Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Zvuk.Veliki problem!
STRANA 1 OD 1
Scyter Zvuk.Veliki problem! 18.10.2008. 20:59 T12685

status: user
broj poruka: 8138
Problem je sledeci.Kad pustim neku muziku ili tako nesto levi zvucmik se lepo cuje a desni susti ko da je produvao.Pogledao sam u volume panel-u i sve je ok podeseno.Setio sam se da zvucnike prikacim na laptop,kad ono na njemu se sve extra cuje.Opet sam instalirao winndows,podesio sve kako treba ali problem je isti.Do zvucnika nije sigurno,e sad sta se desava.......Pomagajte!Unapred se zahvaljujem na pomoci.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Sto si pobogu ubio win... 18.10.2008. 21:04 #75880

broj poruka: 5710
Najpre krenes od drivera...probaj drugu verziju, probaj mp3, audioCD, film...naravno za WinXP SP3. Ako nije to onda je verovatno riknuo taj kanal (bad soldering) ili pak neki elektronski element na toj liniji ili pak i sam integrisani chip. Nisi naveo plocu koja je ili koja je zvucna ako je externa. Takvi prblemi su karakteristicni za MSI, DFI, GA, Biostar i ostale polusugave firme...

- A N G E L -

Scyter re 18.10.2008. 21:19 #75883

broj poruka: 8138
probao sam i sa drajverima i nista od toga.Ploca mi je Asus M2N-X.

Panta019 Mozda ce ovo zvucati bezveze ali.... 18.10.2008. 21:42 #75885

broj poruka: 1583
palo mi je napamet da probas da polako okreces oko svoje ose taj prikljucak za zvucnike u zvucnu karticu ploce. Sta ako je jednostavno izgubio kontakt ?

Tako nesto slicno mi se desavalo na staroj tv kartici posto je iz nje isao kabl u line in integirane zvucne kartice. Gubio se zvuk na jednom zvucniku kada sam gledao TV i kada malo okrenem oko svoje ose priljucak za zvuk na tv kartici onda se zvuk normalizuje.

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

MACHINE I ta ploca je uzas, sve -X 18.10.2008. 21:50 #75886

- A N G E L -

Panta019 Re: I ta ploca je uzas, sve -X 18.10.2008. 22:00 #75887

broj poruka: 1583
To je iza kulisa. Od svi ploca bilo da imaju -x ili SE treba bezati kao djavo od krsta pa i dan danas jer se tu i tamo poturi ljudima neka sa SE u nazivu (npr. Asus P5Q SE - koja postuje tu tradiciju osiromasenih ploca).

I pijan i trezan za kompjuter vezan.

::
:: - A N G E L -
DmasteRNo1 SE 18.10.2008. 22:14 #75890

broj poruka: 6102
Ne znam šta im tačno to X znači, ali SE je definitivno Shit Edition, i bar koliko ja pamtim od GeForce 4 MX 400 SE-a, pa nadalje od SE, LE, a očigledno i X treba bežazi kao đavo od krsta. Izgleda treba kupovati ploče i grafičke sa automobilskim oznakama tima GT, GTO, GTS, GTX, a ja se nadam i nekoj grafičkoj sa WRC oznakom.

Jebivetar re 19.10.2008. 02:54 #75929

broj poruka: 2386
Jesi probao da smanjish wave, i on zna da zeza ako je na max

tortojed ma ne bi ono `SE` ili `-X` trebalo da predstavlja 19.10.2008. 06:45 #75938

broj poruka: 10999
problem. Tu se obicno radi o kvantitativnim izmenama - 2 USB porta manje ili vise nego first edition, oduzet ili dodat 1394, izmenjen raspored komponenata itd. .
Mozda je riknula integrisana audio karta (elektronika ili kontakt na out-u).
MACHINE Re: ma ne bi ono `SE` ili `-X` trebalo da predstavlja 19.10.2008. 10:15 #75944

Nisi u pravu. Te ploce se razlikuju u kvalitetu elektrolita (brandu i parametrima), cesto u MOS-FETovima (brand)...cak je neretko i stampa sasvim drugacija sa kojim slojem manje

- A N G E L -

:: problem. Tu se obicno radi o kvantitativnim izmenama - 2 USB porta manje ili vise nego first edition, oduzet ili dodat 1394, izmenjen raspored komponenata itd. .
:: Mozda je riknula integrisana audio karta (elektronika ili kontakt na out-u)
tortojed Re: Re: ma ne bi ono `SE` ili `-X` trebalo da predstavlja 19.10.2008. 10:44 #75948

:: Nisi u pravu. Te ploce se razlikuju u kvalitetu elektrolita (brandu i parametrima), cesto u MOS-FETovima (brand)...cak je neretko i stampa sasvim drugacija sa kojim slojem manje
:: - A N G E L -
:: :: problem. Tu se obicno radi o kvantitativnim izmenama - 2 USB porta manje ili vise nego first edition, oduzet ili dodat 1394, izmenjen raspored komponenata itd. .
:: :: Mozda je riknula integrisana audio karta (elektronika ili kontakt na out-u)
:: ::
Nisam rekao da MORA da bude tako nego da obicno nema nekih vecih razlika .
Evo `mog` primera. Imam maticnu plocu Asus P5Q. Ploca P5Q SE se od ove moje razlikuje po tome sto ima nesto skromnije hladnjake na chipsetu i sto nema firewire.

Medjutim, poenta moga javljanja je bila da upozorim kako konkretan problem (izostanak rada jednoga audio `output` kanala) zasigurno nema veze sa `-X` statusom ploce, to jest, ako je doslo do nekog mehanicko-elektrickog kvara, to se moglo desiti i na najskupljoj maticnoj ploci sa, recimo, NForce ili X48 chipsetom.

Jos samo da kazem ovo (samo za Angel-a): ako zaista ubrajas DFI i MSI u `polusugave` firme, u velikoj si zabludi. No, svako ima prava na to (da bude u zabludi).
MACHINE Re: Re: Re: ma ne bi ono `SE` ili `-X` trebalo da predstavlja 19.10.2008. 13:08 #75983

MSI je do 2002 pravio extra ploce, od 2002-2006 krs kao i EPoX, sada se vvraca sebi. DFI ili radi ili ne radi, model ili je extra ili nije ni za sta...GA necu komentarisati je rod 2007 pravi skart. Asus je i dalje #1 u regionu i nekadasnji Abit. Ko ne moze da dodje do exkluziviteta: Supermicro, Albatron, Tyan....

-X sam pomenuo iz razloga sto se cesto za odredjene low cost series koristi prethodna polurashodovana automatska lniija za prozivodnju i testiranje koja radi paralelno sa tekucom, pa su i lemovi nesto losiji od ostalih, samim tim ne zadovoljava ZeroDefectStandard...

Ovo govorim iz decenijskog iskustva u IT segmentu (servis, programiranje, asembliranje...) i kao elektroinzenjer, dakle, ne napamet

- A N G E L -

:: :: Nisi u pravu. Te ploce se razlikuju u kvalitetu elektrolita (brandu i parametrima), cesto u MOS-FETovima (brand)...cak je neretko i stampa sasvim drugacija sa kojim slojem manje
:: :: - A N G E L -
:: :: :: problem. Tu se obicno radi o kvantitativnim izmenama - 2 USB porta manje ili vise nego first edition, oduzet ili dodat 1394, izmenjen raspored komponenata itd. .
:: :: :: Mozda je riknula integrisana audio karta (elektronika ili kontakt na out-u)
:: :: ::
:: Nisam rekao da MORA da bude tako nego da obicno nema nekih vecih razlika
:: Evo `mog` primera. Imam maticnu plocu Asus P5Q. Ploca P5Q SE se od ove moje razlikuje po tome sto ima nesto skromnije hladnjake na chipsetu i sto nema firewire
:: Medjutim, poenta moga javljanja je bila da upozorim kako konkretan problem (izostanak rada jednoga audio `output` kanala) zasigurno nema veze sa `-X` statusom ploce, to jest, ako je doslo do nekog mehanicko-elektrickog kvara, to se moglo desiti i na najskupljoj maticnoj ploci sa, recimo, NForce ili X48 chipsetom
:: Jos samo da kazem ovo (samo za Angel-a): ako zaista ubrajas DFI i MSI u `polusugave` firme, u velikoj si zabludi. No, svako ima prava na to (da bude u zabludi).
tortojed O.K., sad se vec bolje razumemo, 19.10.2008. 15:13 #75995

ali ako govorimo o proslosti, onda bi smo morali da pomenemo mnoge proizvodjace. Do 2002, dobri su bili i Chaintech, Abit, Acorp, Soyo...
Mixx hajde da 19.10.2008. 15:27 #75996

broj poruka: 2931
otvorimo temu `razlike izmedju -X i -SE Asus ploca` i tamo raspravljamo o shumu na desnom audio kanalu.
probaj da u contol panelu zvucne kartice zamenis mesta prednjim i zadnjim zvucnicima i ubodes zvucnike u jupicu za zadnje (trebalo bi da je crna)... mozda upali.
MACHINE Re: O.K., sad se vec bolje razumemo, 19.10.2008. 16:35 #76003

Walton Chaintech i Soyo&Soltek svakako DA (Abita sam pomenuo), setimo se CT Desperado i Zenith modela...ali Acorp...fuj...ploce su radile ali ne bih ih odvajao od ASRock...ispod proseka...i Biostar je nekada bio u toj grupi...a davno pre svih i Shuttle...gde je on sada, vratio se i uprskao sa plocama 2001, jedino sto radi SFF. Gde je FIC? Po meni jedna izvanredna firma, rame uz rame sa ostalim velikanima. Diamond Multimedia? Izvanredni, takodje ponovo u igri. A nemacka Elsa je kineska :( Hercules? Gone with a wind. Ali ko i dalje `rula`? Pa za samo jednu firmu mogu reci da je legenda, samo jedna moze nositi epitet najbolje - bez premca, svakako ASUS

- A N G E L -

:: ali ako govorimo o proslosti, onda bi smo morali da pomenemo mnoge proizvodjace. Do 2002, dobri su bili i Chaintech, Abit, Acorp, Soyo...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs