Moci ce da ih gura bez problema. Uvek je bolja varijanta da zvucnici trpe vecu snagu nego sto pojacalo moze da isporuci, tako da su na neki nacin zvucnici obezbedjeni od spaljivanja.
Znam ja da ce `moci` da ih gura ali nije isto pojacalo od 150w a zvucnik od 180w, i ovo 35w rms i 80w rms to je razlika veca od 50% ... ne znam stvarno da li ce moci uopste da ih pokrene a kamoli da daju svoju snagu , npr. da stavim neke od po 35w rms , jel bi se glasnije culi nego ovi od 80w rms ? da ih ne ugusi pojacalo
Cuce se koliko to pojacalo dozvoljava, daleko od toga da nece da se cuje samo ti zvucnici nece biti iskorisceni maksimalno. 35w rms uopste nije za potcenjivanje. Jedino na sta bi trebao da malo vise obratis paznju je otpor tj. koliko oma ti imaju zvucnici, a koliko je predvidjeno da pojacalo `tera`.
cim odvrnes preko pola snage doci ce do izoblicenja zvuka,tako da ti ovi ,inace dobri,zvucnici nece dati puni uzitak. Opet sve zavisi od tvojih prohteva,ako si porodican covek ovo sve ukupno zadovoljice tvoje apetite,ali posto mi nesto govori da nisi ,pojacalo ti ne gine.
Taj radio ce savrseno lijepo da ti tjera te zvucnike...
Nece doci ni do kakvog gusenja niti izoblicenja zvuka vise od onog koji je propisan tom player-u... Sta vise, ima odnos signal/sum od 94dB sto je OK...
Sto se tice RMS-a...
RMS tog player-a sigurno nije 35W, ali nije ni 22W ! Mislim da je realan RMS tog player-a oko 30W po kanalu @ 4ohm-a...
Znaci, kupi ti to lijepo i sve OK, kasnije nekada kupi jos dva zvucnika, i uzmes pojacalo 4 x 50 - 60 W RMS @ 4ohm-a i ima da zvoni... (ili kupis pojacalo 2 x 50 do 60W i ima da zvoni opet...)
Pojacalo ne treba da bude jako kao zvucnici jer vjerovatno niko ne zeli da mu zvucnici rade na granici izdrzljivosti...
Ne znam za sta planiras ove zvucnike i ovaj player-a, ali vjeruj mi da ces se iznenaditi koliko mogu da pruze bez pojacala...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.