Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Kvalitet MP3 CD-128-320
STRANA 1 OD 1
vukdusan Kvalitet MP3 CD-128-320 31.07.2008. 16:10 T11212

status: user
broj poruka: 800

E ovako, kupio sam ipod touch i sennheiser slusalice i tek sad vidim koliko mi je los kvalitet nekih pesama sa 128kbps, pa sam sa pitao da li bih dobio na kvalitetu kad bi ih provukao kroz dbpoweramp (na 320kbps) ili bi se samo povecala velicina???
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Erestun re 31.07.2008. 16:23 #64675

broj poruka: 1797
velicina samo...
imao sam iPod touch i iskreno ne svidja mi se zvuk, niti EQ jer postoje samo preseti,a ne i manuelno namestanje istog. Ne mogu da kazem da je los zvuk, ali nista nije bolji od plejera koji kosta 100 eura. A posebno o iTunes-u i prebacivanju da ne pricam. Prodao sam ga i sad cekam Creative Zen da mi stigne.

Erestun ah da jos nesto... 31.07.2008. 16:29 #64676

naravno kad kazem kvalitet zvuka ne mislim na muziku koja ima savrsenu produkciju ili je neki zanr koji ne zahteva kvalitet zvuka. A to je sve sto nema distorziju i akusticne snimljene bubnjeve u studiju. Samo tako ces stvarno videti kvalitet zvuka. Naravno gomila bendova ima slabiju produkciju pa i prema tome mozes da se orijentises jer nisu provlacili gitare kroz gomilu filtera i onda kada pustis na plejer onda cujes kako on uspeva da se izbori sa sustanjem. E tu se Touch gubi. Sve u svemu, fensi stvarcica za fensi muziku. Nikad vise nista od Apple...(moje lose iskustvo) Po meni jedino sto stvarno dobijes je to da mozes da pokazes kako imas iPOD i da svi kazu WOW...
f*ck america :)

pajsgudgud Re: ah da jos nesto... 31.07.2008. 17:23 #64681

broj poruka: 3742
ahaha pričam ja lepo...mene ne slušaju te ipod ovo te ipod ono...
a o Itunes da ne govorim. Em što ga ne dostavljaju uz Ipod em što je tako idiotski urađen da sam bez teksta. O tome da čas prepozna uređaj čas ne neću ni da govorim(a kad ga prepozna ipod se zablesavi pa mora da se radi reset). Jedino to što si naveo da se hvališ ljudima da imaš ipod.
Koji si model ZEN-a uzeo???

@Vukdušan...jedino da sa audio diskova kompresuješ na 320kbps, pa da budeš miran ili da gledaš pri skidanju sa neta koji im je kvalitet kompresije).
Ako će ti nešto značiti za pesmu od 7minuta okvirno pri 320kbps zauzima oko 10-12Mb
a sta ti ja znam...

:: naravno kad kazem kvalitet zvuka ne mislim na muziku koja ima savrsenu produkciju ili je neki zanr koji ne zahteva kvalitet zvuka. A to je sve sto nema distorziju i akusticne snimljene bubnjeve u studiju. Samo tako ces stvarno videti kvalitet zvuka. Naravno gomila bendova ima slabiju produkciju pa i prema tome mozes da se orijentises jer nisu provlacili gitare kroz gomilu filtera i onda kada pustis na plejer onda cujes kako on uspeva da se izbori sa sustanjem. E tu se Touch gubi. Sve u svemu, fensi stvarcica za fensi muziku. Nikad vise nista od Apple...(moje lose iskustvo) Po meni jedino sto stvarno dobijes je to da mozes da pokazes kako imas iPOD i da svi kazu WOW..
:: f*ck america :
:: __________________________________________________________________
:: Why should man be protected, what has he done to justify it
:: This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have
::
gsrki17 Re 31.07.2008. 17:53 #64683

broj poruka: 11

A jesi li razmisljao o pesmama u flac formatu?

vukdusan Re: ah da jos nesto... 31.07.2008. 17:56 #64685

broj poruka: 800

:: naravno kad kazem kvalitet zvuka ne mislim na muziku koja ima savrsenu produkciju ili je neki zanr koji ne zahteva kvalitet zvuka. A to je sve sto nema distorziju i akusticne snimljene bubnjeve u studiju. Samo tako ces stvarno videti kvalitet zvuka. Naravno gomila bendova ima slabiju produkciju pa i prema tome mozes da se orijentises jer nisu provlacili gitare kroz gomilu filtera i onda kada pustis na plejer onda cujes kako on uspeva da se izbori sa sustanjem. E tu se Touch gubi. Sve u svemu, fensi stvarcica za fensi muziku. Nikad vise nista od Apple...(moje lose iskustvo) Po meni jedino sto stvarno dobijes je to da mozes da pokazes kako imas iPOD i da svi kazu WOW..
:: f*ck america :
:: This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have

