Kao sto rekoh u predhodnoj temi sve sam uspeo uz Baxovu pomoc da namestim , medjutim jutros kad sam ponovo upalio komp imam sta da vidim : zvuk je ponovo nestao a u device manageru stoji samo winfast tv 2000 xp expert , nema kao juce tri stavke ( WDM Crossbar , WDM Video Capture i WDM WDM TV Tuner) Obrisao sve ponovo pa opet instalirao medjutim nista ! Nov driver , nov pvr2 i nece . Slika je ok ali zvuka ponovo nema ! Uglavnom , da ne davim vise odoh da se bakcem a ako neko dobije ideju na koji jos nacin da instaliram nek se javi ! Unapred zahvalan ! A da i da ne zaboravim , cim upalim radio on se ugasi , jedino tv radi normalno !
Uninstaliraj sve od softvera i drivera za tu karticu. Imaš na Leadtekovom sajtu u drajver sekciji za tu karticu mali uninstall utility koji izuva drajvere. Skini i PVR, resetuj komp i onda pogasi sve programe koji ti rade u pozadini: a najviše mislim na: antispyware, ad-aware, antiviruse svih vrsta.
Onda redom, install driver, ne reset, install PVR 2.
Pa ima nas .....da razbucamo ta gov.....!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
u-p-d-a-t-e, u-p-d-a-t-e NEŠTO DATE ZA u-p-d-a-t-e
18.07.2008. 17:07
status: user broj poruka: 6650
Ne okrivljuj samo drajvere leadteka, koji očigledno dolaze u sukob sa nečim `jačim` u windowsu, pa on nalazi slomonsko rešenje da isključi sve što nije MS potpisano ili poplavi od muke. Ponekad se radi o čuvenim KB-ovima MS-a (ispravke, update winxp-a) koje nešto poprave a više toga pokvare što je do tada radilo.... i tako u krug, nekad o direcx-u, nekad o drajverima matične..... nađi ti lepo sve to što imaš ažurno i instaliraj novije verzije od ovog nabrojanog, naročito za zvučnu, pvr i matičnu ploču, pa vidi da li se onda kolju. Nekad je problem u redosledu instaliranja, nekad ko` što bax reče, u antiviru i ostalim zaštitinicma koji ne dozvole neki od upisa u registar i ko` zna šta još.... nekad o overclocku ploče (naročito preterani fsb/HT) I tako. Ono što ipak isključujem jer ništa od toga što imaš nije fresh novo novcato, je da, u određenom periodu uopšte nema zvaničnih drajvera ili softvera koji je kompatibilan. Jer je proizvođač lenj ili nesposoban ili, nezainteresovan.
Ovog puta je Pisko bio u pravu ! Nece pa nece ! Sve je instalirano od novih drivera ali ni da cuje ! Polako cu da instaliram novi bios pa driver za zvuk pa ostalo ! U svakom slucaju hvala vam drugari puno na savetima i odvojenom vremenu !
slican problem je bio razlog sto sam se sa Viste vratio na XP. Jednostavno nesto nece, pa nece. Ja imam tu istu TV karticu, kod mene je radio zvuk, ali nikako nisam mogao da snimam. Ni sam ne znam sta nisam probao. Hiljadu puta install, pa uninstall, pa novi drajveri, pa najnoviji....itd. Na kraju je radilo formatiranje i nazad XP.
Leadtek = krsh Jednostavno imam averziju prema tim tv karticama i onom povezicanju zvuka kablovima spolja, uhhh... najezim se kad to vidim, da ne spominjem fantasticnu stvar da programi koji dolaze na CD-u uz samu karticu ne rade pa moras da trazis druge itd... Ali lenjost nasih prodavaca i nas tvrdicluk je iskljucila sve kartice koje kostaju preko 50€ tako da je skoro nemoguce naci nista drugo sem pomenute robne marke. Kad pitas prodavca sta bi ti on preporucio za gledanje TV-a na racunaru bio to neki masni zadrigli, neki mrsavi bubuljicavi prodavac ili neka blajhana barbika ko iz topa ce ti reci pa Leadtek naravno ima li sta bolje?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.