Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
...mikrofon?!?
STRANA 1 OD 1
2m4Y ...mikrofon?!? 19.07.2008. 18:24 T11009

status: user
broj poruka: 2353
...pozdrav forumasi,
jedna mala molba, da li neko zna gde moze da se nabavi stereo mikrofon za PC, da se kacin, npr, sa strane TFT-a, tj na levoj i desnoj strani, a da je dobar za kucnu upotrebu, tj da ne bude ono kao iz bureta?
Ako ima neko drugi predlog, rado cu ga prihvatiti, samo mi je hitno neophodan!

Pozz...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Stereo 20.07.2008. 12:40 #63235

broj poruka: 6650
Brate, to ne postoji. JEDAN mikrofon ne može biti stereo, moraju biti DVA. A, ti na zvučnim karticama imaš ulaz samo za jedan - i to je mono i bog. Dakle, moraju biti dva, moraju biti dva ulaza za signal, dva mikrofona i softver sposoban da snima sa oba uzlaza, mixer.... Nisam to probao, ali, sa ovim šklj i šnj PC hardverom koji nije namenjen za audio obradu već samo liči na to, možeš probati sa kačenjem dva mikrofona, jednog u mic-in drugog u line-in - ako ti to zvučna kartica dozvoljava.... i dalje probaj. Od kvalitetnih mikrofona, beži od Genius-a i sličnih sa bljuvaka, i tu otprilike cena govori sve kao i tvoje potrebe: čim imaš potrebu da snimaš zvuk u stereo kvalitetu, onda treba i da zavučeš ruku u džep. Pošto sam veoma daleko od nekog audiofila i poznavaoca ove tematike, osim površno (znam da tome čovek treba da se potpuno posveti i batali sve drugo na PC-u...) javiće se već neko ko` to bolje poznaje a ima ih ovde na PC Berzi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Equinoxe Re: ... 20.07.2008. 13:05 #63240

broj poruka: 12057

Znaš ono, po `Prvom kanalu` ili po `Drugom kanalu`.....a ruka treba da ti se izgubi udžepu.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Slavuj Re: 20.07.2008. 14:04 #63253

broj poruka: 2236
Predlog,

2x SHURE 58 + predpojacalo + 2 gotova kabla iz `Kanibala` od po 300 dinara.

Platis vise sad, ali si zavrsio za ceo zivot sa tim i ne razmisljas vise nikada u zivotu o tome, i zauvek si se resio bilo kakve konkurencije, a i ti mikrofoni mogu jos da te posluze ako nekada u buducnosti upoznas neku pevaljku pa ti ona otpeva nesto, ili neko odsvira nesto, jer su `najbolj za snimanje ljudskog glasa`, a i taj model se proizvodi nekih 50ak godina. A na primer ja sam prezadovoljan tim mikrofonima, koji god instrument da sam do sada snimio, ili ciji god glas.

Mislim da su oko 100eura po komadu, novi. Za predpojacalo ne daj vise od 50 eura, i ne brini sto je polovno, jer je rok trajanja ~950 godina, tako da, ako bude radilo `na licu mesta`, radice jos mnooogo, a kablove imas u Piramidi, u `Kanibal`-u, za oko 300 dinara, gotove, sa prikljuccima.

I, ja nisam `audiofil` i mislim da je reci nekome da je audiofil identicno kao reci mu da je debil ili maloumnik, a i oni koji sebe nazivaju audiofilima su kreteni, zato sto te audio-tehnikalije gledaju kao zamenu za svoj neki fizicki nedostatak :) ili psihicki, svejedno, ista bagra.
Ja sam na primer veci kreten od svih njih zajedno i nastran sam vrlo..ne zelite da znate koliko sam nastran..dovoljno je da kazem da u mom mestu nema riba. Samo domace zivotinje. :((
I to bi bilo to.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Re: ...mikrofon?!? 20.07.2008. 14:50 #63264

broj poruka: 1492
U radnjama sa kompjuterskom opremom neces naci dobar mikrofon. Sve su to igracke. Svojevremeno sam negde video relativno pristojan Phillips mikrofon, ali nisam siguran da ga ima jos negde. Probaj da nadjes neki Sony, to je savim dovoljno za tvoje potrebe.
U principu se glas snima iskljucivo sa mono mikrofonom. Ako hoces stereo, onda ga u Forgeu razvuces po oba kanala u `kvazi stereo` modu. Imas i plug-in paket Antares Microfone Modeller, pa ga farbaj kako hoces.
Posto po tvom pitanju vidim da se ne razumes mnogo u to, glupo ti je da dajes velike pare za tako nesto.

@Pisko
Postoje stereo mikrofoni, ali ne za PC. Ja imam Teac stereo mikrofon, koji sam dobio jos 1979. uz TEAC polu - profi magnetofon. Napravio sam, naravno, adapter da moze da se ukljuci u Sony profi Walkman.

@Slavuj
Tipove koje zoves audiofilima, onako kako ih ti opisujes, svojevremeno smo zvali `Spermasi` (svrsavaju na sliku pojacala umesto na gole zenske). Oni jesu zaludjenici, posto slusaju zvuk a ne muziku, zasta i sluze ti uredjaji.
Medjutim, nije u redu da ih sve djuture nazivas kretenima i bagrom. To, jednostavno, nije pristojno a nije ni tacno. Poznajem nekoliko ljudi, sasvim normalnih, koji imaju porodice, posao i drustvo ali su u tom `filmu` malo zastranili.
Po istom rezonu bi tako mogao da nazivas sve zaludjenike za hardverom, overklokom, 3D Markom itd. Ni to ne bi bilo pristojno.

P.S. Nije tacno da je Shure najbolji, samo je najpoznatiji kod nas. Imas tu Nauman, RCA itd. Shure jeste u samom vrhu.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: ...pozdrav forumasi
:: jedna mala molba, da li neko zna gde moze da se nabavi stereo mikrofon za PC, da se kacin, npr, sa strane TFT-a, tj na levoj i desnoj strani, a da je dobar za kucnu upotrebu, tj da ne bude ono kao iz bureta
:: Ako ima neko drugi predlog, rado cu ga prihvatiti, samo mi je hitno neophodan
::
:: Pozz...
Slavuj `ajde da se opravdam 21.07.2008. 00:33 #63355

broj poruka: 2236
Napisao sam da su audiofili=kreteni itd. zato sto sam hteo da pokretacu teme predocim da se `ne pali` na neke fensi stvari, jer je 99% stvari koje imaju veze sa audio tehnikom, iz mog iskustva, napumpano, sto cenom, sto izgledom, sto marketingom i lozackim sposobnostima proizvodjaca, prodavaca i preprodavaca, a veoma retko kvalitetom, i veoma se retko moze smatrati `opravdanom investicijom`, pa mi je glupo da gledam kako ce da se covek za*ebe, dok ja imam i vremena i struje da ukljucim kompjuter pa da mu pomognem.

A sto je neki audiofil ili prodavac ili preprodavac zaposlen za stalno, ima svoj neki krug prijatelja i zenu i decu, to je druga tema koja nema ama bas nikakve veze sa njegovim uvaljivackim sklonostima i sposobnostima.

Shure sam naveo kao predlog, pise u prvom redu prethodnog posta.

Ja sam bio sasvim zadovoljan nacinom na koji su me sluzila dva komada tih mikrofona, toliko da ih se jos uvek rado secam i rado preporucujem kao `opravdanu investiciju`.

A sto se tice toga koji je mikrofon najbolji, to je vec tematika licnog ukusa, mirisa i raspolozenja.
O tome nema svrhe raspravljati, jer ce se cinjenice samo jos vise zakomplikovati bespotrebno, a i kako mi se cini, sem gluposti, ljubomora i sujeta su jos dve osobine kojima se u medjuljudskim odnosima tesko nazire kraj, a ja mislim da je neophodno prvo isprobati i uporediti bilo sta sa bilo cim, pre nego se baciti na studiranje karakteristika prilozenih u uputstvu uredjaja ili aparata, predmeta, vozila, instrumenta, o cemu god se radilo. I mislim da jedan gram prakse vredi kao tona teorije. Barem je do sada tako bilo.

A i svako treba da razluci u svojoj glavi sta hoce da postigne ili dobije pri snimanju razlicitih `stvari`, bilo glasova, instrumenata, vremenskih nepogoda ili cega god, pa je i iz tog ugla glupo polemisati o necemu kao najboljem i ultimativnom resenju za sve prilike, jer cak i ako tako nesto `najbolje` danas na ovoj planeti postoji, siguran sam da ga je malo ljudi cak uopste videlo `na delu`, a kamoli posedovalo kao deo svoje kolekcije, a od bilo kakve masovne proizvodnje naravno da nece biti nista jos duuugo duugo dugo, jer se mase ljudi jos uvek ocigledno pale na marketing i advertajzing, a za kvalitet `gu zabole`.

Zato sam toliko i pisao. Nadam se da moje pisanje nije nikoga uvredilo. A ako jeste, mogu samo da kazem da verujem da bi tog nekoga uvredjenog neki neuropsihijatar pre mene mogao da uputi na pravilnu terapiju, mislim da je doticnom lekaru u opisu posla pravovremeno dijagnosticiranje, a u prilog tome ide i ona cuvena Hipokratova zakletva i sta sve ne, kao neka razbibriga od moguce prevare.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Opravdanje prihvaceno 21.07.2008. 00:58 #63363

broj poruka: 1492
Sve je to OK. Bio si samo malo ostriji i prilicno neodredjen trpajuci ih sve u jednu korpu. I meni su uvek tipovi koji se pale na `sare` i druge dzidza-bizde isli na nerve i cesto sam se svadjao sa niima. Bacati veliku lovu na BRAND, kad za duplo manje para imas isti kavlitet, je blesavo.
S druge strane, pravi audiofili i te kako znaju sta je kvalitet, samo ih nesto tera da stalno probaju novo i da o tome satima raspredaju. Moja jedina zamerka takvima je sto slusaju zvuk, a ne muziku.

U pravu si za mikrofone. Sve je stvar ukusa, a cesto i namene. I, naravno, bez prakse baci svu teoriju u .... Kad god sam kupovao bilo sta od audio uredjaja, nosio sam sa sobom longpjeke, kasnije CD, za koje sam odlicno znao kako zvuce i sta hocu da cujem od pojacala, predpojacala i zvucnika.

Pozz.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

CubaseSX Strucnjaci... 02.08.2008. 22:26 #64851

broj poruka: 146
Covek ocigledno hoce nesto za snimanje/prenos govora, cim planira da ga kaci na monitor.

Stereo mikrofon: Sony ECM-DS70P kosta 60ak evra

Sto se tice ostalih mikrofona:
Vokal mikrofon- postoje dinamicki/kondenzatorski, u zavisnosti od namene, kupuju se prema licnom ukusu (usima). Moj izbor za vokal: dinamicki mikrofon,Sennheiser e845 s (ili bez s, gde s predstavlja switch, iliti, on/off prekidac). Kosta nesto jace od 100e, ali peva za sve pare.

Instrument mikrofon-za snimanje instrumenata...etc etc pretpostavljam da ti to ne treba.

Ako ti treba jos neka pomoc-pisi.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs