Juce sam kupio ove zvucnike i nisam bas zadovoljan njihovom snagom. Do sad sam imao Jazz 9940 od 200W i oni su ubijali,rasturali kucu, a sad ovi Z-5500 su slabiji od njih za muziku pogotovo, a imaju 505W !!? Da li ja nesto nisam dobor namestio (rade svi zvucnici i vufer) ili je problem moja zvucna Soundmax integrisana ? Da li cu dobiti mnogo jacu snagu ako uzmem npr X-fi Music od 80e ? Bas je bedak da mi ovi 2,5 puta jaci zvucnici budu slabiji od Jazz-a! A toliko sam slusao price da razvaljuju stokove, prozore i sta vec!
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
dobices jaci i kvalitetniji izlaz... samim tim i bolji i jaci zvuk
13.07.2008. 13:18
status: user broj poruka: 4515
a brate kad si dao toliku paru za zvucnike... kupi bar creative live 5.1 ~ po oglasima za 300din Jel u ovom Jazzu 12-ica bass? Ako jeste tesko da ce Logitech sa 8-icom da razbija stokove :D ___________________________________
Nema potrebe da kupujes zvucnu kartu dovoljno je da spojis zvucnike preko optickog ili koaksialnog izlaza na ploci (naravno ako imas a uglavnom sve nove ploce imaju bar koaksialni) i zvucnici ce sami dekodirati zvuk preko svog hardverskog dekodera. Logitech cak i preporucuje da se koristi njihov dekoder. Imam ove zvucnike i spojeni su mi preko optickog izlaza i tresu mi se prozori i vrata na sobi kad pojacam na 2/3 skale. Prvo sam ih spojio preko integrisane zvucne a kasnije kad sam procitao Logitechovu preporuku uradio sam ovako i razlika je vise nego primetna.
:: Nema potrebe da kupujes zvucnu kartu dovoljno je da spojis zvucnike preko optickog ili koaksialnog izlaza na ploci (naravno ako imas a uglavnom sve nove ploce imaju bar koaksialni) i zvucnici ce sami dekodirati zvuk preko svog hardverskog dekodera. Logitech cak i preporucuje da se koristi njihov dekoder. Imam ove zvucnike i spojeni su mi preko optickog izlaza i tresu mi se prozori i vrata na sobi kad pojacam na 2/3 skale. Prvo sam ih spojio preko integrisane zvucne a kasnije kad sam procitao Logitechovu preporuku uradio sam ovako i razlika je vise nego primetna :: ::
Gde imaju da se kupe ti opticki kablovi ? Ova moja zvucna nema nista sem klasicnih ulaza. Jel uz X-fi music idu neki kablovi ? Meni se kuca tresla sa Jazz-om 9940,a vufer je bio 10 incha,a ovaj je 12 incha, skoro duplo jaci. Mora bre da bije jace, uzecu sutra X-fi Music. Samo gde taj opticki kabl da nadjem ??
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :)))
To teoretski moze da izvuce 505W kao sto ADSL moze 512 kb/s a radi na 470 max!!! To ti je verovatno do zvucne karte a idi i na sistemski volume control da ti nije nesto smanjilo!! To ti su vrhunski zvucnici!!!
To sto pise 505 W je zbir snage svih zvucnika. Samo Sub woofer (bas zvucnik) ima deklarisanih 188 W, a ostali 62 W i srednji 69 W. To znaci da ti bas, ako ga nabudzis na max, vadi bubrege a ostali sviraju lepo da ti operacija lakse prodje. Objektivna snaga cele kombinacije je oko 150 W u maksu, sto je vise nego dovoljno da trese prozore. Greota je tu kombinaciju terati sa integrisanom zvucnom. Kupi bar XF Extreme Audio i povezi sa optickim kablom.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ljudi opet ponavljam, po ko zna koji put do sada na forumu, nema svrhe i potrebe za kupovinom neke `besne` i skupe zvucne karte ukoliko imate na vasoj ploci opticki ili koaksijalni digitalni izlaz za zvuk. Stvar je jako prosta, sa ovom vrstom konekcije se zaobilazi procesiranje zvuka same zvucne karte, vec to u ovom slucaju obavlja procesor zvuka samog sistema Z5500.
@psihoyu - Nisi odgovorio na pitanje jednog forumasa: koju plocu imas!?
A u slucaju ako nemas na ploci digitalni/koaksijalni izlaz, onda kupi neku X-Fi.
Ne znam da li si uzeo u razmatranje cinjenicu da su,bez obzira sta ljudi pricaju, Logitech Z-5500 ipak `kompjuterski` zvucnici (pravljeni su za filmove i igrice, ne i za muziku). Jesi ti njih poslusao negde uzivo pre kupovine ? To sto je deklarisana snaga pola kilovata, ne znaci da stvarno i imaju toliko .) A bila je povoljna (relativno) cena tih z-5500, negde oko 270e su kostali... po raznim review-ovima po netu sam procitao tone pohvala na njihov racun, i zamalo se nisam zapalio da ih kupim. Kad sam ih cuo uzivo,jedino sto mi je bilo kul kod njih je cistoca zvuka - i nista vise. Kod sebe kuci imam Xwave Theatro, i mogu da ti kazem da Logitech ima cistiji zvuk od mog Xwave-a, ali ne i znatno bolji (Xwave je mnooooooogo bolji po pitanju muzike od logitecha), u svakom slucaju nisu bili dovoljno dobri da bi mogli da zamene sistem koji trenutno imam. A lepo su izgledali : )
Oni su u stvari samo u levim vratima, sa sve wooferom. Traži još 4 takva da napravi 5.51.1 sistem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Prvo nadji negde da cujes slusalice Sennheiser, pa cak i Koss, pa tek onda pricaj o kvalitetu AL slusalica.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Po meni Altec Lansing je najbolja marka kako zvucnika tako i slusalica, imam i zvucnike i slusalice Altec Lansing odlicno me sluze!!! :: :: Pozdrav!! :: :: ::
Gledaj, ako iz sistema od 505 ne-baš-kineskih watti nemaš dosta za svoje uši, a spominješ da se radi o stambenoj prostoriji - stanu... kako bi bilo da investiraš u slušni aparat? Mnogostruko pojačanje koje nećeš dobiti nikakvim pojačalima, dobije se malim, slatkim i sexi slušnim apartom.
@ rasha .... imam i Sennheiser i Koss ... sjebala mi se bubica na koss-u slucajno sam nategao kabal pa sam je odlemio.... ali posto daju dozivotnu garanciju... idem da menjam sutra :) Ne vide se tragovi fizickog ostecenja....srecom :) To je sto se tice slusalica..... sam Vrh. Ovaj koss je `in ear` model, tacnije Spark Plug model ... boli lobanja... kapiram da sam sigurno ostetio sluh :) Treba cuti! ___________________________________
Eagle 8500GT = zlo
:: Prvo nadji negde da cujes slusalice Sennheiser, pa cak i Koss, pa tek onda pricaj o kvalitetu AL slusalica :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: Po meni Altec Lansing je najbolja marka kako zvucnika tako i slusalica, imam i zvucnike i slusalice Altec Lansing odlicno me sluze!!! :: :: :: :: Pozdrav!! :: :: :: :: :: ::
Malo trolujemo, ali nije strasno, mozda ce se neko odluciti da proba i nece pogresiti. Kad je rec o slusalicama No.1 Sennheiser, No. 2 Koss, bar na nasem trzistu. Onda ide velika pauza, pa neka druga firma, recimo Altec Lansing.
Svojevremeno su Koss i Stax pravili elektrostaticke slusalice koje su bile strava. Sa posebnim predpojacalcem, prava milina za slusanje. Doduse, tada je i cena za nas bila strava - $ 200 US.
:: @ rasha .... imam i Sennheiser i Koss ... sjebala mi se bubica na koss-u slucajno sam nategao kabal pa sam je odlemio.... ali posto daju dozivotnu garanciju... idem da menjam sutra :) Ne vide se tragovi fizickog ostecenja....srecom : :: To je sto se tice slusalica..... sam Vrh. Ovaj koss je `in ear` model, tacnije Spark Plug model ... boli lobanja... kapiram da sam sigurno ostetio sluh :) Treba cuti :: __________________________________ :: :: Eagle 8500GT = zlo :: :: :: :: Prvo nadji negde da cujes slusalice Sennheiser, pa cak i Koss, pa tek onda pricaj o kvalitetu AL slusalica :: :: :: :: Nightbird :: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: :: :: :: :: Po meni Altec Lansing je najbolja marka kako zvucnika tako i slusalica, imam i zvucnike i slusalice Altec Lansing odlicno me sluze!!! :: :: :: :: :: :: Pozdrav!! :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Imam Sennheiser HDR115 bezicne slusalice i jedina mana im je sto lako spadaju sa glave, ali je zato zvuk neverovatan.Kad sam ih kupio isao sam do komsije koji je 6-ta kuca od mene da proverim da li je stvarno domet 100m. Sum se javio tek kad sam usao kod njega u kucu (u tom trenutku je izmedju slusalica i baze bilo zidova i zidova). Sve pohvale...mogu samo zamisliti kakvi su skuplji modeli...
Koliko kostaju te slusalice tih marki, ali to su ipak studijske koliko mogu zakljuciti, meni ne trebaju profesionalne slusalice nego za igrice i muziku!!!
Pa uzeo sam Logitech Z-5500 sa namerom da se Jazz posramoti,kad ono prc, samo je zvuk mnooogo cistiji na Logitechu,a oni su jaci, mada se to mozda i cini zbog necistice zvuka. Uzecu X-fi Music i spojiti tim optickim kablom, ja ocekujem velika poboljsanja. Znam da je najbolji zvuk iz komponenti ali nemam mesta u sobi za velika pojacala i zvucnike, to cu kad sebi napravim kucu uzeti. Logitech mi je super jer gledam filmove, igram igrice i slusam muziku pa mi odgovaraju za sve. A sigurno cu jednog dana imati neke Yamaha siteme po kuci posto sam veliki ljubitelj glasne i ciste muzike. A u BMW-a kad ga doteram iz Nemacke cu staviti samo Alpine onaj od 12 incha i 1000w! :)))))))))))))))))))))))))
Sigurno ces dobiti njihovu punu snagu sa XF karticom i optickim kablom. Sto se tice velikih pojacala i zvucnika, sada mnoge jake firme prave manje, aktivne zvucnike koje mozes da smestis gde hoces. Yamaha receiveri su odlicni, ali zvucnike najbolje prave Englezi i Ameri.
@gile23 Sennheiser ima 2 serije `bubica` slusalica, a sigurno ih ima i KOSS. Ne znam cene, posto bu bice ne trpim u usima, ali mislim da su sasvim pristojne. Pogledaj https://www.4audio.co.yu. Oni su zvanicni uvioznici i zastupnici za Sennheiser.
:: Pa uzeo sam Logitech Z-5500 sa namerom da se Jazz posramoti,kad ono prc, samo je zvuk mnooogo cistiji na Logitechu,a oni su jaci, mada se to mozda i cini zbog necistice zvuka :: Uzecu X-fi Music i spojiti tim optickim kablom, ja ocekujem velika poboljsanja :: Znam da je najbolji zvuk iz komponenti ali nemam mesta u sobi za velika pojacala i zvucnike, to cu kad sebi napravim kucu uzeti :: Logitech mi je super jer gledam filmove, igram igrice i slusam muziku pa mi odgovaraju za sve :: A sigurno cu jednog dana imati neke Yamaha siteme po kuci posto sam veliki ljubitelj glasne i ciste muzike :: A u BMW-a kad ga doteram iz Nemacke cu staviti samo Alpine onaj od 12 incha i 1000w! :)))))))))))))))))))))))) :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci, ali benzin je skup i glup pa prelazim na BMW 330Cd !!! :))) :: ::
Samo jedan savet u vezi zvucne. Nemoj nikako da se zeznes, pa uzmes X-Fi Xtreme Audio, jer je to u stvari stari Audigy2. Uzmi obavezno samo Xtreme Music i uzivaj:)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.