Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
kako pojacati zvuk
STRANA 1 OD 1
doca80 kako pojacati zvuk 18.11.2008. 18:58 T13260

status: user
broj poruka: 3053
Ploca je Msi k9n neo v2,ima integrisanu zvucnu realtek(mislim alc888) i sve je povezano preko muzickog stuba kablom. Sve radi ok ali kada se SVE pojaca na maximum(muzicki stub,master volume, i npr winamp) zvuk je glasan ali to je otprilike 60-70% od jacine kada ukljucim radio na muzickom stubu. Znaci zvucnici DEFINITIVNO mogu glasnije,a mene zanima sta treba da uradim da bi pojacao izlazni signal zvucne kartice(neki program,podesavanje...)

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 18.11.2008. 19:04 #79824

broj poruka: 12057

Zato što to sr@nje od integrisanog shti@ ima izlazno pojačalo da padneš od smeha. Ništa tu ne može da se uradi a da ne uporpastiš kvalitet.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

doca80 Re: Re: 18.11.2008. 19:07 #79826

ok,pomiricu se sa cinjenicim da cu upropastiti kvalitet zvuka malo(nadam se da si na kvalitet zvuka mislio),samo kazi sta da radim!!! Mislim necu da pojacam zvuk za 100% nego taman za jedno 10-20%!!!

::
:: Zato što to sr@nje od integrisanog shti@ ima izlazno pojačalo da padneš od smeha. Ništa tu ne može da se uradi a da ne uporpastiš kvalitet
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: 18.11.2008. 19:09 #79827

Pa budženjem i pravljem pojačala ispred stuba, al tako možeš da upropastiš stub. Mani se.

doca80 hocas da kazes 18.11.2008. 19:12 #79829

da ne postoji nikakav program koji moze jos malo poterati ti zvucnu karticu,neka vrsta `softverskog budzenja`!!!??? Pa jel moguce???

pajsgudgud Na tvoju žalost ne postoji 18.11.2008. 19:27 #79831

broj poruka: 3742
to ti je kao kada bi pokušao da u keca koji fizički ne može da ide više od 160km/h sipaš benzin koji bi ga terao 200km/h...:P
a sta ti ja znam...

doca80 Re: Na tvoju žalost ne postoji 18.11.2008. 19:37 #79833

Ok,kapiram,mada los ti je primer,drugar je imao keca koji je isao nesto preko 200kmh sa motorom od 1100 kubika samo nabudzenim za medalju,a ja sam imao ficu kojeg ni jedan kec ili jugo nisu mogli da stignu...

:: to ti je kao kada bi pokušao da u keca koji fizički ne može da ide više od 160km/h sipaš benzin koji bi ga terao 200km/h...:
:: a sta ti ja znam..
pajsgudgud Re: Re: Na tvoju žalost ne postoji 18.11.2008. 19:51 #79834

broj poruka: 3742
:P
a sta ti ja znam...

:: Ok,kapiram,mada los ti je primer,drugar je imao keca koji je isao nesto preko 200kmh sa motorom od 1100 kubika samo nabudzenim za medalju,a ja sam imao ficu kojeg ni jedan kec ili jugo nisu mogli da stignu...
:: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: to ti je kao kada bi pokušao da u keca koji fizički ne može da ide više od 160km/h sipaš benzin koji bi ga terao 200km/h...:
:: :: a sta ti ja znam..
:: ::
gile23 Re: Re: Na tvoju žalost ne postoji 18.11.2008. 20:13 #79836

broj poruka: 9121
Sta ste mu jadnom radili, proveri kablove mozda je do toga, a kolika ti je snaga te linije, ako je preko 200W tih 20% neces ni primetiti a ionako ako gruvas te zvucnike u full-u jedno dva dana ima da crknu!!!

Pozdrav!

:: Ok,kapiram,mada los ti je primer,drugar je imao keca koji je isao nesto preko 200kmh sa motorom od 1100 kubika samo nabudzenim za medalju,a ja sam imao ficu kojeg ni jedan kec ili jugo nisu mogli da stignu...
:: :: to ti je kao kada bi pokušao da u keca koji fizički ne može da ide više od 160km/h sipaš benzin koji bi ga terao 200km/h...:
:: :: a sta ti ja znam..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Re: Re: Na tvoju žalost ne postoji 18.11.2008. 20:21 #79837

Kolima je radjeno mnogo toga,ali davno je to bilo...Kablovi su ok a snaga je 2x80w tako da bi se tih 10-20% osetilo.Stub se super cuje kada radi nezavisno od kompa, ali kad se prikaci da radi preko integruse taman fali to malo jacine da bi dozivljaj bio kompletan.

:: Sta ste mu jadnom radili, proveri kablove mozda je do toga, a kolika ti je snaga te linije, ako je preko 200W tih 20% neces ni primetiti a ionako ako gruvas te zvucnike u full-u jedno dva dana ima da crknu!!
:: Pozdrav
:: :: Ok,kapiram,mada los ti je primer,drugar je imao keca koji je isao nesto preko 200kmh sa motorom od 1100 kubika samo nabudzenim za medalju,a ja sam imao ficu kojeg ni jedan kec ili jugo nisu mogli da stignu...
:: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: :: :: to ti je kao kada bi pokušao da u keca koji fizički ne može da ide više od 160km/h sipaš benzin koji bi ga terao 200km/h...:
:: :: :: a sta ti ja znam..
:: :: ::
:: :: ::
grr nije tu neshto u redu 18.11.2008. 20:30 #79839

broj poruka: 242
ubodi taj kabal na aux ili cd ulaz na pojacalu.na ploci ako koristish audio out bice ti slab signal,nabodi u zelenu i trebalo bi da radi(konfigurish kao da imash zvucnike).nebi trebalo da pojacavsh na zvucnoj prekeo 50-60% bice prejak signal pa ce da krci.

doca80 Re: nije tu neshto u redu 18.11.2008. 20:39 #79840

Tako je i povezano,nema krcanja samo malo slabiji zvuk. Ma dobro,pomirio sam se sa cinjenicom da ne moze nista da se uradi povodom toga,pa odustajem... Mada postoji sansa da se ubaci zvucna CMI 8738 ali i za nju sam cuo da je teski shit,mada ako je bar malo bolja od ove integruse...

:: ubodi taj kabal na aux ili cd ulaz na pojacalu.na ploci ako koristish audio out bice ti slab signal,nabodi u zelenu i trebalo bi da radi(konfigurish kao da imash zvucnike).nebi trebalo da pojacavsh na zvucnoj prekeo 50-60% bice prejak signal pa ce da krci
Zmajko ... 18.11.2008. 21:05 #79841

broj poruka: 1228
Probaj DFX 8
http://www.fxsound.com/dfx/index.php?vendor=11&subvendor=1&plus=2&refer=0

Sa ovim programom Winamp, Windows Media Player (podrzava jos par komada) dobiju `boost` od sigurno 20-30%. Zavisi kako podesis.

Definitivno vredi probati!

Pozdrav!
BEmpire Da li si siguran da si 18.11.2008. 21:15 #79844

broj poruka: 439
sve dobro podesio...Idi u Control Panel-Sound Audio D.-Speaker Volume i podesi sve do kraja,mada mozes probati i sa novijim drajverima...

Equinoxe Re: 18.11.2008. 21:22 #79846

Radio koristi pojačalo sa stuba, a kada koristiš aux, samo propušta šta mu IN-uješ. DFX radi na povećanju karakteristika tipa bass, trable, equilizer itd. Proveri eventualno podešavanja na stubu za AUX.

Zmajko ... 18.11.2008. 21:23 #79847

broj poruka: 1228
Skini program (za Winamp) sa sajta i proveri docanar mail.

Javi utiske.

@bax
Igraj se ti sa ekvilajzerima u winampu i na stubu i podesi da dobijes onakav zvuk kakav dobijes sa DFX-om...
rasha44 Zvučna kartica 18.11.2008. 21:48 #79859

broj poruka: 1492
Možeš ti da se zezaš do sutra, nećeš se mnogo ovajditi. Sve integrisane zvučne, koje sam do sada čuo kod prijatelja, imaju slabiji izlazni stepen za 20 - 30% od kartica koje montiraš na ploču. Imaš Creative Sound Blaster Live! 24-bit za 2.000 RSD. Čak i ako kupiš neku polovnu Sound Blaster Live! 5.1 (imaš ih na oglasima za dve kinte) završiće ti posao.

Možde ćeš dobiti nešto malo (do 5%) ako napraviš neki deblji kabl (ne kabal) između kompa i pojačala.

P.S. Nemoj da teraš pojačalo preko 80% snage, zeznućeš zvučnike.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Equinoxe Re: ... 18.11.2008. 21:50 #79860

Ne radi se o boji zvuka nego o volumenu.

:: @ba
:: Igraj se ti sa ekvilajzerima u winampu i na stubu i podesi da dobijes onakav zvuk kakav dobijes sa DFX-om...
Equinoxe Re: Zvučna kartica 18.11.2008. 21:51 #79861

Tačno od A-Š !

:: Možeš ti da se zezaš do sutra, nećeš se mnogo ovajditi. Sve integrisane zvučne, koje sam do sada čuo kod prijatelja, imaju slabiji izlazni stepen za 20 - 30% od kartica koje montiraš na ploču. Imaš Creative Sound Blaster Live! 24-bit za 2.000 RSD. Čak i ako kupiš neku polovnu Sound Blaster Live! 5.1 (imaš ih na oglasima za dve kinte) završiće ti posao
:: Možde ćeš dobiti nešto malo (do 5%) ako napraviš neki deblji kabl (ne kabal) između kompa i pojačala
:: P.S. Nemoj da teraš pojačalo preko 80% snage, zeznućeš zvučnike
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

doca80 Re: ... 18.11.2008. 22:29 #79873

Javljam utiske:moj glavni utisak je-Zmajko CAR SI!!!! DFX,verovali ili ne taman nadoknadjuje onih 20% koji su mi trebali(al sve mora da bude `do panja`pojacano u DFX-u)! Nema gubitka u kvalitetu zvuka,nema krcanja,a zvuk je osetno glasniji. Hvala ti za mail i...slazem se sa tobom-program je loodilo... pozzzzzzz

:: Skini program (za Winamp) sa sajta i proveri docanar mail
:: Javi utiske
:: @ba
:: Igraj se ti sa ekvilajzerima u winampu i na stubu i podesi da dobijes onakav zvuk kakav dobijes sa DFX-om...
Equinoxe Re: 18.11.2008. 22:41 #79877

Skupljaj pare za nove zvučnike.

doca80 Re: Re: 18.11.2008. 22:55 #79881

Hehehe,pare imam,ne moram da ih skupljam,ali tesko mi je da se odvojim od ovog stuba,koji je star skoro koliko i ja i radice jos toliko godina koliko sad ima,i zvuk koji on proizvodi sa tih 2x80w ne moze da se poredi sa ovim `napucanim`zvukom nove generacije zvucnika. Ali kod mog stuba se oseti ona vrsta zvuka koja polako pada u zaborav,ona sirova snaga stare tehnologije,a to je ono sto ja jos uvek ne zelim da zaboravim...

:: Skupljaj pare za nove zvučnike
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
rasha44 Re: Re: Re: 18.11.2008. 23:31 #79894

broj poruka: 1492
I ne treba da zaboraviš. Još kad se na takvim uređajima pusti LP (ko to još ima?), tek onda se čuje koliko digitalni zvuk ne može ni da priđe analognom. Bar kad je reč o muzici.

Ja ti, ipak, savetujem da uzmeš neku najjeftiniju Creative zvučnu karticu, sve će ti raditi bez dizanja do daske.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Hehehe,pare imam,ne moram da ih skupljam,ali tesko mi je da se odvojim od ovog stuba,koji je star skoro koliko i ja i radice jos toliko godina koliko sad ima,i zvuk koji on proizvodi sa tih 2x80w ne moze da se poredi sa ovim `napucanim`zvukom nove generacije zvucnika. Ali kod mog stuba se oseti ona vrsta zvuka koja polako pada u zaborav,ona sirova snaga stare tehnologije,a to je ono sto ja jos uvek ne zelim da zaboravim..
:: :: Skupljaj pare za nove zvučnike
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
dragonover Re: kako pojacati zvuk 19.11.2008. 00:53 #79917

broj poruka: 68
da li si probao sa preamp (slider) potenciometrom u ekvilajzeru winampa?
po difoltu stoji na nuli a moze da ide +-12dB(15 puta pojacava/slabi signal)
((ali pre svega toga ->eq on- ekvilajzer mora biti ukljucen))

:: Ploca je Msi k9n neo v2,ima integrisanu zvucnu realtek(mislim alc888) i sve je povezano preko muzickog stuba kablom. Sve radi ok ali kada se SVE pojaca na maximum(muzicki stub,master volume, i npr winamp) zvuk je glasan ali to je otprilike 60-70% od jacine kada ukljucim radio na muzickom stubu. Znaci zvucnici DEFINITIVNO mogu glasnije,a mene zanima sta treba da uradim da bi pojacao izlazni signal zvucne kartice(neki program,podesavanje...

vIRUS cOMPUTERS kad ja tamo a ono medjutim, premda iako ali mozda svakako

doca80 Re: Re: kako pojacati zvuk 19.11.2008. 09:00 #79970

Jao,kako se ja nisam setio za preamp!!! Kad podignem preamp (vrlo malo je potrebno podici) dobijem potpuno istu jacinu zvuka kao kad pustim radio preko stuba!!! Sad sam zadovoljan u potpunosti!!!
@Rasha44-ne bih davao pare na zvucnu,jer cesto menjam kompjutere,a ovaj ce se zadrzati kod mene vrlo kratko,a posle cu uzeti neki sa boljom integrusom...Do sad mi je samo ova integrusa pravila probleme,ostale integruse koje sam imao su radile ok na drugim plocama!!!

:: da li si probao sa preamp (slider) potenciometrom u ekvilajzeru winampa
:: po difoltu stoji na nuli a moze da ide +-12dB(15 puta pojacava/slabi signal
:: ((ali pre svega toga ->eq on- ekvilajzer mora biti ukljucen)
:: :: Ploca je Msi k9n neo v2,ima integrisanu zvucnu realtek(mislim alc888) i sve je povezano preko muzickog stuba kablom. Sve radi ok ali kada se SVE pojaca na maximum(muzicki stub,master volume, i npr winamp) zvuk je glasan ali to je otprilike 60-70% od jacine kada ukljucim radio na muzickom stubu. Znaci zvucnici DEFINITIVNO mogu glasnije,a mene zanima sta treba da uradim da bi pojacao izlazni signal zvucne kartice(neki program,podesavanje...
:: vIRUS cOMPUTERS kad ja tamo a ono medjutim, premda iako ali mozda svakak
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs