pa posto je u pitanju win7, ne znam sigurno, ali pretpostavljam da je do drivera.
a reci mi, posto imam iste zvucnike, jel se nesto razlikuje oko zvuka preko SPDIF, posto niko i nije nesto primetio?
MaliAbner Koliko ja vidim... 09.05.2009. 22:07 #112888

broj poruka: 7769
Definitivno nas ima dosta koji se mucimo sa Win 7 i njegovim bubicama.
Ovo privikavanje na njega ce potrajati.

Tomato Republic Of Serbia !!!

banep RE 09.05.2009. 22:31 #112890

Cackao sam veceras koliko sam stigao, i cackacu sutra ponovo ali nisam nasao tu opciju da izaberem opticki izlaz. Instalirao sam komplet drivere od ploce odmah po instalaciji OS-a. A pitanja o razlici u kvalitetu zvuka, postoji razlika zato sto kad su povezani zvucnici preko optickog ili koaksialnog ulaza zvuk se dekodira hardverski u samim zvucnicima a ne preko zvucne kartice. I to je ono sto i sam logitech preporucuje. Ima dosta testova na netu sto se tice samih zvucnika. Uglavnom meni je sa MSI plocom radilo sve na plug&play, slusalice sennheiser HDR115 su dobijale signal sa integrisane zvucne a z5500 sa optickog izlaza i radili su u isto vreme. Sad slusalice rade ali ne radi opticki izlaz.

Inace da pitam jos nesto da ne otvaram novu temu. Treba mi nero koji radi na win7 64bit (ako moze rapidshare link), skinuo sam nero 9 lite edition ali nece da radi, mada je kod drugara radio ali na starijoj verziji win7. Inace Win 7 je RC1 7100 64bit.

peguar Opticki 10.05.2009. 08:30 #112937

broj poruka: 332
Control Panel - Hardware and Sound - Sound i treba da ima na spisku Digital - S/PDIF ako nema iscupaj zvucnike pa probaj bez njih i resetuj ako treba pa vidi da li ce da se pojavi ta opcija. Ako se pojavi zeza driver posto bi on sam trebalo da provali sta si ubo u plocu ja to imam na spiski iako nemam drivere pa probaj i bez njih. Imas ugradjene u 7cu drivere koji meni lepo rade build7100.

SuperMrki U visti... 10.05.2009. 16:04 #112995

broj poruka: 71

...ima opcija da kada odes na playback devices postoji opcija show hiden devices, mozda ti se tu nalaze zvucnici, ako da onda stavi da budu default i to je to

Poz

banep RE 10.05.2009. 21:40 #113063

Izvinite nisam stigao ranije da se javim, uspeo sam da namestim. Control panel - hardwer and sound - sound - menage audio devices. Tu se izabere realtec digital output i izabere opcija make default. Bedak je jedino sto ne moze da radi vise izlaza u isto vreme nego moram da prebacujem svaki put kad mi trebaju slusalice.

Inace nema nigde ni drajvera za HP3740 stampac...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647172.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs