Ne radi mikrofon ljudi! Drugar je kupio dva mikrofona i nijedan mu ne radi. Pokusali smo u Control panelu i nista. U podesavanjima za zvucnu karticu nema podesavanja za mic tako da ni tu nismo uspeli ili nismo znali, ali stvarno nema nista sto bi moglo pomoci mikrofonu j..i ga. Probali smo na oba ulaza za mikrofon (i sa prednje i sa zadnje strane kucista) i nista. Mikrofoni su ispravni. Zvucna je neka integrisana Sound Max, ne znam tacno koja. Sta moze biti?
Master volume (dupli klik na ikonu zvučnika).Onda options pa properties. Uključi sve opcije koje ti nisu štiklirane kako bi mogao da ih de-mutiraš i podesiš volume. Videćeš da su po defaultu neke opcije mutirane, pored kojih je verovatno i dotičan gospodin.
Da bi radio sa mikrofonom, tj. snimao i reprodukoavao sa njim, moraš ga štiklirati i dovojlno pojačati i u Playback i Recording mixeru.
Ako si to dobro uradio, a mic je ispravan, onda si ubo u pogrešan konektor u zvučnoj. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
da ga j...m. Sve smo to uradiili normalno i nista. Iskreno da kazem, ja i nisam prisustvovao prikljucivanju vec sam mu sve diktirao preko telefona i sve sam ga ispitao. I je li ukljucio u pink port i je li pojacan u sistemskom mixeru i sve sto normalno moze da se zadesi i nista. Jedino da on ne razlikuje boje pa ga je cusnuo u pogresnu rupu.
Ta kartica je najobičniji softverski mixer, tako da svaki konektor može biti bilo šta, ali crveni konektor je uvek - mic in, plavi je - audio in, žuti, zeleni, braon, crni - zvučnici. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: Jedino što mi pada na pamet je da je u nekom programu za podešavanje kartice podešeno da se ulazni portovi koriste kao izlazi za surround.
da ne mogu biti siguran ali valjda nije toliki gedza da omasi pink rupu. Ajde dajte mi sve mogucnosti pa da ga opet zovem i da probamo sve iz pocetka. Hvala
Majstore, nema mnogo folizofije: 1. Pravi konektor crveni/rozi 2. Odabran i pojačan u playback/recording mixeru 3. U softveru zvučne dodeljena uloga tom konektoru za mic-in. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: da ne mogu biti siguran ali valjda nije toliki gedza da omasi pink rupu :: Ajde dajte mi sve mogucnosti pa da ga opet zovem i da probamo sve iz pocetka :: Hvala
To ti je to sto Bax kaze,samo posrbno obrati paznju na RECORDING mixeur da ti je stikliran mic.
:: da ne mogu biti siguran ali valjda nije toliki gedza da omasi pink rupu :: Ajde dajte mi sve mogucnosti pa da ga opet zovem i da probamo sve iz pocetka :: Hvala
Sto se tice softvera za zvucnu, nasli smo samo ikonicu u Control panelu i tu su samo podesavanja za zvucnike i efekte (tipa podesavanje vrste zvucnika i okoline i slicno). Na mojoj zvucnoj to podesavanje koje si spomenuo ima tako da znam na sta ciljas ali kod njega izgleda da nema ili mi on ne cita sve sto tamo pise, a citao mi je 14 puta. Gde bi jos moglo da se nalazi nesto vezano za zvucnu karticu. Playback/recording mixer se podesava na onaj zvucnik u taskbaru jel da? (samo proweravam da li se razumemo) Hvala jos jednom
Da, ali dupli kli na njega ili Volume control iz Entertainment u Accessories. Iz njega Options -> Properties. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Playback/recording mixer se podesava na onaj zvucnik u taskbaru jel da? (samo proweravam da li se razumemo :: Hvala jos jedno :: ::
Dupli klik na zvucnik u systray - > Master volume - > Dugme Advanced (ako ne postoji, ukljuci ga na Options - > Advanced controls) - > iskljuci Center speaker and subwoofer connected to mic
ili ovo:
Prilikom instalacije drajvera za zvucnu karticu, aplikacija/menadzer za kontrolu zvucne ide u Program Files. Pronadji je i obrati paznju na stavku input - ili nije ukljucena ili je po defaultu podeseno da je koristi neki drugi uredjaj (koji nije ni prikljucen). Isprobaj svaku varijantu i naci ces resenje.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.