Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Zvuk SP3
STRANA 1 OD 1
nbot Zvuk SP3 30.08.2008. 19:59 T11712

status: user
broj poruka: 192
Kada sam instalirao Service Pack 3 driveri za integrisanu zvucnu mi vise ne rade,maticna je Gigabyte 965 DS 3,mislio sam da SP3 koristi iste drivere kao i SP2
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
BataCele ... 30.08.2008. 20:18 #68465

broj poruka: 1532
Koliko znam, koristi potpuno iste, ali je nesto drugo u pitanju.

Razlicite stvari se desavaju ne malom broju ljudi kada se nalepi SP direktno preko starog OS-a (zato se i pravi `restore point` pre pocetka instalacije SP). Probaj sa `restore`, a ako ne pomogne - reinstaliraj ceo sistem sa SP3 integrisanim u Windows na instalacionom disku, za pocetak.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

Equinoxe Re: ... 30.08.2008. 20:38 #68471

broj poruka: 12057

U životu nikad ni na jednoj mašini nisam instalirao SP preko OS-a koji se koristi, tj. pun je drajvera i programa. Jednostavno, nešto mora da prsne. Žao mi je, ali tako je. Od nule sa integrisanim SP-om (splitstreamovanim).
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Dachman Re: Re: ... 30.08.2008. 21:07 #68487

broj poruka: 630
Apsolutno tacno!

::
:: U životu nikad ni na jednoj mašini nisam instalirao SP preko OS-a koji se koristi, tj. pun je drajvera i programa. Jednostavno, nešto mora da prsne. Žao mi je, ali tako je. Od nule sa integrisanim SP-om (splitstreamovanim)
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed nedovoljno precizno 31.08.2008. 03:39 #68535

broj poruka: 10999
Pa dobro, jesi li reinstalisao drajver? Ili sada sistem ne konstatuje postojanje audio device-a (sto bi vec bilo veoma problematicno)?

Sta kaze Control panel/System/device manager?

Ja sam krajem 2007-e preko XPSP2 instalisao SP3 (beta build 3244) i sve je i radilo i radi bez problema. Prica se da pojedini bildovi imaju ograniceni rok trajanja (`time bomb`) kao i to da finalno izdanje (to vazi i za Vistin SP1) zadaje problema nekim aplikacijama, pa cak i Majkro$oftovim (sto je takoreci karakteristicno za proizvode Big Bad Bila). Ako je u pitanju Realtek onboard karta, ukloni postojeci drajver i ocisti sve njegove tragove (Driver Cleaner?) , restartuj pa onda bla bla bla. Ako to ne pomogne, probaj rucno: raspakivanje drajvera u privremeni folder pomocu WinRAR-a i `update driver` iz device manager-a.
operator Ima jos nade 31.08.2008. 09:13 #68541

broj poruka: 4266
Jedino je tortojed odgovorio tacno.
Ako nemate iskustva sa nekim stvarima nemojte ni odgovarati, jer dovodite ljude u zabludu.
Nema timebomb-a kako ti kazes na SP3 build-ovima.
Najlakse je ponovo instalirati drajver na drajver i sve radi OK.
Jedino, ako nestane audio device iz Device Manager-a onda Driver Cleaner i ono sto je tortojed napisao.
Bravo!

BataCele re: operator 31.08.2008. 09:33 #68545

broj poruka: 1532
A onda je pitanje sta ce sledece da ga zeza, pa opet i opet...

Cak i da osposobi zvucnu, ja bih iz istih stopa - boot from CD - delete partition - create partition - format C: - install W XP SP3.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

peguar ... 31.08.2008. 11:42 #68555

broj poruka: 332
Jedino pravo resenje je da instaliras ceo xp sp2 i drivere pa tek onda sp3 (patch varijanta). To se ne desava samo sa driverima vec i sa nekim programima koji ce prijaviti da nemas sp2 zato sto ne prepoznaju sp3. Mogu da zezaju driveri za tv/sat karte, zvucne itd. Ja sam imao slicnih problema i to sam tako resio.(jbg.)

peguar plus 31.08.2008. 11:43 #68556

broj poruka: 332
Instaliraj i sve programe koji ti trebaju za svaki slucaj pa tek onda meti sp3.

nbot re 31.08.2008. 12:24 #68558

broj poruka: 192
Uradio kako ste rekli i RADI,hvala svima

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs