u kompjuterska ozvucenja se ne razumem dibidus - niti pratim tu materiju, niti me interesuje... od pamtiveka koristim klasicnu audio tehniku kao pc razglas, i imam utisak da ce me nadziveti :)
elem, hocu da poklonim jedan 2.1 sistem... njuskao sam, onako laicki, i naleteo na Altec Lansing VS4121 2.1
System Power Rating 31W RMS Components 2x Satellite Speakers 1x Subwoofer Frequency Response 25 Hz to 15 kHz Maximum Sound Pressure Level (SPL) 97 dB Crossover None Shielded Magnetically Controls Volume, Bass, Treble, Power
Satellite Speakers Driver Diameter 2x 1.1` (2.8 cm) Full-Range 1x 3` (7.6 cm) Mid-Bass Power Output 6W per channel Nominal Sensitivity 10% THD at 150 Hz to 20 kHz Nominal Impedance 4 ohms
Dimensions (WxHxD) Satellite Speaker 4 x 9.2 x 4.7` (10.2 x 23.4 x 11.9 cm) Sub-Woofer 8 x 13.6 x 9.9` (20.3 x 34.5 x 25.1 cm)
zvucase mi ok, onako na brzaka... vasa iskustva, je l` to sljaka, ili krci & skljoca? potenciometri, kakvi su? piju li prasinu, pa da slusaca caste onim `predivnim` krckanjem...?
Deluje ok...a i Altec Lansing je uvak nahvaljivan...mada sam citao review malo i srednji tonovi su malo slabije naglaseni ali ne bi trebalo da preterano kvari uzitak pogledaj ovaj review http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/alvs4121/ pa odluci...mada ne verujem da ces se preci ako ih kupis...tako da mogu samo da kazem Go for it :)
Blueberry SW-G45. To je varijacija NEO zvucnika. Kupio sam prosle godine sinu NEO i vozi ih u sobi 4x5 metara na Creative Live! 5.1 24bit.
Ono sto je meni uvek bilo bitno je pojacalo odvojeno u posebnu jedinicu. Ta kombinacija uvek ima bolji zvuk i laksa je za odrzavanje, odnosno popravku i ciscenje kontakata kad zatreba.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Imam taj sistem kuci... filmovi se cuju extra, muzika tipa daft punk, techno, jamiroquai, jazz, hip hop i slicne stvari se cuju fenomenalno. Bas je neverovatan, visokotonci razvaljiuju (iako je realna snaga 31 W, imaju peak power od 62 W) i dosta su glasni. Ali recimo AC DC ili Metallica se ne cuju tako dobro, verovatno zbog slabijih srednjetonaca. Ako ne slusas rock muziku onda je ovo definitivno najbolje za te pare sto mozes da nadjes. Uporedjivali smo ih sa nekim bluberry koji isto kosta ali su kao mnogo jaci (oko 50 W), altec ih je razvalio, daje i bolji, cistiji i jaci zvuk. U svakom slucaju altec je ime koje garantuje kvalitet, a ovi zvucnici su naslednici cuvenih ATP3 koji su najprodavaniji u svojoj klasi svih vremena. JOLE
Razmisli i o modelu Logitech X-230, dosta je jeftiniji od alteca a nije uopste los. I izrada je kvalitetna, neka glosy plastika. Malo se slabije cuje od alteca iako imaju istu snagu, ali je zvuk jednako dobar JOLE
u pravu si za SW-G45, za pojacalo kao diferenciranu celinu... cak ima i ulaze za dva nezavisna izvora zvuka... hmm, zanima me upotrebljivost istog...
a pored svega toga, na altec lansing se ljudi (skoro nikad) ne zale... tough choice.
mislim da ce presuditi trziste u ovom mom smrdogradu...
p.s. moguce da cu kupiti onu jeftinocu, a za razliku od kinte koju sam unapred namenio - pocastiti sebe :) ... i to sa, npr., ovakvim bonsai razglasom:
p.p.s. kolege stalno zahtevaju muzicku edukaciju, a da to i ne znaju... :)
@rasha: bob mintzer/john abercrombie/marc johnson/peter erskine - (1990) hymn veeeri naaajs... (ime albuma je intuitivno - a koju smo mi himnu imali `90.? :)
Mini full range aktivan zvucnik. Ja sam davno prestao da slusam muziku `u hodu`, a na put obicno nosim Sony profi walkman. Ali, ovo dobro zvuci, ako je verovati recenzijama.
Tnx for the tip za Boba Mintzera i ekipu. Sad cu da ih potrazim, a ti potrazi Charles Lloyd-a `Sangam` (2006) i `Rabo de Nube` (2008). Ako hoces da se odmaras, nije losa nova Cassandra Wilson - `Loverly`.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.