Ovako, popizdeo sam vise. Da krenem od pocetka: KOnfa: MB: ASUS P5K Proc: Intel COre 2 Duo E8400 Grafika: ASUS EN9600GT 512 RAM: Geil Black Dragon 2 GB 1066 Zvucnici: Logitech X-540
Elem, problem kaze sledece. Imao sam XP, i posto je uletelo brdo virusa itd. i nije hteo da mi se potera Crysis Wars ja uzmem i prebacim se na jelte-LastXP 2.0 Onda posto je tu DirectX 10 ja ne mogu da igram Battlefield 2 i tu pocne nesto da se baguje dodatno sa Crysis Wars koji je radio ali nije bitno...e da, tu se i pojavio stari problem sa zvucnicima (koji cu kasnije objasniti) Uzmem ja i pre par sati instaliram stari XP Service pack 2. Tu instaliram sve drajvere itd. u ukapiram da imam problema sa zvukom (nazalost kada sam vec sve instalirao ukljucujuci drajvere za zvuk (Realtek HD nesto...)). Fazon-on meni ne prepoznaje zvuk, odem u sound u control panelu i on mi kaze da nemam zvuka. Obrisem ja drajvere za zvuk i probam da instaliram ponovo kada car kaze-ne moze. Nema zvuka uopste. A pre toga je bilo moguce slusati muziq iz Winampa i igrati igru sa zvukom. Sada ne moze nista. Odem ja lepo na system restore i sada je sve po starom mada nigde ne mogu da nadjem da su drajveri instalirani sem u device manageru. Inace svi oni beepovi tipa ne mozes da kliknes negde zbog nekog drugog aktivnog prozora itd pice iz qcista. Problem sa zvucnicima-Ne cuju se prednja dva, rade woofer, centralni i ova dva zadnja a prednji levi i desni nece. I sa prvim XPom sam imao problema sa time ali sam nesto ubadao-izbadao i proradilo je nekako... Sta da radim, po mogucnosti da izbegnem kompletno maltretiranje reinstalacije XPa... Molim vas odg sto pre...PoZ
Pa sta god da uradis to ce biti opet krpljenje na vec krpljeno!!! Sigurno ima leka da se napravi da to radi ali NAJPAMETNIJE ti je PRESS ANY KEY TO BOOT FROM CD!!!
KO DRUGOME JAMU KOPA-FIZICKI JE RADNIK!!!
:: Ovako, popizdeo sam vise :: Da krenem od pocetka :: KOnfa :: MB: ASUS P5 :: Proc: Intel COre 2 Duo E840 :: Grafika: ASUS EN9600GT 51 :: RAM: Geil Black Dragon 2 GB 106 :: Zvucnici: Logitech X-54 :: :: Elem, problem kaze sledece :: Imao sam XP, i posto je uletelo brdo virusa itd. i nije hteo da mi se potera Crysis Wars ja uzmem i prebacim se na jelte-LastXP 2. :: Onda posto je tu DirectX 10 ja ne mogu da igram Battlefield 2 i tu pocne nesto da se baguje dodatno sa Crysis Wars koji je radio ali nije bitno...e da, tu se i pojavio stari problem sa zvucnicima (koji cu kasnije objasniti :: Uzmem ja i pre par sati instaliram stari XP Service pack 2. Tu instaliram sve drajvere itd. u ukapiram da imam problema sa zvukom (nazalost kada sam vec sve instalirao ukljucujuci drajvere za zvuk (Realtek HD nesto...)). Fazon-on meni ne prepoznaje zvuk, odem u sound u control panelu i on mi kaze da nemam zvuka. Obrisem ja drajvere za zvuk i probam da instaliram ponovo kada car kaze-ne moze. Nema zvuka uopste. A pre toga je bilo moguce slusati muziq iz Winampa i igrati igru sa zvukom. Sada ne moze nista :: Odem ja lepo na system restore i sada je sve po starom mada nigde ne mogu da nadjem da su drajveri instalirani sem u device manageru. Inace svi oni beepovi tipa ne mozes da kliknes negde zbog nekog drugog aktivnog prozora itd pice iz qcista :: Problem sa zvucnicima-Ne cuju se prednja dva, rade woofer, centralni i ova dva zadnja a prednji levi i desni nece. I sa prvim XPom sam imao problema sa time ali sam nesto ubadao-izbadao i proradilo je nekako.. :: Sta da radim, po mogucnosti da izbegnem kompletno maltretiranje reinstalacije XPa.. :: Molim vas odg sto pre...Po :: :: - - - - :: BLEJA:)))
izgubices mnogo vremena i zivaca mozda ces i naterati win da radi normalno do neke sledece prilike ali to nece biti to. Cist WIN XP sa SP3, sve ponovo instaliraj, podesi, napravi image harda i mozda si sada potrosio vise vremena ali si miran na duze staze. Devize devize bonda elema
Za zvuk ti trebaju dva drajvera ako je Realtekova kartica onda ti treba od nje drajver i Microsoft UAA driver i onda nebi trebalo da imas problema (trebalo bi da oba nadjes na sajtu od maticne ploce) a za zvucnike treba iz control panela i iz sound effects managera ti da odredis koji izlaz pozadi na ploci ti je za koje zvicnike i naravno da ukljucis sistem (5.1,6.1 itd) koji tebi odgovara.
Gde da nadjem XP sa SP3? Jel ste mislili na ono kao, integrisan vec u instalaciju XPa? Posto znam da nije bas mesto da se pisu takve stvari, mail mi je: butcheremperor@gmail.com
:: Elem, problem kaze sledece. Imao sam XP, i posto je uletelo brdo virusa itd. i nije hteo da mi se potera Crysis Wars ja uzmem i prebacim se na jelte-LastXP 2. ::Onda posto je tu DirectX 10 ja ne mogu da igram Battlefield 2
Gde je to DX10 na XP-u ? I kakve veze ima DX10 sa Battlefield 2 ?
Sto se tice zvuka, iz device manger-a nadji gde su ti speakers/sound card sta god je pa na desni klik idi da ti sam nadje software sa hard diska tj. trazice ga iz Windows fajlova.
A druga varijanta ti jeste da nanovo inst. sistem i kad ga inst. sacekaj da ti prijavi ( ono dole desno ) da je pronasao tastaruru, mis, ZVUCNIKE idt. pa tu ce ti sam inst. software a ti posle ako hoces inst. software koji imas za zvucnu.
BF2 tera na DX9.0c i nece da radi na DX10. Guglao sam pa sam nasao. Inace, DX10 ima na LastXP-u 2.0, ali sam zbog gore navedenog problema zapalio nazad na XP SP2... Nista, hvala u svakom slucaju, palim ja nazad na reinstaliranje sistema. Sacekacu ono sto si rekao za prijavljivanje. Hvala. PoZ
LOL O5 zajebava, on cim krene da instalira pokrece taj Windowsov instaler koji kaze da je nasao novi hardver. Potom nece da nastavi dok ja ne kazem da krene da instalira odatle, pa onda kaze error, coinstaller ne valja...ne secam se tacno. To je poenta anyway...Ma bas me briga, sad cu samo instaliram da se malo igram i skinem XP sa SP3 pa cu polagano to instaliram... Hvala u svakom slucaju svima na pomoci. PoZ
Proveri e-mail. Prvo se zeznuh pa poslah OCz-u. Ovoga puta stize tebi.
:: Ovako, popizdeo sam vise :: Da krenem od pocetka :: KOnfa :: MB: ASUS P5 :: Proc: Intel COre 2 Duo E840 :: Grafika: ASUS EN9600GT 51 :: RAM: Geil Black Dragon 2 GB 106 :: Zvucnici: Logitech X-54 :: :: Elem, problem kaze sledece :: Imao sam XP, i posto je uletelo brdo virusa itd. i nije hteo da mi se potera Crysis Wars ja uzmem i prebacim se na jelte-LastXP 2. :: Onda posto je tu DirectX 10 ja ne mogu da igram Battlefield 2 i tu pocne nesto da se baguje dodatno sa Crysis Wars koji je radio ali nije bitno...e da, tu se i pojavio stari problem sa zvucnicima (koji cu kasnije objasniti :: Uzmem ja i pre par sati instaliram stari XP Service pack 2. Tu instaliram sve drajvere itd. u ukapiram da imam problema sa zvukom (nazalost kada sam vec sve instalirao ukljucujuci drajvere za zvuk (Realtek HD nesto...)). Fazon-on meni ne prepoznaje zvuk, odem u sound u control panelu i on mi kaze da nemam zvuka. Obrisem ja drajvere za zvuk i probam da instaliram ponovo kada car kaze-ne moze. Nema zvuka uopste. A pre toga je bilo moguce slusati muziq iz Winampa i igrati igru sa zvukom. Sada ne moze nista :: Odem ja lepo na system restore i sada je sve po starom mada nigde ne mogu da nadjem da su drajveri instalirani sem u device manageru. Inace svi oni beepovi tipa ne mozes da kliknes negde zbog nekog drugog aktivnog prozora itd pice iz qcista :: Problem sa zvucnicima-Ne cuju se prednja dva, rade woofer, centralni i ova dva zadnja a prednji levi i desni nece. I sa prvim XPom sam imao problema sa time ali sam nesto ubadao-izbadao i proradilo je nekako.. :: Sta da radim, po mogucnosti da izbegnem kompletno maltretiranje reinstalacije XPa.. :: Molim vas odg sto pre...Po :: :: - - - - :: BLEJA:)))
ne mozes da igras BF2 zbog DirectX 10? Znas li da u Srbiji ima barem 10.000 gejmera koji igraju BF2 (sa ekspanzijama) na Visti (radi cak i pod Vista64bit), i u `on line` i u`off line` modu. Znaci, sasvim sigurno problem nije u DirectX-u.
Sto se tice reinstalacije, ne moras nista da brises/formatiras (nije ti neophodan `clean install`). Krenes u normalnu instalaciju (sa CD/DVD player-a) i kada instalacioni carobnjak shvati da hoces da instalises Win na particiju na kojoj vec postoji Win, on te upita da li hoces da smesti fajlove u postojeci folder (C:Windows) a ti odgovoris potvrdno. Dalje sve ide kao i obicno. Vecina programa (ukljucujuci i igre) ce ostati instalisana i svi folderi/fajlovi koje si napravio na `C:` bice sacuvani. Pre nego pristupis ovome, ipak ocisti viruse (manuelni sken) i dilituj sve nepotrebne foldere i fajlove (temporary internet files, history, windows/temp itd.)
Vidis, postoji razlika u DX10 (Vista) i DX10 (LastXP), ja sam naglasio da ima frke oko toga. Mislim evo ti-http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-2/322278-bf2-wont-start.html Probao sam to resenje ali mi nije sljakalo... Sada pitanje-jel moze to sto si rekao da radi i ako probam da instaliram XP sa SP3? PoZ :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.