Ne treba ti za te zvucnike fancy 5.1 audio kartica... ako imas integrusu na maticnoj koja moze da podrzi 24bita/96000Hz (mozda i 192kHz), ne treba ti nikakva kartica. Ako ces bas njh, prvo njih kupi, vidi kakvi su (mada mi ne ulivaju poverenje na osnovu cene...) a posto si vidim nameravao da pazaris karticu od 80evra, razmisli o Logitech Z2300...
Ako hoces i da snimas, razgledaj malo i EMU eksterne zvucne, ortak je pazario 0404 (ili tako nesto) i u kombinaciji sa kondenzatorskim mikrofonon daje bruka rezultate. Koristio je pre Audigy ali nije ni prineti ovoj, a cini mi se da je platio oko 100e A za zvucnike bih ti preporucio bilo sta van PC sveta. Jedino bi Logitec uzeo u obzir, nista drugo.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Ako ces se primarno baviti pravljenjem demo snimaka i slicnim stvarima, i ja bih ti preporucio emu 0404. Mnogo je prakticnija za takve varijante a izmedju ostalog je i predvidjena za tako nesto. X-Fi extreme music je jako dobra kartica, ali moram da te razocaram jednom cinjenicom. Na njoj nemas standardni Game port tako da neces moci da ubacis midi kabl direktno na nju, sto znaci da ces morati ili da dokupis onaj eksterni modul koji se ugradjuje u 3.5` leziste, ili da pazaris usb midi kabl.
Sto se tice zvucnika, opet ukoliko ces se baviti bilo kakvom produkcijom ili muzikom batali 5.1 sisteme. Takvi sistemi su predvidjeni za neke totalno druge stvari (filmove, igrice i to samo ako su isti snimljeni u 5.1/7.1 tehnici) Takodje bih ti vise savetovao da uzmes nesto ozbiljnije, odnosno da pazaris neko dobro pojacalo i dobar par zvucnika sa sto manje izoblicenja u zvuku. Mnogi ljudi misle da je kvalitetan audio sistem kada ti po sobi `tutnje` nekakvi mutni i nedefinisani zvukovi koji kao da dolaze iz nekog metalnog bureta i daju utisak zvukova koji se cuju dok ronis u vodi:) Na zalost vecina proizvodjaca, `nazovi zvucnika` bas prave takve sisteme koji ce da tresu prozore, dizu prasinu sa bas reflex-om i sve ostalo... sverade samo nemaju ono sto je glavno. Cist i prezizan zvuk. Savetujem ti da malo das vise novca i kupis neke dobre kompresione kutije. Veruj mi kada shvatis i naviknes svoje uvo na dobar zvuk, videces to jest cuti o cemu pricam.
....jos bolja varijanta od EMU su M-Audio kartice...recimo M-Audio Audiophile 2496 koja je u cenovnom rangu sa emu 0404 ili ovo cudo-komplet kartica i mikrofon, mislim da mu je cena oko 130 e... ...M-Audio Podcast Factory....(M-AUDIO Podcast Factory, 24bit/48kHz. 1x analog in, 2x analog out, Input Jack or XLR, Headphoneout, directmonitoring, for Win XP and MAC OS X. incl. dyn. mic, stand and Podcast Factory Software)....M-audi karte ti imaju daleko bolje ASIO drajvere od Emu-a pa su samim tim i daleko stabilnije u radu....a imas i mogucnost rada u Pro Tools-u...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.