Da li postoje neki oglasi specijalizovani za prodaju muzickih instrumenata ?
Konkretno, zelim da kupim (za poklon) neku pristojnu polovnu elektricnu gitaru, po mogucstvu sa nekim mini pojacalom. Gledao sam po raznim oglasima, jedino sto sam nalazio su znacajno skuplje gitare koje mi se ne uklapaju u budzet (>300e). Hteo sam da kupim neku el. gitaru i pojacalo za recimo nekih 150-200e. Ako ima nova Aria sa pojacalom za 150e da se kupi, verovatno ima i nesto polovno i kvalitetnije za ~200e. Da li neko ima predstavu gde bi mogao da potrazim polovne el. gitare ? Moze i neka radnja koja se bavi prodajom polovnih gitara, moze i neki forum, oglasi bilo sta oddakle bi mogao da krenem neku potragu.
Ako iko ima neku korisnu informaciju, bio bih mu zahvalan :)
Moze i na mail da mi baci poruku ako smatra da ce prekrsiti pravila ovog foruma..
Za radnje sa polovnim el.gitarama ne znam....uglavnom se polovne nalaze na oglasima.Evo ja sam nasao polovnu Ariu Xl Deluxe za 110 evra i super me sluzi......jedino sto posle nekog vremena ispada iz shtima ali to zavisi koliko se igras sa tremolom :) Ovo ce ti biti dosta koristan link : http://muzicki-forum.com/forum/ ,tu imas dosta tema slicnih tvojoj....vezano za polovne gitare,mislim da ce ti pomoci dosta :)
Lyra Style, preko autoputa Sava Centra. Traži Vedrana. Ćelavi lik sa bradom i brkovima, najzdraviji u glavu prodavac muzičke opreme u vasioni, potvrđeno sa 100 mesta, isto se ponaša i kada kupuješ za 50 dinara i za 2000 eura. Pomisliš da nisi u Srbiji. Traži da ti nešto preporuči, ako već nema nešto slično onome što tražiš. Pogledaj i Mitros Music, u Admirala Geprata, gore pri vrhu. Velik je izbor a i cene su ok.
Marića kod Slavije izbegavaj, jedino idi tamo ako poželiš da ga prebiješ, jer je široj javnosti poznat kao sisa :)
E nikako da odem tamo,u taj lyra style....hteo sam neko pojachalce da uzmem....
:: Lyra Style, preko autoputa Sava Centra. Traži Vedrana. Ćelavi lik sa bradom i brkovima, najzdraviji u glavu prodavac muzičke opreme u vasioni, potvrđeno sa 100 mesta, isto se ponaša i kada kupuješ za 50 dinara i za 2000 eura. Pomisliš da nisi u Srbiji :: Traži da ti nešto preporuči, ako već nema nešto slično onome što tražiš :: Pogledaj i Mitros Music, u Admirala Geprata, gore pri vrhu. Velik je izbor a i cene su ok :: :: Marića kod Slavije izbegavaj, jedino idi tamo ako poželiš da ga prebiješ, jer je široj javnosti poznat kao sisa : :: :: Glavni štab.
ali je procentualno jos uvek jedan od jacih, gde pokupim dosta korisnih informacija.
@XXXL
Sto se gitare tice-koliko si vican tematici? Dobro se raspitaj o svemu pre kupovine polovnog instrumenta, ako nisi dobro upucen, ili pitaj ovde da pomognemo koliko znamo-da ne smaramo sad o tome. Za kakvu muziku bi se koristila gitara? Pojacalo+gitara za 200e je, hm...kako da se izrazim, losa kupovina, pa cak i polovno. Bolje da kupis za tih ~200e samo gitaru, a kasnije da ulozis ti, ili cija ce biti gitara, u pojacalo. Da bi el. gitara propevala, moze da se upotrebi i neko pretpojacalo/pedala/...jeftina i mala pojacala jos nisam cuo da dobro sviraju. Gitara/instrument se ne kupuje kao kompjuterska oprema. Npr. Fender telecaster je djavolski dobra gitara, al` osoba okrenuta metal muzici ni u snu ne bi uzela tu gitaru... Mislim da se u tvoj cenovni rang uklapa Yamaha iz Pacifica serije (po izgledu neodoljivo lici na stratocaster) ili Squier, mladji i slabiji Fenderov brat. I svakako bi osoba koja dobija gitaru trebalo da je proba pre kupovina, kako bi odabrala onu koja joj najvise lezi.
Sto se polovnih instrumenata tice, halo-oglasi su ti dobar izvor, a imao je i sky music neku varijantu prodaje polovnjaka. Ima jos nekoliko dobrih muz. prodavnica u BG, koje su manje, ali ako nisi vican tome-idi kod velikih igraca (sky,mitors,lyra).
Gitara je za zensku osobu, pocetnika. Ja se, iskreno, ne razumem preterano u el. gitare ali cu sigurno sa sobom u kupovinu povesti nekoga ko se odlicno razume. Moram da napravim neki uzi izbor sta/kako/gde pa onda da uhvatim nekog od prijatelja da podje samnom i da isproba da li i sta valja od toga sto sam nasao. Ne mogu da cimam ljude da besciljno lutaju samnom po gradu :)
Znaci, gitara je za zensku osobu (to ne znaci da treba da bude pink boje .p), pocetnik je ali bi joj ipak uzeo nesto iole kvalitetnije sto moze da je sluzi i kad se malo uhoda sa sviranjem. Da ne ode nege sa drustvom da svira, opali po gitari a ono se cuje ko neka srednjevekovna tamburica .) Ne ocekujem nista spektakularno za ~200e, bitno je samo da bude skroz pristojno .) Pogledacu malo u Mitros-u, Sky-u i Lyra-i da vidim sta ima interesantno od novih stvari, mozda na kraju uzmem i samo gitaru, ali neku dobru. Zapao mi je za oko trenutno neki Ibanez (tj. cenim da je kopija, sledeci po ceni je 40 000+ din) : http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=153
HVala svima na dosadasnjim postovima! Ako neko ima jos neki predlog, voljan sam da cujem .)
Taman sam pisao o tome kako je Lyra Style ok sa cenama kao i Mitros kad mi puce veza! Tako da sad nemam snage ponovo da pise. Sto se tice marica tamo sam kupio kablove i jos me sluze. A sto se tice usluge imas na ustanickoj(zaboravio sam kako se zove firma,kupio sam kod njih pojacalo) onog bluzera, kad ga nesto pitas samo sto te ne otera u tri lepe/
Ja bih kupio početniku/ci klasičnu gitaru, jer, kad nju savlada, moći će svaku sledeću da svira sa lakoćom. Lako i brzo je navikavanje na tanje žice i uži vrat.
Električna ``ume`` da stvori kasniju odbojnost, jer su oblik i širina vrata drugačiji nego kod klasične i akustične i žice su manje udaljene od pragova i manje fizičkog napora treba uložiti da bi se dobio čist ton, pa ako samo nauči da svira električnu, i ako bude bilo prilike, a biće svakako, da svira ``društvu``, akustična i klasična će se u trenutku pretvoriti u neke sprave Inkvizicije za mučenje jeretika i ko zna kako bi to sve moglo ispasti na kraju... sve su to neke razlike na oko gotovo smešne, ali pod uvežbanim prstima zaista drastične, a klasična i akustična rade i bez struje, dok ova ne, pa su zato i najčešće za ta neka nošenja po planinama itd.
Uglavnom, treba da prođe oko 6-12 meseci vežbanja dok čovek ne shvati šta zapravo hoće od instrumenta, kako i šta hoće da svira, i neretko je da umesto gitare izabere neki drugi instrument, npr. flautu, solfeđo, saksofon, šta god, a klasična gitara je bukvalno ``čitav orkestar u jednom instrumentu`` i najveći broj kvalitetnih kompozicija za gitaru, koje su u tom nekom muzičarskom stvaralačkom vrhu već skoro pola milenijuma, je namenjen klasičnoj, jer je svojevremeno bila jedina vrsta gitare. Naravno, i najveći broj početničkih melodija je pisan za klasičnu gitaru.
Ima ona Yamaha C40, to je prava školska gitara. Ima za 20-30 eura više C60 valjda... ili tako nešto... ona ima neku pozlatu na čivijama... inače je potpuno isti instrument.
Raspitaj se na još 50 mesta ako možeš. Od viška detalja te neće zaboleti glava, sigurno.
ja sam pre nedelju dana uzeo PRS doduse korejanac ali 600 jevreja.. cena govori dovoljno radi gitara besprekorno kao original od 10.000 $ al za malo :D al stvarno za malo. istrazi net ima super ponuda verujem.ja sam ovu slucajno nasao.a sto se lyra style prodavnice tice to da ne ako volite yamahe.basevi su im x-tra.el gitare takodje.
Mozda nije losa solucija da se uzme polu akusticna , sa stimerom u sebi.Moj stric je to uzeo i veoma je lep zvuk.Bila je oko 150 ojlera ako se ne varam
Apsolutno se slazem da je za pocetnika najbolja aukusticna gitara, s tim sto ne znamo da li je buduci korisnik mozda vec savladao istu. Ako ne, obavezno klasika za pocetak.
Akustična gitara ima metalne žice, pa i to ume da ostavi loše iskustvo, jer puca koža na prstima pa krvare jagodice dok ne očvrsnu, prosek tog očvršćavanja je oko 2 meseca ako se potrefi odgovarajuća debljina žica, uz sat vremena dnevnog vežbanja, inače može i da potraje, uglavnom, izgleda da nikad prestaje da smara ništa manje nego što je prvi put.
Koliko sam imao prilike da primetim, Yamaha nudi najviše za uložene pare, u rangu do 300 eura.
Ja sam probao neku(inace ne sviram gitaru) sa mesanim(plasticno-metalnim) i bilo je ko da sam namazao sapun na gitaru. Bolje da malo krvare nego da se klizaju. a i nece ona da svira malmstina i bucketheada
Nije toliko bitno klizanje ili krvarenje prstiju, koliko je bitna kičma, odnosno njen položaj, jer od nje zavisi gotovo sve.
Klasična gitara se ``pravilno`` svira samo uz ispravljenu kičmu, što ne sputava razvoj nekih mišića i kojekakvih nervnih završetaka, ako je dete u pitanju, i kao veliki +, na bezbroj načina olakšava baratanje bilo koje sledeće gitare, jer su sve ostale ``izopačene`` na svoj neki način, a ova je ``referentna``.
Zaboga, covek pitao za el. gitaru, vi o akusticnoj/poluakusticnoj...
Kakve su to metalno-plasticne zice? Gitara ima ili metalne ili plasticne zice. Nema pola jedno , pola drugo. Ako mislis na D A E zice, to su plasticne oblozene metalnim navojima, a tenziju pravi plastika (u plasticnom setu zica).
Kakav crni polozaj kicme prilikom pravilnog sviranja gitare?! Kakav je to instrument solfedjo? I kakve sve to veze ima sa pitanjima:
Da li postoje neki oglasi specijalizovani za prodaju muzickih instrumenata ? ... Hteo sam da kupim neku el. gitaru i pojacalo za recimo nekih 150-200e. Ako ima nova Aria sa pojacalom za 150e da se kupi, verovatno ima i nesto polovno i kvalitetnije za ~200e. Da li neko ima predstavu gde bi mogao da potrazim polovne el. gitare ?
@XXXL
Jos jedared-posto je rec o pocetnici, veruj mi da je nova gitara, koju ce sama rasvirati najbolje resenje za nju, iako se mnogi nece sloziti sa time. Ibanez je, takodje odlican proizvodjac gitara, ali ces tesko naci japansku verziju istog u tom cenovnom rangu, a ono sto se u poslednje vreme prodaje sa etiketom Ibaneza je lepo samo na oko.
Ako joj trebaju profesionalni casovi gitare-u zavisnosti od stila, mogu te povezati sa nekoliko eminentnih, a ne skupih `profesora`. PM/Mail slobodno.
Pazi da ti neko ne mazne(m) taj PRS :) :) :) :) Svirao sam na jednom takvom, i zaista sam se iznenadio kako dobro zvuci (doduse, veliku ulogu u tom zvuku je imao i jedan VOX koji kosta ... ufffff ... mnooogo)
:: :: :: ja sam pre nedelju dana uzeo PRS doduse korejanac ali 600 jevreja.. cena govori dovoljno radi gitara besprekorno kao original od 10.000 $ al za malo :D al stvarno za malo. istrazi net ima super ponuda verujem.ja sam ovu slucajno nasao.a sto se lyra style prodavnice tice to da ne ako volite yamahe.basevi su im x-tra.el gitare takodje ::
Slazem se sa CubaseSX. Kupi prijateljici neku NOVU,a ne neku polovnu otrcanu(moze biti i Fender strat.`68)gitaru,vise ce s obradovati. Pa ako joj se sve to skupa svidi, i shvati i hoce nesto ozbiljnije,uvek moze da kupi sebi nesto kvalitetnije,na kraju krajeva. To ti pricam s obzirom da je pocetnik.
Pa, neki ljudi, koji imaju kičmu da im drži leđa, sumnjam da žele ceo život da izgledaju kao majmuni dok hodaju, pa je verovatno zato bitno da kičma bude prava, a i gornji deo tela funkcioniše prirodnije tada, probaj jednom ako imaš prlike, pa javi utiske. Ima sigurno, kao i uvek, i među njima kretena, kojima to nije bitno... je l`, ali su na nivou statističke greške, pa sam zato i slobodan da ih nazovem kretenima.
A, drugo, napisao je da je u pitanju početnik i potpuno je debilno kupovati odmah električnu gitaru, da se ta osoba ne ograniči samo na sviranje iste i u budućnosti bezveze izgubi vreme na uvežbavanje istih stvari po nekoliko puta, a to, jedno te isto, posle dva-tri puta smori svakoga i, bez obzira na sve, imaće prilike da proba i druge vrste gitare. Nije valjda zaključana u sobi ceo život, taoc pomahnitalih, sebičnih i bandoglavih roditelja. Ili možda jeste ?
Uostalom, neka joj kupi šta god misli da je prava stvar za nju. Što bi se to ikoga ticalo. Ja sam samo napisao svoje mišljenje, kao i neki predlog koji je i tražio.
A za tebe, eno gore desno piše `oglasi`, pa ubuduće tamo reklamiraj svoje jeftine veze, ovako nije pristojno.
Jebote, ja sam `ladno napisao solfeđo, a baš sam se trudio da to ne napišem... koncentracija mi je bila usmerena na nešto drugo, izvinjavam se svima za potencijalno zbunjivanje.
Vredjanja, sirenja neistine i mrznje, kao i nedolicnog, isfrustriranog forumskog ponasanja na ovoj (i mnogim drugim) temama.
1. Okostavanje i inervacija je tema o kojoj mozemo na strucnoj osnovi da komentarisemo (u novoj temi npr), sto nema veze sa postavljenom temom, niti sa imenom sajta `pcberza`. 2. Ja sam jedan od `kretena` koji ne izgleda kao majmun dok hoda, a nikada nisam gitaru drzao skolski, i ne dopustam da me neko naziva kretenom. Takodje, smatram da sam merodavan u davanju saveta na osnovu licnog iskustva (sviranje u mnogim bendovima i ucestvovanje u snimanju brojnih albuma poznatih izvodjaca) i obrazovanja (zavrsena niza i srednja muzicka skola, i kurs muzicke produkcije), a ne na osnovu surfovanja i informisanja sa drugih sajtova, sto se cesto moze videti da doticni koristi u svojim postovima. 3. Toliko mrznje i sirenja negativne energije (`kreteni`, `mentol&sin`, `...`) opisuje jedno psihijatrijsko stanje koje se leci mukotrpnim procesima. 4. Coveka koji je postavio temu nikako ne sme ni jedan korisnik nazivati debilom, niti njegove namere etiketirati debilizmom. 5. Za kraj, reklama nije postojala, a jeftine veze su: Radomir Mihajlovic Tocak, Vidoja Bozinovic Dzindzer, Nenad Zlatanovic, i mnogi drugi poznati gitaristi. Njima potencijalno izvinjenje doticnog korisnika nista nece znaciti, ali ostali mogu cisto da znaju ko je etiketiran kao jeftina veza.
Pozz
:: Pa, neki ljudi, koji imaju kičmu da im drži leđa, sumnjam da žele ceo život da izgledaju kao majmuni dok hodaju, pa je verovatno zato bitno da kičma bude prava, a i gornji deo tela funkcioniše prirodnije tada, probaj jednom ako imaš prlike, pa javi utiske. Ima sigurno, kao i uvek, i među njima kretena, kojima to nije bitno... je l`, ali su na nivou statističke greške, pa sam zato i slobodan da ih nazovem kretenima :: :: A, drugo, napisao je da je u pitanju početnik i potpuno je debilno kupovati odmah električnu gitaru, da se ta osoba ne ograniči samo na sviranje iste i u budućnosti bezveze izgubi vreme na uvežbavanje istih stvari po nekoliko puta, a to, jedno te isto, posle dva-tri puta smori svakoga. A i, bez obzira na sve, imaće prilike da proba i druge vrste gitare. A, Nije valjda zaključana u sobi ceo život, taoc pomahnitalih, sebičnih i bandoglavih roditelja. Ili možda jeste :: :: Uostalom, neka joj kupi šta god misli da je prava stvar za nju :: Što bi se to ikoga ticalo. Ja sam samo napisao svoje mišljenje, kao i neki predlog koji je i tražio :: :: A za tebe, eno gore desno piše `oglasi`, pa ubuduće tamo reklamiraj svoje jeftine veze, ovako nije pristojno :: :: Glavni štab.
Oglasi su bili i ostali za reklamiranje. Zamolio sam te da ih koristiš. Zamoliću te opet. Ako ne umeš, imaš dole desno, ispod svakog posta e-mail, pa tu klikći i piši šta god.
Inače, ti nisi ni prvi ni poslednji koji misli da je najstručniji za nešto ili šta već.
I ja sam baš isfrustriran, evo sav se tresem i lomim sve oko sebe ovog trenutka i razmišljam koga ću da izvređam u toku dana, evo, pravim spisak... listu...
Bio bih ti zahvalan da moje probleme ostaviš meni, ako ikada u životu naletiš na neki.
A ako svojim nekim ponašanjem ikoga ugrožavam na bilo koji način, neka me za to ``regulišu`` administratori ili moderatori, ako misle da treba, i to im je deo posla, valjda.
Sudeći prema tome da ovde već nešto više od pola godine ukucavam svoja mišljenja i neke sugestije, rekao bih da nije problem u mom ponašanju, već u tvojoj kontroli izliva besa.
I, da, i dalje mislim da je debilno bez ikakvog realnog razloga ograničavati bilo koga ko još uvek nije stekao nikakvo iskustvo i ne zna tačno šta želi od instrumenta.
Pozdrav, žurim da ispunim kvotu za danas :) Vidi kad sam ustao... velik neki ovaj papir, A3 format...
Sam si rekao da nisu skupi, pa ja računam da su jeftini. Nek se uvrede, `ej, briga me, ne možeš da zamisliš koliko. Da išta valjaju, ne bi zarađivali na deci, a i umetnici su vrhunski... baš... za čekić po čelu... nisam ni dva naslova zapamtio koliko su dobri... a i melodijama što oplemenjuju prostor... to je tek nauka svojevrsna.
Realno, nije tu ništa za čuđenje, ovo je Srbija, prepuna samoproklamovanih umetnika i promašenih talenata, koji rade projekte... i viću ``generalno`` na početku svake rečenice... onaj, Ibarska magistrala stajling sa automehaničarskim pristupom poslu.
Hvala na savetima, bili su korisni (izuzev sitnih prepucavanja, kojima nije mesto na forumu vec u nekoj kafanici .) ).
Devojka jeste pocetnik, ali na el. gitari :) Akusticnu svira vec neko vreme, nista profesionalno ali je donekle ovladala tehnikom. Zelja joj da ima i el. gitaru i dobice je na ustrb seta kvacila za moj auto :)
Malo sam razgledao, sta i kako, mislim da ova varijanta o polovnoj gitari i nije najsrecnija (osim ako se ne pojavi nesto extra povoljno a da valja).
Vidim da ima vas par koji se razumete u muziku i el. gitare... za vas imam i pitanje :
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.