Cao svima! Vec par dana razmisljam da kupim neko ozvucenje za sobu,medjutim ne znam sta da radim. Video sam dva modela oko kojih se dvoumim! Logitech Z-5400 ili Z-5500. Imam sobu oko 16 kvadrata i najvise bi ozvucenje koristio za muziku i filmove! I jos jedno pitanje da li bi trebao dodatno da kupujem zvucnu,inace imam P5K plocu!Stalno citam a ne znam sta je to SPDF prikljucak ili tako nesto! Sta da radim?
Rekao sam glupost, jer nisam pratio cene zadnjih 2 meseca.Izvini.
23.07.2008. 00:27
status: user broj poruka: 4266
Imas suvise malu prostoriju. Za te pare kupi muzicku liniju sa 5.1 izlazima i zvucnike za novac koji bi potrosio na te zvucnike. Probao, vrlo dobri, ali ne i odlicni. Ovo sto ti predlazem je u svakom slucaju bolje, a kosta isto toliko, a dobices i nosace za montiranje na zid, za razliku od doticnog seta 5400 ili 5500. U tako maloj prostoriji bilo sta osim 2.1 sistema nema smisla. Da ti je prostorija recimo 8*6 nebih imao A da ti kazem, ali predpostavljam da imas i stvari u toj prostoriji tako da ce i dio mogucnosti doticnog seta izgubiti. A i cena od 22.600 dinara je prevelika. Ups izvini sad sam pogledao cenovnik. Pa cena za ovaj set je 15212 dinara bez PDV. To je fenomenalno. Povlacim gore receno.
Kupi Logitech Z-5500 i Creative X-fi Music i neces verovati koliko zvuk moze da bude cist i glasan sa mocnim basom! Ja sam to uzeo pre neki dan i sad jos treba da kupim digitalni kabl negde, treba da skoknem do Bg elektronika jer izgleda da oni jedini u gradu imaju takve kablove. Spdif je prikljucak koji imas na ploci,tj iza na kucistu, zute je boje obicno i to je digitalna konekcija za zvuk. Meni sada preko ovog kabla dobijenog uz Z-5500 ne rade svi zvucnici, ne mogu nikako da ih namestim pa zato moram da kupim taj digitalni kabl. Kad ne daju kablo od 300din uz opremu od 400 evra.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
Sony/Phillips Digital InterFace. Najbolje povezati sa optickim kablom. Doduse, za tu sobu bih ti i ja preporucio neki 2.1 sistem, ali ti odluci.
@psihoyu Pogledaj uputstvo (Help file) za povezivanje za Creative X-Fi zvucnu. Nema razloga da ne radi. Ako si instalirao i dodatni sotver (sem drajvera), pogledaj da ti negde nije stavljeno na stereo umesto na 5.1. To je, ocigledno, softverski problem. Proveri u Creative Control centru.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ma probao sam care na sve moguce nacine da spojim na zuvnoj i u drajverima namestao,ali nece da rade svi zvucnici nikako. Prosto neverovatno! Imao sam taj problem i pre sa Soundblaster Live 5.1 i Jazz 9940 i na kraju sam prodao Live karticu.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
Da bi softverski aktivirao sve satelite 5.1 sistema koji imaš bez obzira na stereo izvor koji puštaš, u Creative Volume Panek-u imaš opciju X-Fi CMSS-3D, uđeš tu i štikliraš Enable, zatim u istom panelu klikneš na Surround, pa odabereš stereo surround, vratiš se korak nazed i spustiš skalu Stereo envelopment na recimo 70% i podesi po želji glasnoću zadnjih satelita.
Dodatno u THX konzoli imaš Speaker postition i Speaker level, e samo tiću šta sve tu ima da se podesi.
Javi koliko si zidova pomerio. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
ShonE, ti i ja izgleda dzabe tupimo da je nepotrebno kupovati zvucnu kartu uz ove zvucnike...niko ne slusa.
:: Nemoj da se dvoumis, vec uzimaj Z5500 i OBAVEZNO ih vezi na spdif, bilo optickim ili koaksijalnim putem, ne treba da kupujes posebno zvucnu kartu :: :: Ja ih imam i sve preporuke, izuvaju, jak i cist zvuk, vezani optickim kablom sa kompom!
Koje sranje jebote ladno mi je bilo pola opcija iskljucneo koje sam prethodno ukljucio za surround i THX. Sad sve radi do jaja! Au brate al ovo gruva kad sve radi kako treba! Ne treba kupovati Creative X-fi ?!?!? Pa da li ste normalni?? Ja sam u odnosu na integrisano sranje dobio 30% jaci zvuk,a da ne pricam od 10 puta vecoj cistoci! Ja sam vec siguran da je Logitech Z-5500 + Creative X-fi Music = 400e najbolje potrosene pare u mom zivotu! Sad ce zurka da poadne! Bax2003 fala tebra do bagro! Imas pivo ako se negde naletimo! :))) Nego kako se kace Z-5500 na Sony 3 ?
Mislim, sta da kazem, ne zelim da se prepirem ni sa kim, sve sto sam do sada govorio za bilo sta govorio sam poucen licnim iskustvom. Ako se logicki malo razmisli shvata se da se na ovaj nacin(optickom vezom) zaobilazi procesiranje zvuka same zvucne karte kada je u pitanju 5.1, pogotovo dolby izvor zvuka, vec to obavlja fenomenalni procesor zvuka samog Z-5500 sistema, cemu onda kupovina karte i njeno podesavanje kad sve to omogucuje Z-5500.
:: ShonE, ti i ja izgleda dzabe tupimo da je nepotrebno kupovati zvucnu kartu uz ove zvucnike...niko ne slusa :: :: :: :: Nemoj da se dvoumis, vec uzimaj Z5500 i OBAVEZNO ih vezi na spdif, bilo optickim ili koaksijalnim putem, ne treba da kupujes posebno zvucnu kartu :: :: :: :: Ja ih imam i sve preporuke, izuvaju, jak i cist zvuk, vezani optickim kablom sa kompom!
Imam ove zvucnike vec dva meseca, i moram reci da sam planirao da kupim pomenutu zvucnu karticu, ali onda sam ih povezao optickim kablom i odustao jer je zvuk odlican. Slozio bih se sa ShonE-etom, Z-5500 vec ima zvucni dekoder u sebi ali on samo radi kad je povezan optickim ili coax kablom!
Ne bacaj novac na zvucnu prvo probaj sa pomenutim kablom ako se odlucis za ove zvucnike!!!
Izgleda da nas je trojica... Pa sam Logitech preporucuje ovo resenje
:: Imam ove zvucnike vec dva meseca, i moram reci da sam planirao da kupim pomenutu zvucnu karticu, ali onda sam ih povezao optickim kablom i odustao jer je zvuk odlican :: Slozio bih se sa ShonE-etom, Z-5500 vec ima zvucni dekoder u sebi ali on samo radi kad je povezan optickim ili coax kablom :: :: Ne bacaj novac na zvucnu prvo probaj sa pomenutim kablom ako se odlucis za ove zvucnike!! :: :: ::
Tacno je da se sa optickim kablom zvuk direktno dekodira sa bilo koje zvucne koja ima S/PDIF izlaz. Ali, takodje je tacno da dobra zvucna kartica ima najmanje 30% jaci izlazni signal. Kome to nije bitno, zbog velicine prostorije, nema potrebe da kupuje posebnu kartu.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Izgleda da nas je trojica... Pa sam Logitech preporucuje ovo resenj :: :: :: :: Imam ove zvucnike vec dva meseca, i moram reci da sam planirao da kupim pomenutu zvucnu karticu, ali onda sam ih povezao optickim kablom i odustao jer je zvuk odlican :: :: Slozio bih se sa ShonE-etom, Z-5500 vec ima zvucni dekoder u sebi ali on samo radi kad je povezan optickim ili coax kablom :: :: :: :: Ne bacaj novac na zvucnu prvo probaj sa pomenutim kablom ako se odlucis za ove zvucnike!! :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.