Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
SanDisk Sansa Clip 2GB.-baterija
STRANA 1 OD 1
xXFearXx SanDisk Sansa Clip 2GB.-baterija 04.02.2009. 15:14 T15187

status: user
broj poruka: 183

Uzeo sam ga pre par dana, i sad me mecu baterija.
Meni je trajala oko 6h, sto je po meni jak malo.
Jel sam procitao da mu traje oko 15h, sto znaci da realno ne bi trebala da traje manje od 12h.

E sad, jel ta baterija mozda treba da se formatira ili nesto? Ili je to samo fabricka greska?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Sub-Z SanDisk Sansa Clip 2GB.-baterija 04.02.2009. 15:26 #94531

broj poruka: 1621
Nisam nikad merio, ali meni traje min 10h...Kupio sam ga pre nekoliko meseci, a punio sam ga max 5 puta(+sto se puni kad ga ubodes u komp da prebacujes fajlove)....Slusam muziku svaki dan, bar po pola sata-sat...nekad vise, nekad manje...Ove nove li-ion bat. se ne formiraju, sto su rekli i prodavci...Realno, mala je to bat, ali trebalo bi da ti traje duze. Skini sa Sandiskovog sajta novi firmware(pokazuje ti % baterije u settingsu pa prati-meni pola sata skine 5-6 %). Pazi samo da ne skines verziju bez radija(US, mislim) i prati uputstvo, update-uje se zacas...Poz

doca80 Re: SanDisk Sansa Clip 2GB.-baterija 04.02.2009. 15:26 #94532

broj poruka: 3053
baterija se FORMIRA a hard disk se FORMATIRA!!! Ti podatci nisu bas uvek realni,u stvarnosti nikad ne traje baterija onoliko koliko pise da treba da traje,jos pogotovo kad tek dobijes neki uredjaj,pa navalis k`o mutav da kopas po funkcijama,opcijama... Meni je na svakom uredjaju koji sam imao baterija prvih par dana trajala iznenadjujuce kratko,a nesvesno nisam kapirao da uredjaj nisam ispustao iz ruku,i da sam ga maximalno mucio...e pa tada mora da trosi... videces za par dana kad ga malo izgustiras...produzice se trajanje baterije...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

::
:: Uzeo sam ga pre par dana, i sad me mecu baterija
:: Meni je trajala oko 6h, sto je po meni jak malo
:: Jel sam procitao da mu traje oko 15h, sto znaci da realno ne bi trebala da traje manje od 12h
:: E sad, jel ta baterija mozda treba da se formatira ili nesto? Ili je to samo fabricka greska?
gman formiranje 04.02.2009. 15:44 #94538

broj poruka: 1111
pa ako je li-ion ona se ne formatira, i sve na bazi alkalnih metala, one stizu spremne za upotrebu (njih recimo ne valja potpuno prazniti, a mogu se puniti bilo kada)
formiraju se one sto imaju nikla u sebi, jer imaju takozvani memrijski efekat, koji je u samoj fizici elementa (ove se po pravilu prazne do kraja, ali ih ne valja prepunjivati, mada u danasnjoj eri elektronsko, a ne ljudsko, kontrolisanih punjenja to i nije bitno)

a sto se tice playera, to je jako los rezultat, jer recimo sony (ja imam nw-e205) baterija po proizvodjacu traje 50 sati, i svaki minut punjenja daje sat reprodukcije
inace ova sony player je nesto najbolje sto sam ikad kupio, ima podrsku za atrac, baterija traje enormno dugo, sto je vec receno, potpuno se izdvaja iz gomile drugih, koji otprilike imaju samo druge nalepnice
ono sto ljudi navode kao lose strane ovog, a i svih drugih renomiranih proizvodjaca, je to sto koristi svoj prog za prebacivanje muzike i sve ukupnog odrzavanja playera, sto je meni totalno nebitno, jer jednom kad stavim ziku na njega, slusam je par meseci

izvinite ako sam smorio sa spikom o playeru koji koristim vec jedno 5 godina, ali bas zato jer vredi svake funte od tih 100 sto sam dao za njega

ulsi

xXFearXx Re: Re: SanDisk Sansa Clip 2GB.-baterija 04.02.2009. 15:45 #94539

Formatira, formira...ko razume shvatice :).
Sta ima da se cacka na MP3?
I znam da ne traje onoliko koliko pise, ali da traje 10h manje, pa to mi je vec malo sumnjivo...ajde napunicu je jos jednom celu, pa cu onda videti kako stoje stvari...

:: baterija se FORMIRA a hard disk se FORMATIRA!!! Ti podatci nisu bas uvek realni,u stvarnosti nikad ne traje baterija onoliko koliko pise da treba da traje,jos pogotovo kad tek dobijes neki uredjaj,pa navalis k`o mutav da kopas po funkcijama,opcijama... Meni je na svakom uredjaju koji sam imao baterija prvih par dana trajala iznenadjujuce kratko,a nesvesno nisam kapirao da uredjaj nisam ispustao iz ruku,i da sam ga maximalno mucio...e pa tada mora da trosi... videces za par dana kad ga malo izgustiras...produzice se trajanje baterije..
:: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: ::
:: :: Uzeo sam ga pre par dana, i sad me mecu baterija
:: :: Meni je trajala oko 6h, sto je po meni jak malo
:: :: Jel sam procitao da mu traje oko 15h, sto znaci da realno ne bi trebala da traje manje od 12h
:: ::
:: :: E sad, jel ta baterija mozda treba da se formatira ili nesto? Ili je to samo fabricka greska?
gman bas 04.02.2009. 15:46 #94540

formatiranje i formiranje, a PODATCI
e srbine

ulsi

doca80 Re: bas 04.02.2009. 16:19 #94546

broj poruka: 3053
Oket,oket,formiranje i formatiranje su reci koje imaju POTPUNO drugo znacenje, a podatci i podaci je samo pravopisna greska(slucajno napravljena,znam kako je pravilno)...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: formatiranje i formiranje, a PODATC
:: e srbin
:: uls
SOad Re: SanDisk Sansa Clip 2GB.-baterija 04.02.2009. 17:10 #94557

broj poruka: 416
To su ti mozda uvalili onu staru falicnu seriju, menjaj to omah, na reklamaciju. Meni najmanje traje 12h sto je duplo vise nego kod tebe...
gman @ doca80 04.02.2009. 19:55 #94576

pa ne znam ja!!!!!!!!!!
ccc

ulsi

xXFearXx Re: Re: SanDisk Sansa Clip 2GB.-baterija 04.02.2009. 22:00 #94598

E, a gde mogu da pogledam koje je serija u pitanju?

:: To su ti mozda uvalili onu staru falicnu seriju, menjaj to omah, na reklamaciju. Meni najmanje traje 12h sto je duplo vise nego kod tebe...
Ognjeni Re: Re: Re: SanDisk Sansa Clip 2GB.-baterija 05.02.2009. 01:33 #94673

broj poruka: 4521

Uzeo sam devojci pre par meseci tako da sam upoznat sa stanjem tog playera....fenomenalan je ali ima problema sa baterijom, tvoj je 100 % neispravan jer sam citao sve o njemu i utiscima pre nego sto sam pazario.
Treba da reklamiras sto pre jer je glavna boljka tog playera a i distributer to zna (fini ljudi :) ,da ponekad, naglasavam ponekad se desi da je baterija izuzetno loseg kvaliteta ali rade zamenu ako i posle njihovog testiranja se pokaze tako.

6 sati je bas malo..bez 10-ak sati nemoj nida se trudis...

Ajd uzdravlje :)

:: E, a gde mogu da pogledam koje je serija u pitanju
:: :: To su ti mozda uvalili onu staru falicnu seriju, menjaj to omah, na reklamaciju. Meni najmanje traje 12h sto je duplo vise nego kod tebe...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs