Ovako posle jedno 10 pokusaja da manestim Front Audio planel na Creative SB 5.1 live desilo se sledece: Kablic koji spaja sa front panelom sam spojio tamo negde na neke pinove na SB (naravo semu sam nasao na nekom sajtu tj forumu) i upalio racunar... Naravno bio sam u pripravnosti da nesto krene naopako kad.... Graund na kablicu je pocelo da svetluca u stavi da gori ko fitilj na u crtacima u 2 sekunda jedno 5-6cm ! I ja brzo izvudem struju iz PSu i ugasim komp ali jbg sje*ao sam kablic i sad ne mogu da namesim Fronta Audio na integrusu, a vrlo mi je potreban ... U pitanju je Cooler Master Mystique 631S kuciste pa bih ovako javno zamolio nekog ko zna nekog ili taj neko zna nekog gde moze da se nabavi taj kablic sto povezuje AUDIO i MIC na ploču.....
Oni su valjda zastupnici CM, ako tamo nema onda bih tragao po pilicarnicama a njih ima skoro u svakom naselju par komada. Nego nije valjda izgoreo ceo ako je samo malo sto ne bi samo skratio kabel.
Audio OUT signal je vrlo male struje. Ti si ubo pin sa napajanjem i spojio direktno na masu. Prekontrolisi tu shemu, zamjeni kabl sa bilo kojim audio kablom(moze i onaj od DVD playera).
Meni se cini da je covek pitao za kabel koji spaja prednji panel sa zvucnom kartom. A taj kable nema 4 pina nego 8 ili 10 i kaci se na HD audio (bilo ploca ili kartica).
To onda nije onaj kablic od 20 dinara koji sluzi za slusanje muzike sa cd/dvd uredjaja.
Opet kazem mozda gresim ali meni se cini da je on pitao za HD audio kabel jos ako su riknuli i oni za usb i vatrenu zicu j.bo poso.
da ja pricam o kablu koji ide od zvucne kartice do FRONT PANELA NA COOLER MASTER MYSTIQUE 631S znaci do portova na vrhu kucista on ima 8 zica. Znaci na vrhu tj na kuciste se kaci vodoravo 8 zica a kasnije posel nekih 40cm ide HD audio za iglice pa posle jos 10cm za AC97 odakle je krenulo da gori. Znaci nije audio kabl sto ide do optike..... A sto se tice sheme narvano da nije isprava 100% Ovo je 10 shema koju sam nasao za ovu karticu ali izgleda da jednostavnu na nju nemoze(SB 5.1 Live) da se kaci front panel. I sad mi treba taj kablic posto je izgorelo AC97 (Graund samo), a HD Audio dzek nije jer plamen nije stigao do njega.. Problem je taj sto nemam HD AUDIO zvuk da bih kacio HD nego mi treba AC97c za starije zvucne.
Prvo pozovi Desk, ako kod njih nema onda se raspitaj kod nekog PC Limara da to preveze ako moze ili ako ima neki rezervni kabel skinut sa neke crknute krsine.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.