laptop ? Elem, hocu da povezujem najpre klavijaturu, ali i neke druge instrumente, kao i mikrofon sa kompjuterom. Kako moj laptop (Toshiba Satellite L300 17 L) nema zadovoljavajucu zvucnu kartu, hteo bih neku eksternu, ali kojuuuuuuuuuuu. Treba mi nesto sto nije profesionalno, ali da mi zavrsava posao, to jest da mogu da snimam zvuk, miksujem... Da li vredi kupovati neku polovnjacu ili iskljucivo novu ?
...vec vidi nesto slicno ovome> http://www.m-audio.com/products/en_us/JamLab.html Doticnu spravu koristim za gitaru i bass mada sam se igrao i sa vokalima...kosta nekih 1500din ako se ne varam i uz Asio4All drivere radi k`o sat...Uz Nuendo i sta vec sve koristish imash ono shto ti treba.... Pozdrav
To ne mozes ni sa jednom kompjuterskom komponentom namenjenom za audio zvuk...Tebi treba profi sound karta externa tipa Roland ili Yamaha ali to je vec poskupo...Inace za sam zvuk i snimanje mozes da izvedes sa najobicnijim Creative Audigy internom kartom tako sto ces preko mixete na izlaze povezati na soundkartu na in i to sve snimiti u realnom vremenu recimo preko sound forge-a i sl...To je najbezbolniji a najjeftiniji nacin... P.S.To sve ako imas komp..U slucaju da je lap top samo upitanju treba ti dosta para za pravi zvuk...
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
:: laptop :: Elem, hocu da povezujem najpre klavijaturu, ali i neke druge instrumente, kao i mikrofon sa kompjuterom. Kako moj laptop (Toshiba Satellite L300 17 L) nema zadovoljavajucu zvucnu kartu, hteo bih neku eksternu, ali kojuuuuuuuuuuu. Treba mi nesto sto nije profesionalno, ali da mi zavrsava posao, to jest da mogu da snimam zvuk, miksujem... :: Da li vredi kupovati neku polovnjacu ili iskljucivo novu :: ::
Nisi napisao kako hoces da snimas klavijature, da li bas njihov zvuk, ili da ih povezes preko MIDI-ja. Ako hoces MIDI, postoji USB spravica od m-audio i zove se UNO , pogledaj na http://www.m-audio.com/index.php?do=products.family&ID=midiinterfaces . Ja je imam jedno dve godine, ali je maltene nisam ni koristio, zivot mi nije dao da se bavim time, pa bih ti je dao za odgovarajucu nadoknadu.
Uopste govoreci, morao bi malo vise da napises sta i kako planiras da radis, da bi ljudi znali da ti preporuce ono sto ti treba, a ne nesto deseto. Kazes da ti laptop nema odgovarajucu kartu, ali ne kazes u kom smislu, da li u smislu kvaliteta zvuka ili uopste njenih mogucnosti (vise analognih ulaza itd).
Pripremio sam parice da kupim neku master klavijaturu (M-audio, Behringer...), medjutim, malo mi je bez veze da ne mogu da koristim klavijaturu autonomno, vec samo uz kompjuter, pa sada lomim glavu koju da uzmem da ima usb konekciju, da mogu da je povezujem sa kompjuterom, ali da ima bar neku osnovnu boju, cisto da mogu da je imam za informaciju kada naidje ideja...
Ova UNO sprava nije losa varijanta, ali ja bih ipak isao preko usb konekcije. Koliko bi parica trazio za uno ? Mozda hoce neko od mojih drugara...
Laptop mi nema odgovarajucu kartu u tom smislu sto imam samo, ono klasicno, mic - in i headphones - out, mada, iskreno receno, mozda bi ona i mogla da bude zadovoljavajuca, ne znam, trebalo bi da probam...
Za sta mi to treba ? Snimanje zvuka (gitara, bas, vokal, klavijature...) po kanalima u kjubejsu, malo miksovanja... Dakle, pravljenje demo snimaka.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.