Imao sam i ja ovu karticu, ili mozda VIBRA 16c, ali je odavno otisla u penziju, mislim da je upravo zbog drajvera za XP . P.S. Bila mi je to prva zvucna i mnogo dobra kartica.
I to je tačno, ISA i ostale matore magistrale (VLB) ne treba na XP-u i ništa da traže. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: ali mislim da nije u pitanju drajver već XP koji nema podršku za ISA slot i ISA uređaj :: :: Pozdrav :: :: Vlada
ja sam je ortaku namestio na xp, samo ova je bila Vibra 16c sa fm radiom, stavio sam drajvere od win95, u `Compatibility` modu namestio `Run this ... win95, a za radio sam koristio neki softver zove se `radiator`, imam to ako treba poslaću na mail. pozz
hm pokusacu da stavim te od 95 samo me malo buni to sto u divice menageru govori da su svi driveri sto se ticu zvuka instalirani inace i ova ima fm ali to mi nije toliko bitno da pokrenem ali ako imas pri ruci negde taj radiator :) posalji
Kartica verovatno nije na listi jer ne kapira XP tu magistralu. Boli njega uvo šta ima u ISA slotu. Samo mu još to fali. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: :: hm pokusacu da stavim te od 95 samo me malo buni to sto u divice menageru govori da su svi driveri sto se ticu zvuka instalirani :: inace i ova ima fm ali to mi nije toliko bitno da pokrenem ali ako imas pri ruci negde taj radiator :) posalj :: :: hvala
a kako onda meni kapira old school US Robotics modem (na fantasticnih 14.4kbps!) upravo preko ISA slota? XP pro je u pitanju, K6-2, 320MB RAM itd... dok ne stigne grejanje (radijator) drndaj malo te 95 drajvere, sta drugo.
na win2000 radi Creative-ov original ISA SB16, onaj dugacki, a XP nije daleko od win2k, pa mislim da nije problem to sto je uredjaj na ISA basu, na kraju krajeva na mnogim plocama integralna kola koja prate temperature i napone upravo rade preko ISA basa. Moguce je samo da ta kartica jednostavno nije `plug and play` kompatibilna pa je XP ne vidi, desavalo mi se da se tako ne vide neke Opti zvucne karte, cak i u Win98 npr.
radi kartica sigurno pre neki dan sam nesto pokusavao da namestim na tom kompu sve je radilo cak i radio ..... dok se nesretna 98-mica nije raspala sama od sebe kad sam instalirao driver za neki wlan adapter :S
skinuo sam ovaj driver za 2k ali kako da ga ubacim tamo gde treba add new hardware kaze da nema uredjaja a kad probam rucno na bilo sta sto ima veze sa zvukom on kaze da vec ima odgovarajuci drv i nema update driver
probao sam i sa driverima za 95 kako je dradisic rekao ali sam dobio veliku gomilu failova koji opet nece da se postave prema uputstvu iz readme kaze fali neki setup.exe :(
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.