Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
X-Fi problem
STRANA 1 OD 1
Beholder69 X-Fi problem 11.02.2009. 01:18 T15345

status: user
broj poruka: 6

Kupio sam pre mesec dana X-Fi kartica i radila perfektno ,pre par dana zbog prekida struja zaustavila da radi . Moji komp je foxconn nforce 570, athlon x64 4200 , sa 4 gb rama, asus 3870 . Na windows XP 32 bitni na device manager prijavljuje da X-Fi kartica postoji , medjutim programi iz X-Fi control panel ne moze da se pokrene , ne moze da nadje karticu , takodje nemam zvuk , winamp iako pokaze da koristi karticu zvuk nix . Kartica je u sharu sa hd audio integrisanu i controller Jmicron JMB36X na 16 irq . Probao sam svasta , menjao sam slot , resetovao sam iz bios ESCD , cak i promenio sam iz bios na disable hdaudio i controller (za zadnji slucaj windows opet pronadje obe kartice iako su disabled preko bios) .
Sta da radim probao sam sve , ironija je da kartica je radila perfektno . Hvala puno sto me slusate . Inace sound blaster je katastrofa za sound kartice sledeci put kupicu asus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psihoyu re 11.02.2009. 01:56 #95897

broj poruka: 1191
Pa brisi sve drajvere i programe za X fi, restartuj komp, ocisti registry, instaliraj sve drajver i programe ponovo, trebalo bi da radi,ako nece onda je mozda najebala od struje, pogledaj moju temu malo nize na forumu u vezi X fi.
Koju tacno X fi imas ?

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Beholder69 re 11.02.2009. 02:04 #95899

X-Fi titanium fatality sa front panelom , ja sam dao za reklamaciju i oni su probali i radi kod njih tako kartica je ok , moj komp nije , instalirao sam Vista , Windows 7 i (fresh install) ne radi kartica , ili blue screen , inace kod device manager se prijavljuje normalno da postoji i da radi i da je instalirana , medjutim sve programe , i na volume manager ne mogu nista menjati ima gray boju , i ne negu menjati (ne pusta me) , daj mi link da pogledam . Inace hvala
Equinoxe Re: re 11.02.2009. 02:10 #95901

broj poruka: 12057

Totalno sumnjiva situacija. U servisu ti kažu da kod njih radi, a tebi kartica ne želi da se probudi na svežoj win isntalaciji ?!? Čak ni u drugom PCI slotu.

Jel imaš neku karticu koja ide u PCI slot čisto provere radi.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

::
:: X-Fi titanium fatality sa front panelom , ja sam dao za reklamaciju i oni su probali i radi kod njih tako kartica je ok , moj komp nije , instalirao sam Vista , Windows 7 i (fresh install) ne radi kartica , ili blue screen , inace kod device manager se prijavljuje normalno da postoji i da radi i da je instalirana , medjutim sve programe , i na volume manager ne mogu nista menjati ima gray boju , i ne negu menjati (ne pusta me) , daj mi link da pogledam . Inace hvala
psihoyu re 11.02.2009. 02:14 #95902

Pa ako ne radi nakon reinstalcije Windowsa, onda mora da je prsla, mogu oni da ti kazu da radi cisto da te skunu s kurca.
Daj im komp pa nek ti nameste!
Lazu garant!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))

Beholder69 re 11.02.2009. 02:24 #95903

Oni su mi rekli da posaljem kod njih komp da mi nameste kako znaju kartica , imam integrisanu sada zvucnici rade na nju naravno (ne mogu bez muzike) . Da li ima sansa da device manager da pokaze da kartica je ok (iako ne radi ) i da je prsla ? Moja ploca ima 2 Pc- express x1 (probao sam na obe) i 2 pc express x16 opet sam probao na obe . Takodje imam i sound blaster live radi perfektno

Beholder69 re 11.02.2009. 02:28 #95904

Kako mogu menjati irq iz kartice tako da ne podudara sa ostale dve (hdaudio i hdd kontroller) ili da menjam te irq umesto kartice . Iako trebalo bi da radi kartica sa sharing irq mnogo ljudi zale zbog lose drajvere sa strane creative , za sharing irq (steering irq). Hvala unapred
Beholder69 i nesto sto ima veze sa x-fi 11.02.2009. 02:31 #95905

Ljudi pazite i ne kupite nove ploce sa x-fi budle sto nude asus i msi , posto te kartice su downgrade originalnih x-fi i tj da nemaju najnovije podrske za eax i sve ostalo .

Equinoxe Re: re 11.02.2009. 02:31 #95906

broj poruka: 12057

Ako ti je to jedina PCI kartica, nema tu nikakvog IRQ konflikta.
Ne odlazi iz servisa dok ne čuješ zvuk iz tvoje kartice.
Inače, moguće je da je kartica falična, ali da Device Manadžer kaže da je sve OK.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Kako mogu menjati irq iz kartice tako da ne podudara sa ostale dve (hdaudio i hdd kontroller) ili da menjam te irq umesto kartice . Iako trebalo bi da radi kartica sa sharing irq mnogo ljudi zale zbog lose drajvere sa strane creative , za sharing irq (steering irq). Hvala unapred
psihoyu re 11.02.2009. 02:40 #95908

Ma nosi u servis!
Nek oni lupaju glavu sta je! Dao si im 200e za tu kartu!

Beholder69 re 11.02.2009. 03:13 #95912

Hvala puno svima za pomoc , to je jedina pci express sto imam sem asus pci express 3870 . Za brze i iskusne odgovore posle ispitnog roka idem.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs