Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Zvuk
Sta je sa zvucnicima???
STRANA 1 OD 1
mucacaca Sta je sa zvucnicima??? 24.06.2008. 00:11 T10624

status: user
broj poruka: 85

Sinoc sam imao neku zurku kuci i zvucnici su radili na maxu oko 3 sata.U pitanju su Altec Lansing 5051e. Uz winamp koristim i DFX koji pojacava bass i dodaje jos neke efekte.
Sutra, kad sam pustio muziku, basa skoro da nije bilo, i zvuk je bio prilicno drugaciji. O cemu se radi i da li moze da se popravi???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 24.06.2008. 00:39 #60134

broj poruka: 12057

Izuo su ih.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

mighty Asta la vista baby 24.06.2008. 00:42 #60136

broj poruka: 1670
Pozdravi se sa istima i planiraj kupovinu novih. Ne verujem da bi se iko zezao sa premotavanjem kalema na računarskim zvučnicima.

OCz re 24.06.2008. 00:50 #60138

broj poruka: 2900
Mozda su zvuci ok nego ti od silne buke ogluveo

VMARC Otsli da riknu 24.06.2008. 00:51 #60139

broj poruka: 9425
Dugo su ti i trajali...

rasha44 Membrana ili kalem 24.06.2008. 01:18 #60142

broj poruka: 1492
U oba slucaja Say Goodbye. Mighty je u pravu. Ako bi neko i prihvatio da premotava kalem, otpale bi ti usi od cene.

Ne bih da ti stajem na muku, ali naravoucenije je:
`Nikad zvucnike ne teraj na Full, posebno ne kompjuterske`.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

mucacaca Re: Otsli da riknu 24.06.2008. 01:19 #60143

Evo TACNO godinu dana!Ne mogu da verujem, pa ne daje mi se bas 200e svakih godinu dana za zvucnike!jel bi neko mogao da mi da neki link, sliku, da vidim sta sam tacno uradio, mozda i nadjem neko resenje?Nagluv jesam(od 5 sati dnevno mp3), ali oni sigurno nisu uredu!
OCz re 24.06.2008. 01:26 #60145

broj poruka: 2900
Gledavsi skoro neki drugi forum ( ne secam se ) naso sam isto jedan slucaj gde je neko drzao bas na max i posle ~ par nedelja poceo da mu krci bas, a zvuci neki kvalitetniji onako odokativno rekao bih da nisu ispod 200e..

Znaci, nikad ne pustati na max bilo koje zvucnike ? osim na tren ako prodje neki BMW sa narodjacima odvrnutim pa zastane u mojoj ulici :)

rasha44 Re: Re: Otsli da riknu 24.06.2008. 01:28 #60146

broj poruka: 1492
Posto kazes da basa skoro nije ni bilo, najverovatnije ti je zveknuo kalem na magnetu. Da je membrana, bas bi ti krcao i bio potpuno izoblicen. Skini prednju masku bas zvucnika i vidi da li je membrana negde pocepana.
Takodje povadi sve kontakte, pa ponovo prikljuci zvucnike, da vidis da li je isto.
Tesko da neko ima link, da bi video sta si uradio.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

::
:: Evo TACNO godinu dana!Ne mogu da verujem, pa ne daje mi se bas 200e svakih godinu dana za zvucnike!jel bi neko mogao da mi da neki link, sliku, da vidim sta sam tacno uradio, mozda i nadjem neko resenje?Nagluv jesam(od 5 sati dnevno mp3), ali oni sigurno nisu uredu!
krkub Re: re: privij krshtenicu 24.06.2008. 01:40 #60155

broj poruka: 1019

:: Mozda su zvuci ok nego ti od silne buke ogluveo
Pisko Stani malo... 24.06.2008. 02:07 #60177

broj poruka: 6650
Vidi brate, da li ti je slučajno `zaribao` potenciometar od basa i srednje-visokotonaca, ili je neki dokoni posetitelj prčkao nešto oko njih? Dalje, dobro proveri da li ti je sve softverski u redu - pročačkaj podešavanja zvuka da nije u njima speglan bas ili primenjen profil zvuka - podešavanje koje imaju neke zvučne kartice ili je neko namerno sve to razvalio...od posetitelja, što iz gluposti i radoznalosti, što... šta si im već dao da srču. Ili namerno.
Tek posle sumnjaj na Altec-a. Jer. ako je taj radio na the-endu žurke... onda nije riknula Boranija verovatno.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

mucacaca Re: Stani malo... 24.06.2008. 14:15 #60223

:: Vidi brate, da li ti je slučajno `zaribao` potenciometar od basa i srednje-visokotonaca, ili je neki dokoni posetitelj prčkao nešto oko njih? Dalje, dobro proveri da li ti je sve softverski u redu - pročačkaj podešavanja zvuka da nije u njima speglan bas ili primenjen profil zvuka - podešavanje koje imaju neke zvučne kartice ili je neko namerno sve to razvalio...od posetitelja, što iz gluposti i radoznalosti, što... šta si im već dao da srču. Ili namerno
:: Tek posle sumnjaj na Altec-a. Jer. ako je taj radio na the-endu žurke... onda nije riknula Boranija verovatno
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ma nije, to mi je prvo palo na pamet, softwerski je ama bas sve u redu, kontakte sam proverio, isto je sve u redu. U zvucnicima nema krcanja, samo je bas mnogo slabiji i zvuk je nekako drugaciji. Znaci nista im nemogu??? eh :(...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs