Danas mi se javio veliki problem koji me uzasno nervira! Pocelo mi je da se cuje pucketanje sta god da pustim, film, muzika, uzas! Svaki 15tak sekundi se zacuje neki oblik pucketanja. To mi se do sada javljalo ali mnogo manje i prestajlo je kad bih upalio program PVR za gledanje TV-a na Leadtek Expert karti. Ono sto je mozda uzrok je i to sto je danas dok je komp radio (jutros dok sam kuntao) i nestalo je struje. Posle toga sam kupio UPS, nakacio i pocelo je pucketanje. Pomislio sam da mozda UPS izaziva neke smetenje,al sklonio sam ga i dalje se cuje pucketanje! Posto sam i pre video po na nekim forumima da se ljudi zale na pucketanje, ne znam sta da radim. Inace pre 2,3 meseca dok sam imao staru ionstalaciju Windowsa nije bilo nikakvog pucketanja,a sada kao da se pojacava. Da lu su to drajveri ili karitca riknjava ? Da li da im vratim karticu (jos je u garanciji) i da kazem da su mi prodali nesipravnu ? Inace imam Logitech Z-5500 zvucnike povezane onim obicnim 3,5mm kablovima (3 KOMADA). Svaki savet je dobro dosao, pogotovo od ljudi koji imaju X-fi Music.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
Izvadi Leadtek-a iz kućišta i proveri da li će biti pucketanja. Ili jednostavno, samo izvuci kabl od kablovske iz nje.
Ako prestane pucketanje, onda je loše uzemljena kablovska. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ako nije kablovska u pitanju, onda 99% Leadtek nije kriv. Ja bi da sam na tvom mestu izvadio sve iz kućišta u uplaio mašinu na stolu.
Imam tu kombinaciju X-Fi XtremeMusic (AL 251) i Leadtek PVR3000 i nikakvog pucketanja nema. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Nemam kablovsku, imam antenu, isklucena je iz TV karte. :: Mislis da cu postici nesto vadjenjem Leadtek karte :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Ali dok pucketanje manje javljalo resavao sam problem tako sto upalim PVR i ugasim ga. Mada na prosloj instalaciji WIndowsa nije bilo pucketanja, mada tad sam vec imao Leadtek pa sam onda ubacio X fi Music. Sto bre da vadim sve iz kucista ?!? E da ne otvaram novu temu da te pitam bax nesto. Nestali mi svi drajvovi iz My computera, sta da radim ? Osim reinstalacije ? Jel se to meni cini li je i ovaj XP postao shit ? Jedva cekam da kupim novu Core i7 masinu da ovo govno bacim u reku!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :)))
Izvadi da bi video da nije problem u uzemljenju samog kućišta.
Nije postao shit nego se fasovao neke gamadi. Bila je skoro tema sa identičnim problemom. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Ali dok pucketanje manje javljalo resavao sam problem tako sto upalim PVR i ugasim ga :: Mada na prosloj instalaciji WIndowsa nije bilo pucketanja, mada tad sam vec imao Leadtek pa sam onda ubacio X fi Music :: Sto bre da vadim sve iz kucista ?! :: E da ne otvaram novu temu da te pitam bax nesto. Nestali mi svi drajvovi iz My computera, sta da radim ? Osim reinstalacije ? Jel se to meni cini li je i ovaj XP postao shit ? Jedva cekam da kupim novu Core i7 masinu da ovo govno bacim u reku :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Ja tupim kao ludak da je XP krs bas zbog toga sto se malo-malo javljaju likovi kao ti sa tim jednim te istim problemima... Od 1798 tema na ovu temu 1798 je vezano za XP. Instaliraj Vistu, proceprkaj ovde forum koje servise da ubijes i kuliraj (osim ako nisi gamer ili ne koristis CAD alikacije). Mada i gameri koriste Vistu bez problema koliko sam provalio samo sa par frejmova manje ali nisam sigura da su se isti potrudili da ubiju one servise koji smaraju masinu.
Pozdrav!
:: E da ne otvaram novu temu da te pitam bax nesto. Nestali mi svi drajvovi iz My computera, sta da radim ? Osim reinstalacije ? Jel se to meni cini li je i ovaj XP postao shit ?
Ja bih probao cak i Win 7 cisto da vidim da li svi drajveri rade i ako rade (a verujem za zvuk da ce da radi) dajem glavu da ces imati bolji zvuk jer i Vista ima bolji zvuk od XPa. Ako te ne mrzi guglaj zasto je to tako.
Znam da je Vista bolja u nekim stvarima, ali moj sadasnji komp je previse slab za Vistu. Ma XP je ok dok ne pocene da brljavi,a kad pocene isti je win 98. Jebiga nikad OS nece biti savrsen, previse je komplikovan da bi radio savrseno. Nego ja pitah za problem sa zvucnom!
Zmajko, sta pricas ti? Nego, posedujem jedno takvo (manje-vise) goMno od karte samo sto je Gamer edicija, isto s**nje samo eax 5.0 je podrzan. Nemam takav problem sa njom, niti sam imao. Probana je na XP-u 32bit, Vista 32bit, 64bit. Uradi ono najstandardnije, brisanje drivera, ponovna instalacija, skini sa neta nove (ako ima) promeni pci slot, izvadi samo nju, ukljuci integrushu vidi kako ona radi, izvadi kablic za front panel na kucistu (ako imas). Reinstaliraj sistem, jbg... Da ne bih otvarao novu temu, a tice se x-fi karti, ja imam drugaciji problem... Kada utaknem slusalice u front panel cujem neku statiku (bar sam mislio tako),ali je u pitanju hdd. Kada ga opteretim zuji,shushti jace,vise, kada miruje, logicno, slabije se cuje.Desava se i da pisne, ako ide loading u nekoj igri (znaci, cim se optereti zujanje je jace) Moram ispretresati kuciste,u svakom slucaju. Mozda neko zna i za ovaj problem,upoznat je itd. Koliko se secam na XP-u nije bilo tog zujanja, dok na Visti 64 se cuje. Mada sumnjam da je do OS-a. ___________________________________________________________________ `I`ve noticed a certain lack of demons lately And it really worries me sick...`
Sad se setih, moze biti da je Bax u pravu za TV kartu. Nju najpre izvadi zbog veoma moguceg sukoba za zvucnom. Na starom kompu je Leadtek TV 2000 Expert bla bla karta i !Live 5.1 Creative zvucna. Neki sukob je postojao jer se desavalo da cujem sustanje kada je `tv` iskljucen, kada ga upalim, mute-ujem i ugasim problem nestane. ___________________________________________________________________ `I`ve noticed a certain lack of demons lately And it really worries me sick...`
Ne znam koji ti deo nije jasan ali i tako idem da kuntam... Citirao sam coveka posto je postavio pitanje van ove teme da se zna na sta sam pisao poruku. Objasnio je covek na kraju da ima slabiju masinu i oket.
To je dosta cest problem, i jos niko nije ustanovio sta tacno izaziva to pucketanje. Nekada sami drajveri znaju da prave problem, nekada cipset... u glavnom postoji neki problem u vezi sinhronizacije pci magistrale i protokom signala kroz istu. Da li si pokusao da skroz ugasis racunar, sacekas 10-tak sekundi i ponovo ga pokrenes? Znaci ne reset, nego bas ugasis skroz i onda upalis. Ajd vidi da li ce ti to resiti problem. Ja posedujem pomenutu karticu, i desava mi se da tako krcka i pucka ali samo u slucaju kada resetujem racunar. Takodje sam skoro (posle 2 godine) dizao novi sistem, ali je taj problem ostao prisutan i dalje.
Kartica je ispravna, i nemoj bezveze da se mlatis sa reklamacijom. Samo je problem oko drajvera sa necim sto ima veze sa `bandwithom` i sinhronizacijom na samoj pci magistralikoji do sada naravno nisu resili, posto pci-e varijante kartice ne prave pomenuti problem
Nadam se da sam barem malo pomogao.
Nemoj da se nerviras... Creative je poznat po takvim problemima koji umeju da iznerviraju do daske. Nije im prvi put:)
Skinuti novi driver???On je uzrok 99% problema jer vecina vas koristi postojeci driver sa CD -a koji dobije sa karticom! Imao sam slicna iskustva i resenje je bilo update driver-a! Imate mnostvo thread-ova i slicnih opisa problema sa ovim kartama na raznim forumima.. Ima zvanicna tema na benchmark-u..
Ja sam svoj problem recimo resio cistom logikom.. Imao sam cviljenje i pistanje,pucketanje..Promenom driver-a nikad vise ni jedan problem!
Ja lepo napisah sta treba da radi i kakvih sam ja sukoba pre imao sa Creative-om. Nebeski, sto se mog problema tice, driveri su update-ovani,brisani,ponovo instalirani...nista. Uostalom, sto rece NDSys, od Creativa se svasta moze ocekivati. Kao zadnja opcija, uclani se u forum Creative-a i postavi pitanje tamo. ___________________________________________________________________ `I`ve noticed a certain lack of demons lately And it really worries me sick...`
Jesi li mozda instalirao najnovije drajvere za chipset od ploce? Nekada i to moze biti resenje problema. Davljenik se i za slamku hvata, pa probaj i ti. Ako nista ne uradis ni tada, dodji do mene da pokusamo resiti problem. Kontaktiraj me na mail, ap cemo se dogovoriti u sledecih par dana, kada budem imao malko vremena. Nemoj se nervirati. Sve se da resiti.
Pozdrav
l DušanNastić Beograd,
:: Nista nije pomoglo gasnje :: Imas li jos neki predlog pre nego sto je izvadim i bacim kroz prozor ? :: Tako je zavrsio moj voljeni SoundBlaster Live :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa ce da padne BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Evo sad sam instalirao nove drajvere, i o5 krcka! Znaci ostaje mi da probam da instaliram drajvere od integrisane (i da je ukljucim) i da vdim. Kad su njeni drajveri bili instalirani na prosloj instalaciji Windowsa nije bilo krckanja! Jebem ti bas X fi kartice. Ovi na benchu su mi dali isto neke odgovore, meni konkertno ne resavaju problem.
Sad se pocelo desavati nesto sto mi je jako cudno,a ne znam sta moze biti u pitanju. Desava se da na video fajlu prvo nestane zvuk, ona i slika zabode na par sekundi. To vec ne bih reako da moze da napravi zvucna ?! Da nije nesto ukompu prslo ? Star je 5 godina, a od toga radi non stop bar 2,5 godine. Kako da testiram komponente ?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.