Ma znam pre sam imao dva creativa i zvuk je sa najjadnih slusalica bio duplo bolji nego moj sa ovom kombinacijom, jedino sto su mi se brzo raspali. Razmisljao sam se i o sony NWZA829K(pogledajte na amazon.co.uk), ali nisam mogao da ga nadjem nigde u londonu(cak ni u sonijevoj prodavnici) i kupio sam ipod. Za njega(sony) kazu da ima extra zvuk, da je super i sve,ali eto nije ga bilo...
krkub Re: Re: ah da jos nesto... 31.07.2008. 21:09 #64696

broj poruka: 1019
:: :: naravno kad kazem kvalitet zvuka ne mislim na muziku koja ima savrsenu produkciju ili je neki zanr koji ne zahteva kvalitet zvuka. A to je sve sto nema distorziju i akusticne snimljene bubnjeve u studiju. Samo tako ces stvarno videti kvalitet zvuka. Naravno gomila bendova ima slabiju produkciju pa i prema tome mozes da se orijentises jer nisu provlacili gitare kroz gomilu filtera i onda kada pustis na plejer onda cujes kako on uspeva da se izbori sa sustanjem. E tu se Touch gubi. Sve u svemu, fensi stvarcica za fensi muziku. Nikad vise nista od Apple...(moje lose iskustvo) Po meni jedino sto stvarno dobijes je to da mozes da pokazes kako imas iPOD i da svi kazu WOW..
:: :: f*ck america :
:: :: __________________________________________________________________
:: :: Why should man be protected, what has he done to justify it
:: :: This is why we embrace animals, they represent the innocence man doesn`t have
:: ::
:: ::
:: Ma znam pre sam imao dva creativa i zvuk je sa najjadnih slusalica bio duplo bolji nego moj sa ovom kombinacijom, jedino sto su mi se brzo raspali. Razmisljao sam se i o sony NWZA829K(pogledajte na amazon.co.uk), ali nisam mogao da ga nadjem nigde u londonu(cak ni u sonijevoj prodavnici) i kupio sam ipod. Za njega(sony) kazu da ima extra zvuk, da je super i sve,ali eto nije ga bilo..

sony, aha... i da svaki .mp3 moras da konvertujes u .ogg...

iPod ima savrsenu zavrsnu obradu, i to je sve... cesto se zaboravlja i prakticna (upotrebna) vrednost: na svakom creative-u koji sam imao, bez problema sam menjao pesme ili pojacavao/stisavao ne vadeci sam plejer iz dzepa... jedno vreme sam imao iPod Nano na konzumu, i nikad mi nije poslo to za rukom... mozda suvise subjektivno, ali jbg...

a tek taj ajTjuns ...
*ebo ih onaj `legal notice`

ali sto zato slichica albumchica lepo skakuce po ekranchicu dok svirucka pesmichica... milina

rasha44 Re: Re 31.07.2008. 21:16 #64697

broj poruka: 1492
Nemojte se zamajavati sa Flac formatom. Svi ti lossless formati su za zaludjene audiofile.
Ako nemas super uredjaje, neces primetiti razliku izmedju Mp3 320kbps i flac, ogg ili wavpack. Cak i sa odlicnim uredjajima razlika je zanemarljiva, ako si Mp3 ripovao direktno sa CD-a. O velicini fajlova da ne govorim.
Lossless formati imaju smisla samo ako nameravas da rezes audio CD ili ripujes svoj CD za nekog ko zeli da ga naraze.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: A jesi li razmisljao o pesmama u flac formatu
krkub pfff 31.07.2008. 21:17 #64698

broj poruka: 1019

::sony, aha... i da svaki .mp3 moras da konvertujes u .ogg..

my bad, sorry ... rekoh nesto sto nema veze sa mozgom

a sta je pesnik hteo da kaze... ne znam :/

itmdj @ krkub 31.07.2008. 23:06 #64704

broj poruka: 12
a bas htedoh da ti odgovorim za sony konvertovanje :)
pozzzz.

JovanZ re 31.07.2008. 23:40 #64712

broj poruka: 3008
a da li si razmisljao o nekom multimedijalnom telefonu?

ja sam uzeo n81 od osam gb i po mom misljenju kvalitet zvuka moze da se poredi sa ipod-om plus pobijas symbian OS, plus mozes da gledas divx (uz program), mozes da sa njim radis sta hoces, da stavljas kakve god aplikacije zelis, 3d igre ( ne java mutljavinem nego bas pravi 3d... uz malo experimentisanje mozes da pokrenes quake 1 za pc a uskoro ces moci i dvojku) plus ngage platforma, da li sam rekao da imas i eq???

ali opet ovo je samo moje misljenje...ali da bih bio unbiased, stvarno mislim da je iPod super stvarcica, ali jednostavno je precenjen, neflexibilan i podrska je uzasna ( ok, za podrsku samo znam iz tudjih iskustava)

Erestun Heh 01.08.2008. 10:33 #64750

Telefon je telefon. MRZ plejer je MRZ plejer.
@pajsgudgud
znam sta si pricao, ali ja to dok ne testiram sa svojom muzikom i cujem svojim usima ne vrede mi toliko tudje price. Najvise mi smetaju iTunes pravila i prebacivanje. Imam Yakumo mp3, platio ga 120e pre cetiri godine, ali ipak poceo je i on da se gubi. U svakom slucaju imao je jako fin zvuk. Uz KOSS-ove slusalice (Plug model), dozivotna garancija, savrsen zvuk, uzivancija.
`Koji si model ZEN-a uzeo???` Nisam jos cekam plejer da stigne, ili ce biti model sa 4GB ili cu uzeti ZEN V. Nije mi kapacitet toliki problem. Menjam cesto muziku i samo sto mi je bitno je kvalitetan zvuk.

pajsgudgud Re: Heh 01.08.2008. 18:44 #64794

broj poruka: 3742
Nisam imao prilike da poslušam na njemu zvuk. Nažalost. Na mom Creativu(ZEN vision M) zvuk izuva. Neprijatno čist zvuk dok se nisam navikao. NAravno sluške su bubice najbolje do sad koje sam imao. Bas čist i veoma dubok, mada plastika kojom su obložene žice nije preterano izdržljiva pa na spojevima vrlo brzo puca i eto dodatnog troška za nove sluške.
a sta ti ja znam...

:: Telefon je telefon. MRZ plejer je MRZ plejer
:: @pajsgudgu
:: znam sta si pricao, ali ja to dok ne testiram sa svojom muzikom i cujem svojim usima ne vrede mi toliko tudje price. Najvise mi smetaju iTunes pravila i prebacivanje. Imam Yakumo mp3, platio ga 120e pre cetiri godine, ali ipak poceo je i on da se gubi. U svakom slucaju imao je jako fin zvuk. Uz KOSS-ove slusalice (Plug model), dozivotna garancija, savrsen zvuk, uzivancija
:: `Koji si model ZEN-a uzeo???` Nisam jos cekam plejer da stigne, ili ce biti model sa 4GB ili cu uzeti ZEN V. Nije mi kapacitet toliki problem. Menjam cesto muziku i samo sto mi je bitno je kvalitetan zvuk
CubaseSX Ipod nije fancy toliko 02.08.2008. 22:47 #64855

broj poruka: 146
Da stanem u odbranu IPOD-a :)

Cestitam na kupovini touch-a. Nije uopste los izbor!

Pored toga sto je zaista fancy stvarcica, uz nekoliko mana je jedan od boljih mp3 plejera. Lepo reprodukuje ono sto je zabelezeno u audio fajlu. U kombinaciji sa dobrim slusalicama mali broj mp3 plejera moze da mu izadje na crtu (slusao sam mnoge).

Ono sto mi se kod ipod-a generalno ne svidja:
- baterija koja se menja u servisima
- itunes prenosenje muzike (i nije toliki minus kad se covek navikne)

Ono sto mi se uopste svidja kod ipod-a:
- kvalitet zvuka
- logican meni
- brzina pristupa
- autonomija baterije i posle xxxx punjenja
- navigacija
- ekvilajzeri
- kolicina memorije

E sad, da se vratim sa offtopic-a, i da odgovorim vukdusan-u na pitanje:

Reenkodiranjem pesme neces primetiti nikakvu razliku, osim velicine fajla, kao sto su ti vec rekli, ali razlika izmedju 128 i 192 se PRIMECUJE. Ljudi u kolima primete razliku izmejdu radio stanica koje emituju mp3 od 128, i onih koje emituju 192 ili vise (u Srbiji niko ne emituje jace od 320, i to su zaista retki primeri). Kod skupljih (odnosno kvalitetnijih - koliko para, toliko muzike, u najvecem broju slucajeva) mp3 plejera, kao sto je tvoj, preko dobrih slusalica (koje je zaista greh ne nabaviti), razliku izmedju 128 i 320 primeti skoro svako.

Pozdrav!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs