Sinoc sam imao neku zurku kuci i zvucnici su radili na maxu oko 3 sata.U pitanju su Altec Lansing 5051e. Uz winamp koristim i DFX koji pojacava bass i dodaje jos neke efekte. Sutra, kad sam pustio muziku, basa skoro da nije bilo, i zvuk je bio prilicno drugaciji. O cemu se radi i da li moze da se popravi???
Evo TACNO godinu dana!Ne mogu da verujem, pa ne daje mi se bas 200e svakih godinu dana za zvucnike!jel bi neko mogao da mi da neki link, sliku, da vidim sta sam tacno uradio, mozda i nadjem neko resenje?Nagluv jesam(od 5 sati dnevno mp3), ali oni sigurno nisu uredu!
Gledavsi skoro neki drugi forum ( ne secam se ) naso sam isto jedan slucaj gde je neko drzao bas na max i posle ~ par nedelja poceo da mu krci bas, a zvuci neki kvalitetniji onako odokativno rekao bih da nisu ispod 200e..
Znaci, nikad ne pustati na max bilo koje zvucnike ? osim na tren ako prodje neki BMW sa narodjacima odvrnutim pa zastane u mojoj ulici :)
Posto kazes da basa skoro nije ni bilo, najverovatnije ti je zveknuo kalem na magnetu. Da je membrana, bas bi ti krcao i bio potpuno izoblicen. Skini prednju masku bas zvucnika i vidi da li je membrana negde pocepana. Takodje povadi sve kontakte, pa ponovo prikljuci zvucnike, da vidis da li je isto. Tesko da neko ima link, da bi video sta si uradio.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: :: Evo TACNO godinu dana!Ne mogu da verujem, pa ne daje mi se bas 200e svakih godinu dana za zvucnike!jel bi neko mogao da mi da neki link, sliku, da vidim sta sam tacno uradio, mozda i nadjem neko resenje?Nagluv jesam(od 5 sati dnevno mp3), ali oni sigurno nisu uredu!
Vidi brate, da li ti je slučajno `zaribao` potenciometar od basa i srednje-visokotonaca, ili je neki dokoni posetitelj prčkao nešto oko njih? Dalje, dobro proveri da li ti je sve softverski u redu - pročačkaj podešavanja zvuka da nije u njima speglan bas ili primenjen profil zvuka - podešavanje koje imaju neke zvučne kartice ili je neko namerno sve to razvalio...od posetitelja, što iz gluposti i radoznalosti, što... šta si im već dao da srču. Ili namerno. Tek posle sumnjaj na Altec-a. Jer. ako je taj radio na the-endu žurke... onda nije riknula Boranija verovatno.
:: Vidi brate, da li ti je slučajno `zaribao` potenciometar od basa i srednje-visokotonaca, ili je neki dokoni posetitelj prčkao nešto oko njih? Dalje, dobro proveri da li ti je sve softverski u redu - pročačkaj podešavanja zvuka da nije u njima speglan bas ili primenjen profil zvuka - podešavanje koje imaju neke zvučne kartice ili je neko namerno sve to razvalio...od posetitelja, što iz gluposti i radoznalosti, što... šta si im već dao da srču. Ili namerno :: Tek posle sumnjaj na Altec-a. Jer. ako je taj radio na the-endu žurke... onda nije riknula Boranija verovatno :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Ma nije, to mi je prvo palo na pamet, softwerski je ama bas sve u redu, kontakte sam proverio, isto je sve u redu. U zvucnicima nema krcanja, samo je bas mnogo slabiji i zvuk je nekako drugaciji. Znaci nista im nemogu??? eh :(...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.