Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Molim za pomoc f1
STRANA 1 OD 1
sbraca Molim za pomoc f1 08.02.2009. 15:16 T15276

status: user
broj poruka: 11

Da li je neko instalirao ove kompjutere sto se kupuju u Maxi marketima?
Maticna ploca je neka FOXCONN M61pmv, nikako ne mogu da instaliram zvuk.
Disk koji je dosao sa kompom je za Gigabyte, skinuo sam i sa foxconn sajta drajver ali nista.
Ako je neko ima resenje pomagajte!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Evo linka 08.02.2009. 15:31 #95347

broj poruka: 2386
skini Realtek HDA Audio Driver, poslednji na listi.
http://www.foxconnchannel.com/support/downloads.aspx?ProductModel=M61PMV&TypeID=en-us0000004
A ako si instalirao ovaj drajver, pogledaj da li je ukljuchena zvuchna u Bios-u.

MACHINE Uzas ploca 08.02.2009. 15:38 #95350

broj poruka: 5710
manja od grafike :))

al radi...

Boze, voleo bih da upoznam licno osobu koja PC kupuje u Tempu, Rodicu, Maxiju...ili su hrabri ili ludi ili glupi...hm, mozda svo to troje zajedno!

A N G E L

sbraca Nista 08.02.2009. 15:39 #95351

To sam vec skinuo ali nista u device menageru mi vidi audio device on higd definition audio bus.
na ploci je to cip via 1708b. skidao sam i neki drajver sa via sajta ali takodje nista.
Negde debelo gresim a gde neznam
DmasteRNo1 @Machine 08.02.2009. 15:56 #95358

broj poruka: 6102
E, stvarno moram da se složim sa tobom oko kupovine računara na dotičnim mestima. Tim sportom se ne bih bavio nikako, a ne bi trebalo ni bilo ko drugi ko se barem malo razume u računare.

Šefe, koji ti je vrag?

zzarko Re: 08.02.2009. 16:38 #95377

broj poruka: 128

Probaj da instaliraš ovo ako već nisi

http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/OTHER-SOUNDCARDS/Microsoft-UAA-Bus-Driver-for-High-Definition-Audio.shtml

Meni je u više slučaja rešavalo problem sličan tvom.

sbraca potpuno se slazem 08.02.2009. 18:15 #95398

Sto se tice kupovine u mega marketima o tome ne treba ni raspravljati ovo mi je komp od jednog poznanika. Ali sta ces, sta je tu je njmu treba samo za net i muziku i to je to tako da ce da mu zavrsi posao.
Skidam ovaj microsoft UAA izgleda mi kao da ce to resiti problem, ovaj drajver Microsoft UAA sto je na disku je izgleda za sp1 a ja sam stavio sp2.
Javicu sta sam uradio. Hvala svima.
Ognjeni Re: Uzas ploca 08.02.2009. 19:00 #95413

broj poruka: 4521
Zasto bre masino, odes lepo ..nosis spisak namirnica i trpas u korpu..
hleb? check
mleko ? check
PC po ceni od dva leba ? check

ajmo kuci :)

Ajd uzdravlje :)

:: manja od grafike :)
::
:: al radi..
:: Boze, voleo bih da upoznam licno osobu koja PC kupuje u Tempu, Rodicu, Maxiju...ili su hrabri ili ludi ili glupi...hm, mozda svo to troje zajedno
:: A N G E L
sbraca opet nista 08.02.2009. 20:54 #95441

zzarko pokusao sam i ovo da instaliram. (jedva sam skinuo) ali i dalje nista.
Instal Ok Ok restart i opet nista. Dajte jos koju ideju da ga ne razbijem (nego nije moj).

Saske ... 08.02.2009. 21:08 #95446

broj poruka: 1117
uninstall svih tih audio drajvera i gluposti za zvuk koje si instalirao...odes u bios i disejblujes zvuk, na nekim plocama kao stoji Azalia audio codec...znaci to ide na disable...
odes u win, instaliras prvo UAA Bus driver, pa realech audio i onda uradis restart, udjes u bios, enejblujes audio device i butujes win...posle toga bi win trebao sam da prepozna novi device i da instalira drajvere bez problema...

Overclocking is the way of life!!!

vladarko Pogledaj da li imaš u Device Manageru 08.02.2009. 21:23 #95450

broj poruka: 4228
problematičan (sa uzvičnikom) PCI Device.

Ako imaš obriši. Idi zatim na menu -> Action ->Scan for Hardware Changes.

Inače o sličnom problemu pisano je na forumu i postoji više rešenja.

@ Saske, skoro sam imao slučaj sa GA pločom gde je tvoje objašnjenje sa disejblovanjem rešavalo problem, hvala.

Pozdrav!

Vlada

mikac962 Zvuk 08.02.2009. 23:23 #95483

broj poruka: 555

Ova ploca ima VIA zvucni cip. Da bi instalirao zvuk skini najnoviji VIA drajver. Posto si instalirao sve i svasta pre ovog drajvera, moze ti se desiti da ces morati da ponovo instaliras windows, jer ume ozbiljno da pobrljavi, tako da neces moci da instaliras prave drajvere. Ono sto mozes da probas pre nego sto krenes u reinstalaciju je da deinstaliras sve drajvera, odes u device manager i da mu da obrise PCI bas. Po restartu racunara kreni sa novom instalacijom drajvera. Da, i naravno instaliraj VIA drajvere za zvucnu. Njihova velicina je kada se raspakuju oko 100MB, samo za tvoju informaciju.

dradisic Re: audio device on higd definition audio bus 09.02.2009. 00:07 #95489

broj poruka: 271
To ti je od integrisane grafike jer sigurno na ploči imaš HDMI izlaz, instaliraj drajver za tu integruši i rešićeš problem, imao sam sličan problem, a zvuk je `5.1 channel HD audio by VIA® 1708B ` kolko videh za tu ploču a i reče ti mikac.

sbraca ... 09.02.2009. 00:27 #95491

Ljudi hvala za savete svasta sam radio vise neznam sta sam instalirao a sta nisam.
Jeste VIA 1708b ali izgleda da mora da padne opet reinstal pa polako, noc je duga.
Javicu sta sam uradio.
ps
Ovi VIA drajveri sto sam skinuo sa via sajta su oko 28mb, izgleda da to nije to sto mi je rekao mikac962.

sbraca Uspeo sam. REŠENJE JE 09.02.2009. 01:50 #95497

Prvo hvala svima na pomoći.

Dakle ako neko naidje na isti problem zvuk na ploči FAXCONN M61PMV (a to su one sto se prodaju u Maxi marketu CT Computers), mora da sa VIA sajta skine drajvere za zvuk VIA1708B
evo linka

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=1&CatID=1010&SubCatID=196

Znači skinuti sve drajvere koji su instalirani ranije (one koji su dosli na disku, kao i one koji su sa Faxconn sajta za tu ploču) u device menager-u obrisati PCI bus, posle restarta instaliraće se drajveri koji su skinuti i ostaće samo za mrežnu karticu i za zvuk. Mrežnu instalirati normalno sa drajverima koje imate a zvuk sa VIA1708b 107MB su veličine ko što reče mikac.
Sve ovo mi je proradilo na sp3 (posto sam ga u međuvremenu instalirao).
Ludi VELIKO hvala na pomoći.
PS.
Može li neko da mi kaže ili ako administratom može da promeni naziv teme
`Molim za pomoc f1` u FAXCONN M61PMV problem sa zvukom.
Tako bi ljudi lakše našli ono sto im treba.
moja je greska ja se izvinjavam.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs