Imam MSI K9N Platinum mainboard, AMD Atlon X2 4800+, dva Hard diska, GForce 6800GT i zvucnu karticu SB Live 5.1 koju imam vec nekoliko godina i sa kojom nikada nisam imao problema. Pre dve nesedelje sam kupio i instalirao GForce 9800GT i od tada mi zvuk bruji na pojedinim igricama (efekti), dok se muzika u igrama normalno cuje. To se sve desava kada su zvucnici 5.1 ukljuceni, dok filmovi i muzika noramlno idu. Kupio sam jace napajanje MS 550W (staro je bilo MS 400W) i preinstalirao sam sistem, ali je ostalo isto. Zanimljivo je da zvuk u tim igricama koje prave probleme noramalno radi kada prebacim sa 5.1 na Headphone i ukljucim slusalice. Dobro radi u istom modu i na zvucnike. Probao sam da apdejtuem drivere (ploca, bios, zvucna) ali se isto desava.
Molim ako neko ima ideju sta bi mogao da bude problem. Napajanje sam elimiisao. Pozzz
Creative preporučuje da se zvučna udalji što više od grafičke. Ne znam koliko tvoja ploča ima PCI slotova, ali obavezno ubodi zvučnu u najdalji slot. U Control Panel-u, u Sound and Audio Devices > Audio, proveri da li je podešeno da je SB Live Default audio device.
Proveri setovanja u tim igrama, možda je podešeno da koriste Windows wave. Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Udaljavanje neće rešiti problem - ali verovatno neće ni škoditi da poslušaš savet proizvođača ili onih koji su iskusili muku. Činjenica da u nekim igrama ima problema ali u nekima ne, znači da nije do položaja - interferencije, već do specifičnosti koda same igre koja poziva i koristi - 3D zvučne efekte.... Ključan je podatak da je do problema sa zvukom došlo nakon instalacije nove grafičke kartice. Sama po sebi, nije kriva grafulja, ali, drajveri koji idu uz nju a da istovremeno dotiču zvuk, su drajveri za 3d zvuk, EAX efekte... i slično. Tako da je verzija drajvera za grafulju koju si instalirao u sukobu sa verzijom za creative zvuk.... Rešenja su dva: možda je moguće reinstalacijom dobiti kombinaciju koja radi stabilno - do nekog softvera ili kodek-pack-a koji to sve poremeti... i sa sadašnjim verzijama drajvera za zvučnu, grafičku, MBD i direct-x-a, samo treba promeniti raspored šta prvo (grafulja ili zvučna kako-god). Rešenje dva, ako prvo ne pomogne: čekati verziju drajvera koji nisu u sukobu jedni sa drugima.... ili probati sa starijom verzijom (iz očaja, ali nekad upali). Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
!@#$%^&* Do sad sam se zezao, udaljio zvucnu, reinstalirao drajvere i nista! Opet ISTO! Za grficku sam probao i starije i novije drajvere i ISTO! Cak i na starijim igricama zeza zvuk, bruji (stalno ili povremeno) da otkine zvucnike. Neznam vise sta da radim.
Vidi (čuj) koji ti zvučnici bruje, pa proveri kontakte i u kartici i na zvučnicima. To što ti opisuješ dolazi zbog toga što negde nema mase. Pomeraj malo levo - desno džekove na sva tri ulaza u zvučnu. Proveri kablove do zvučnika. Možda je tu problem.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.