Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
soundblaster, sony, pc
STRANA 1 OD 1
ezoterija soundblaster, sony, pc 02.02.2009. 19:40 T15135

status: user
broj poruka: 3

U računaru imam Creative SoundBlaster live 5.1 kartu. Funkcioniše odlično... Zvuk sam do sada reprodukovala preko stare, ali perfektne Sony midichain linije (RX serija, drveni trosistemski zvučnici).
E sad, dobila sam Logitech X-230 2.1 , prilično lepo `sviraju` :) ... Moje pitanje, tj. dilema, je da li mogu istovremeno da Sony i Logitech budu povezani na zvučnu...? U pitanju su, u oba slučaja, 3.5mm konektori (`bananice`)
Da li postoji bilo kakva opasnost po samu zvučnu, npr. spaljivanje iste, ili nešto slično...?

Neka moja logika mi kaže da bi bio dovoljan običan `lopov`, koji od dve `bananice` pravi jednu...
Da li sam u pravu?

Hvala svima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliBaneBG Re: soundblaster, sony, pc 02.02.2009. 20:07 #94094

broj poruka: 487
Mislim da si u pravu, ne bi trebalo da bude problema...Ali najbolje je da sacekas da vidis sta ce ti kazu ljudi koji imaju vise isqstva i znanja od mene.
PoZ

==========
BLEJA:)))

::
:: U računaru imam Creative SoundBlaster live 5.1 kartu. Funkcioniše odlično... Zvuk sam do sada reprodukovala preko stare, ali perfektne Sony midichain linije (RX serija, drveni trosistemski zvučnici)
:: E sad, dobila sam Logitech X-230 2.1 , prilično lepo `sviraju` :) ... Moje pitanje, tj. dilema, je da li mogu istovremeno da Sony i Logitech budu povezani na zvučnu...? U pitanju su, u oba slučaja, 3.5mm konektori (`bananice`
:: Da li postoji bilo kakva opasnost po samu zvučnu, npr. spaljivanje iste, ili nešto slično...
:: Neka moja logika mi kaže da bi bio dovoljan običan `lopov`, koji od dve `bananice` pravi jednu..
:: Da li sam u pravu
:: Hvala svima.
alrad Moze lopov 02.02.2009. 20:15 #94095

broj poruka: 4843
ali pozlacen, onaj s buvljaka ce da ti ukrade 50% signala

gman moze tako 02.02.2009. 20:24 #94097

broj poruka: 1111
mislim na razdelnik na izlazu iz karte, zeleni
ali ako hoces suround onda jedne povezes kao zadnje, plavi, recimo
u driveru, tj. kontrolnom programu podesis rad na vise zvucnika od dva, ili on sam provali da li su ustekani zvucnici ili se konektor koristi kao ulaz (plavi je inace ulaz)
suround (sa prednjim i zadnjim zvucnici) je ok za igre i filmove
stereo, za muziku, naravno, onda ih povezes razdelnikom na zeleni (koji je inace standardno izlaz)
proveri i uputstvo za optrbu zvucnika, tamo je sve to objasnjeno

ulsi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs