Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Raspored kod 5.1 sistema
STRANA 1 OD 1
melnar89 Raspored kod 5.1 sistema 01.02.2009. 00:20 T15089

status: user
broj poruka: 12
Posle duzeg mracenja po forumu resio sam da uzem Logitech X - 530 .
Interesuje me josh samo koliko je bitan raspored i koliko utice na kvalitet zvuka?
Da li mogu da stoje na podu ili je potrebno da budu na odredjenoj visini??

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliBaneBG Bolji su ti X-540, a za iste pare 01.02.2009. 00:24 #93775

broj poruka: 487
Pa koliko znam levi i desni prednji i levi i desni zadnji bi trebali da su u istoj visini. Negde kod tvoje glave, mislim u toj visini. A prednji kod tebe...
Ne znam bas za pod...
PoZ

==========
BLEJA:)))

vladarko +1 na pod 01.02.2009. 00:37 #93779

broj poruka: 4228
BAS

Pozdrav!

Vlada

nesa23c Re: Bolji su ti X-540, a za iste pare 01.02.2009. 00:45 #93781

broj poruka: 352
istina živa...Ja sam skoro uzeo sestri x530...Uglavnom su za muziku.Prednje i zadnje sam pokačio po zidu na 1.8m visine,pošto su blago nagnuti na dole,centralni iznad monitora,woofer pored kućišta na podu...zvuk je extra.Pozdrav

:: Pa koliko znam levi i desni prednji i levi i desni zadnji bi trebali da su u istoj visini. Negde kod tvoje glave, mislim u toj visini. A prednji kod tebe..
:: Ne znam bas za pod..
:: Po
::
:: =========
:: BLEJA:))
Slavuj ... 01.02.2009. 00:55 #93784

broj poruka: 2236
Kod rasporeda je bitno je da ti zvucnici budu u visini usiju, ne bi li se neki eventualni efekat tvome mozgu ucinio sto stvarnijim i sto manje defektnim.

Kvalitet zvuka je subjektivna pojava.

iz Mrcajevaca
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
melnar89 Re: Re: Bolji su ti X-540, a za iste pare 01.02.2009. 00:55 #93785

broj poruka: 12
Da li si imao problema sa kablovima,tj. da li si morao da ih produzujes??
Na sta si ih kacio??>?

:: istina živa...Ja sam skoro uzeo sestri x530...Uglavnom su za muziku.Prednje i zadnje sam pokačio po zidu na 1.8m visine,pošto su blago nagnuti na dole,centralni iznad monitora,woofer pored kućišta na podu...zvuk je extra.Pozdra
:: :: Pa koliko znam levi i desni prednji i levi i desni zadnji bi trebali da su u istoj visini. Negde kod tvoje glave, mislim u toj visini. A prednji kod tebe..
:: :: Ne znam bas za pod..
:: :: Po
:: ::
:: :: =========
:: :: BLEJA:))
nesa23c Re: Re: Re: Bolji su ti X-540, a za iste pare 01.02.2009. 01:03 #93786

broj poruka: 352
Kablove sam produživao.U Metrou sam kupio nastavke,ima od 1,2,3m pa ti kombinuj.Koštju oko 200-400din,ali mnogo bolja varijanta nego da sečeš kablove pa sam nastavljaš.Kačio sam ih na zid,tiplove i šrafove.Postolje zvučmika se rotira da bi se zakačili na zid,vrlo jednostavno....:)

:: Da li si imao problema sa kablovima,tj. da li si morao da ih produzujes?
:: Na sta si ih kacio??>
:: :: istina živa...Ja sam skoro uzeo sestri x530...Uglavnom su za muziku.Prednje i zadnje sam pokačio po zidu na 1.8m visine,pošto su blago nagnuti na dole,centralni iznad monitora,woofer pored kućišta na podu...zvuk je extra.Pozdra
:: :: :: Pa koliko znam levi i desni prednji i levi i desni zadnji bi trebali da su u istoj visini. Negde kod tvoje glave, mislim u toj visini. A prednji kod tebe..
:: :: :: Ne znam bas za pod..
:: :: :: Po
:: :: ::
:: :: :: =========
:: :: :: BLEJA:))
Pisko 5.1 01.02.2009. 20:17 #93933

broj poruka: 6650
Mislim da mnogo više od visine, za te zvučnike znači usmerenje i međusobno simetrično rastojanje. Traže i brisani prostor do uveta, osim bas-a. Činjenica je da je brisani prostor sa poda - teško ostvariva stvar u sobi sa nameštajem...
I, kad skrcaš pare, otkrićeš što i mnogi koji su (nakon loodila 1999-2004) otkrili da u 98% slučajeva 5.1 ne radi kako treba i nije za qratz, ne opravdava cenu a naročito ne zajebanciju u fuck sa kablovima i rastezanjima po stanu. Ambience, 3dfx - shitX.
I još u pola igara ne radi kako treba... jedino, dobro zvuči kad se nekom kaže.
Bas stavi na pod ako niko ne živi ispod tebe, u suprotnom, je*o si im kevu dok te ne uvate negde na stepeništu.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647171.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs