Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Moze li gitara u zvucnu karticu Aidigy 2 ZS
STRANA 1 OD 1
vuk125 Moze li gitara u zvucnu karticu Aidigy 2 ZS 16.02.2009. 23:08 T15502

status: user
broj poruka: 2929
Moze li kompijuter da posluzi kao gitarsko pojacalo?
Postoji li neki program koji se moze koristiti kao gitarski efekt, distprzija recimo i sl.?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Djuraway Moze... 16.02.2009. 23:17 #97153

broj poruka: 202

...program Guitar Rig 3, utaknes gitaru u LINE IN na kompu i to je to... za pocetak
vuk125 Moze li gitara u zvucnu karticu Aidigy 2 ZS 16.02.2009. 23:25 #97155

A ova kartica jeli mi dovoljna sto imam ili moram da kupujem neku bolju.
I ako nije dovoljno sta da kupim?
Equinoxe Re: Moze li gitara u zvucnu karticu Aidigy 2 ZS 16.02.2009. 23:37 #97159

broj poruka: 12057

Za amatersko zajebavanje i učenje to je fantastična kartica.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: A ova kartica jeli mi dovoljna sto imam ili moram da kupujem neku bolju
:: I ako nije dovoljno sta da kupim
::
gile23 ... 16.02.2009. 23:41 #97161

broj poruka: 9121
Jel to za Guitar Hero!

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Djuraway Moja je Realtek 5.1 16.02.2009. 23:42 #97162

broj poruka: 202

Pici dobro...e sad, videces i sam sta se desava kod tebe...sto se tice preporuke ne znam koja je marke bas losa. Uglavnom ako ti ne sljaka kupi jacu...neka marka sto zadovovoljava a nije skupa...ima ih dosta.
CubaseSX ne valja ti tako... 16.02.2009. 23:49 #97163

broj poruka: 146
audigy 2 zs je odlicna kartica (imam istu) i za malo ozbiljniji rad sa muzikom (doduse, ne bas profesionalni...al` ako ti kazem da su pesme nojeva barka i leksilijum pesma snimljene uz pomoc: mackie 1202vlz i sennheiser 845e mikrofona, dzindzerove gitare, i misinog basa, sve to utaknuto u celerona sa live player 5.1...kolika digresija, cisto da znas da moze i nesto ozbiljnije da se uradi za znatno skromnijom opremom). ali da bi gitaru poterao kako zamisljas, treba ti predpojacalo (moze i neki procesor, pa na line in) - zvucna ne isporucuje dovoljno snage gitari.

alrad Democratica Musica 16.02.2009. 23:54 #97164

broj poruka: 4843
E moj druze, sta ti pitas.
Pa sa tom karticom (a i losijom) i sa par programa mozes da napravis
ono za sta se doskora davalo nekoliko hiljada evra.
Maraka tj.

vuk125 Moze li gitara u zvucnu karticu Aidigy 2 ZS 17.02.2009. 00:12 #97167

Kao klinac sam svirao gitaru, tada nije bilo kompjutera mialim bilo je ali ne ovakvih pa smo svasta radili ukjlucivali gitare u kucne HI-Fi uredjaje, kasetofone, par smo spalili. Nije bilo uvek love za pojacala. Kasnije smo kupili pojacala, prestao sam da sviram otisao sasvim na drugu stranu i nisam se bavio time, zato pitam mozda gluposti, na kompu se nisam bavio zvukom i muzikom.
Pa sam resio da ukljucim ponovo moga KRAMERA koji sam poprilcno platio u ono vreme mislim moj cale , stajao mi je u koferu sve do sada, resio sam da ponovo pocnem da sviram onako za svoju dusu, pa zato pitam posto nemam pojacalo ni efekte ostao samo crnii KRAMER koji je kao iz prodavnice steta da se ne svira.
Malo bih da se setim kako su to bila strava vremena :)))))
U svako slucaju hvala vam na brzim odgovorima.
VUK
alrad Kao klinac sam svirao gitaru... 17.02.2009. 00:39 #97173

broj poruka: 4843
Dobro, to ukljucivali u kasetofone je ok, ja sam bio odlepio ovoliko:
Snimio sam nesto na kasetofon, pa sam stavio KLOZET PAPIR preko glave kasetofona
i onda snimio `drugi kanal`. Culo se oboje jer je papir sprecio potpuno presnimavanje
prvog sloja. To je bila moja prva mikseta :p
E kad smo vec kog gitare jel` zna neko odgovor na moje pitanje iz susednog posta,
da ne vucem 7 GB uzalud?

Diorama re: 17.02.2009. 01:58 #97197

broj poruka: 140
de ne moze care samo udeni u zeleni krug na zvucnu samo prepravi gitarski kabl u gitaru ide velika banana a u zvucnu mala :D uz sound forge pa snimaj radi sta hoces :D meni funkcionise super.mada radije sviram uz mog marchall-a iz vintage serije :P
CubaseSX Audigy2ZS nema boje 17.02.2009. 09:17 #97218

broj poruka: 146
sve su pozlaceni konektori, tako da moze do sutra da trazi zeleni krug

:: de ne moze care samo udeni u zeleni krug na zvucnu samo prepravi gitarski kabl u gitaru ide velika banana a u zvucnu mala :D uz sound forge pa snimaj radi sta hoces :D meni funkcionise super.mada radije sviram uz mog marchall-a iz vintage serije :

Da se vratim ja na temu-izlazni signal iz gitare nije dovoljno jak da dobijes zadovoljavajuce rezultate. Ono sto tebi treba, uz minimalna ulaganja (35e u skymusic-u), je npr. Vox AMPLUG AC-30, mini efekt procesor, koji sluzi kao preamp), iz koga kabl gurnes u zvucnu, i dobijes daleko bolje rezultate od direktnog stekanja gitare u zvucnu. To, Guitar Rig, Sound Forge ili jos bolje, Cubase/Nuendo/Cakewalk/...i naravno, gomila pluginova su ti dobitna kombinacija za rad sa muzikom.

Pozz
vuk125 Moze li gitara u zvucnu karticu Aidigy 2 ZS 17.02.2009. 09:35 #97221

Ok
Hvala momci, ma uzecu ja i pojacalo za jedno mesec dana, nego da imam nesto dotle.
pozz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs