Na novom racunaru sa instalirao Win xp sp3 zvuk radi. Iz starog racunara sam prebacio tv karticu, instalirao je, slika zvuk na tv sve radi. ali zvuk na ostatku racunara nece ni pod razno. Lepo sam po uputstvu kao i uvek ubo kabal od zvucnika u audio out na tv karti, kablicem koji imam uz tv kartu spojio sam audio in na tv karti i line in na zvucnoj maticne ploce. Nema pojma. Imam sam zvuk na tv-u kako rekoh, i dalje ni makac. Kad izvadim kabal od zvucnika iz tv karte i udenem u line out na zvucnoj imam zvuk na racunaru, ali ne i na tv-u.
zvucnici se bodu u Line Out na zvucnoj, a iz tv kartice Line Out se prespaja na Line In zvucne karte...verovatno je realtech chip za zvuk na toj ploci, pa pre nego sto to ubodes idi u Control Panel i otvori Realtech Sound Effect Manager pa idi na tab Audio I/O...na vrhu desno ima jedno dugme u obliku kljuca i tu otvoris i checkiras Enable auto popup dialog when device has been pluged in...kad si to chekirao on ce svaki put kad ubodes nesto da te pita sta si uboo i ti mu inda kazes...uboo sam zvucnike, i kad ubodes tv kartu u Line In kazes uboo sam Line In...
Neki programi za TV kartice mutuju (ili skroz smanje) u mixeru onaj izlaz koji koriste za zvuk. Kod mnogih to je izmenljivo pa može biti, AUX, CD-IN, WHAT YOU HEAR, WAVE itd. Ako zvučna iz nekog razloga koristi wave ili master out, a mutuje ga pri izlasku iz programa, eto uzroka tvohg problema. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ma nema problema reeeeeeeeeci !
stvari stoje u `Control panel/hardware/device manager` (ima li koji `!` ili `?`). Onda pogledaj u `Sound and audio devices` - da li su neke stavke u okviru `properties` audio izlaza `muted`. Mogao bi da bude i hardverski problem - sukob zbog toga sto i jedan i drugi zvucni izvor pokusavaju da koriste istu `adresu` u BIOS-u (IRQ conflict).
Evo u cemu je stvar: Rear Blue In nije bio uopste cekiran da se pojavljuje u Master Volume, pojma nemam zasto, i naravno bio je utisan do kraja. Bezveze.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.