resio sam da se manem 5.1 sistema i kupim nesto kvalitetno. Brat mi nudi da kupim od njega zvucnike pioneer 4 komada od 80w 8 oma. E sad interesuje me koje bi pojacalo teralo ta 4 zvucnika bez problema (posto se bas ne razumem u HI FI). Eh da, planiram da kasnije prikacim na to pojacalo woofer za kola marke SAL sa svojim integrisanim pojacalom i tako dibijem neki 4.1. Evo i linka za 4 pioneera koja planiram da uzmem http://www.electron.bg/popup_image.php?pID=7099
Ovi Pioneer zvucnici sa linka su jako jako jako losi, imao sam prilike skoro da ih cujem... Ne znam za sta ti trebaju, ali za tu velicinu su uzasno losi. Cena im je negde oko 9000 ? Za slicne pare mogu da se uzmu Jamo zvucnici koji su osetno bolji od tih pioneera.
Sto se tice SAL woofera koji bi koristio za 5.1 sistem, od te ideje mozes da se oprostis u startu (ako zelis bar pristojan zvuk) jer SAL nema ni jedan jedini woofer koji moze da radi u kucnoj varijanti. Woofer za kucne uslove i woofer za kola nisu iste stvari, totalno su drugacije koncepcije,odzivi,glasnoca itd. Woofer za kola zvuci ko pecaroski tranzistor kada se stavi u kucu :) Postoji i razlog za to, Ako je taj woofer za kola open enclosure varijanta (bez kutije) dovoljno ti je samo da uporedis zapreminu kabine auta sa zapreminom sobe i sve ce ti biti jasno. Ako taj woofer zahteva kutiju, situacija je identicna jer je opet projektovan za odredjenu zapreminu tako da ce se i on cuti kao pecaroski tranzistor u sobi (eventualno kao viljuska-serpa kombinacija bassa)... Mozda bi mogao jos malo da razmislis pre kupovine ovakve varijante.... Al` da ne bude da ja tu nesto palamudim, sacekaj jos neko misljenje posto sam ja samo amaterski HiFi freak :)
:: :: resio sam da se manem 5.1 sistema i kupim nesto kvalitetno. Brat mi nudi da kupim od njega zvucnike pioneer 4 komada od 80w 8 oma. E sad interesuje me koje bi pojacalo teralo ta 4 zvucnika bez problema (posto se bas ne razumem u HI FI). Eh da, planiram da kasnije prikacim na to pojacalo woofer za kola marke SAL sa svojim integrisanim pojacalom i tako dibijem neki 4.1 :: Evo i linka za 4 pioneera koja planiram da uzmem http://www.electron.bg/popup_image.php?pID=7099
kod Pancevackog mosta (prekoputa OMV pumpe). Nedavno sam tamo zapazio kvalitetne, savremene hi-fi prijemnike (receivers) marki Hitachi, Sony i Pioneer. To su risiveri koji mogu da teraju sve zvucnicke konfiguracije zakljucno sa 5.1 a imaju i opticki audio (digital) ulaz. U zavisnosti od snage, cene im se krecu u rasponu 200-350E.
Pogledaj Sony risivere, ima ih u Tehnomaniji, Megaelektroniksu itd (ali je najjeftiniji bio u tehnomaniji na Batajnickom drumu, 16000 dinara). Nije vrhunac ponude ali je bolji od vecine entry-level risivera (o cenovnom rangu i da se ne prica, za te pare moze jedino neki Vivax ili Kenwood da se uzme, koje valja zaobici). Poterace pristojno i 7 zvucnika + woofer i to sa jako kvalitetnim zvukom... imao sam prliku da koristim jedan Sony A/V risiver ..
Potraži po oglasima Yamahine monitore čini mi se da im je oznaka B5 mada možda i grešim. 2x40W. U pitanju su studijski monitori( Hi-end, ne Hi-Fi). Za kuću ti ništa više ne treba, a i ovo je previše. Kristalna čistoća zvuka bas koji izuva. Cena im je manja od cene ta četiri komada. Plus pojačalo oko 200EUR nekih 100W i milina. a sta ti ja znam...
evo malo pre sam svratio do Neptuna ( ja sam iz nisa ), ovakve pionirke su 9600din par. eh sad, posto xxxl kaze da nisu nesto, video sam i za 9300 yamaha isto 80w ali 6oma, malo su siri i malo kraci od pioniira. sto se pojacala tice ima najjeftnije kvalitetno (pise 5.1) je 19900 ali nemam toliko para, moracu polovno da nalazim.
Nemoj se vezivati samo za Nis. Sve vece prodavnice salju stvari city expressom ili overnight expressom i cene uopste nisu velike (meni su za komp od 28 kila naplatili 600din) a u Tehnomaniji recimo imas onog Sony-ja za 16tak hiljada a sigurno je ili isti lil bolji od tog koji kosta 20 000 (u tom cenovnom rangu samo nijanse odlucuju). Yamaha ima dobre zvucnike, svakako je to bolja kombinacija od onih Pioneera, pogledaj malo sajtove i tehnomarketa i tehnomanije i slicnih prodavnica, ima jos stosta u tom cenovnom rangu da se uzme a da je dobro (a kod svih uglavnom moze online da se naruci roba). Nadam se da bez woofera ne ocekujes baseve :) posto ti sateliti za kucni bioskop nemaju niskotonce, i najveci zvucnik koji vidis na bilo kom od tih jeftinijih modela je uvek srednjotonac, dakle bez basa .))
:: :: :: :: evo malo pre sam svratio do Neptuna ( ja sam iz nisa ), ovakve pionirke su 9600din par. eh sad, posto xxxl kaze da nisu nesto, video sam i za 9300 yamaha isto 80w ali 6oma, malo su siri i malo kraci od pioniira. sto se pojacala tice ima najjeftnije kvalitetno (pise 5.1) je 19900 ali nemam toliko para, moracu polovno da nalazim.
A za woofet, najbolje bi bilo da odes i da poslusas kako se cuje, uglavnom taj pioneer zvuci kao recimo neki altec woofer do 50e, sto je za hi fi komponentu vise nego jadno .) Za woofer bi ti preporucio da upecas negde neki polovan a mocan, mogu da se nadju po oglasima... od ovih koji se prodaju, samo oni preko 300e malo mrdzaju dzigu, ovi ostali su jako slabi. Naravno, zavisi kolika ti je soba, ako je 2x2m onda ce ti neki od 200 do 300e zavrsavati posao al mozda bi tu mogao malo da pristedis i nadjes neki polovan :)
jel ti otvarash didkoteku kuci?kupi neke aktivne monitore tipa m-audio,adam ili wharfedale.zvuk je brutalan i ne treba ti pojachalo.nakachish ih na shta god hocesh.ne znam koliko para planirash da dash, ali ovo ti je izmedju 300e-700e... ovo ti je proveren kvalitet i jako su paraktichni.pa ti vidi da`l ce tebi da se svidi...
ovi zvucnici vec imaju vufer, i imaju bas refleks. Frekventni opseg: 40 - 20.000 Hz, to recimo svira kao neki a.l. ili logitech( mislim na skuplje modele) znaci ako ti je dovoljan bas na nekim od ovih kopijuterskih sistema nece ti ni trebati dodatni vufer. shto se tice pojacala, samo yamaha, sve ovo ostalo je klasu ispod.licno mislim da treba kupiti bolje zvucnike, a za pojacalo koliko ostane.evo ti malo da vidish kako bi to trebalo da izgleda http://www.4audio.co.yu/
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.