I na kraju zavrsih onako kako Ognjeni rece, znaci Lodzitek Z-2300 zvuci, odusevljen sam i jestu overkill ali nema veze posto mi se jako svidjaju. Inace platih ih 10k din.
Sad, predpostavljam da bi trebao da uzmem i zvucnu ?
Slicna je prica ko i onda, mogu da izdvojim do nekih 3000din, mada zaista mi je pozeljno da je i manje..
Prvo imam 2 pitanja :
1. Da li cu licno osetiti bolji/kvalitetniji/bogatiji ect.. zvuk sa zvucnom ? ( ok zavisi koja predpostavljam ) Ali da li utice i da li se to primeti ?
2. Ako da, da li ima osetne razlike izmedju zvucne od 20-30e i one high end od 100e ? bar na ovim zvucnicima u normalnim okolnostima ?
I ustvari pitanje 3. Da li bi mi zvucna od 3000din bila ok ? I da, posto se ne razumem vidim da ima zvucnih tipa 7.1 sistem, 5.1, 2.1 idt idt.. Jer moze bilo koja posto imam 2.1 ili mora bas 2.1 ? ako razumete pitanje ? Mada mislim licno da je svejedno ??
Drago mi je da si zadovoljan, lepo sam ti rekao da su zlo..a za overkill pa..kod mene bi bili savrseni, komsije me bude busilicom u 7 ujutro i rade cak i do 1,2 navece....veruj mi kod mene ne bi bili overkill vratio bih im za sve :)....pod hitno da menjas zvucnu, sa integrusom idu samo plastikaneri koji se dobijaju uz office konfe od 100e.....Preporucujem ti Creative X-FI extreme audio...ja je imam i odlicna je za te pare, ne treba ti nista kvalitetnije osim za onog ko se bavi muzikom profi.....ja sam pre toga imao sound blaster 5.1 platinum i ima veeelike razlike, cak ima razlike i izmadju audigy modela u odnosu na X-FI seriju a da ne pominjem ostalo..tako da ti je ovo siguran best buy (3200 din ti kosta) ....
p.s. tebi je svejedno da li je 5.1 ili 7.1 sobzirom da su ti zvucnici 2.1 i da ce raditi u stereo modu osim ako nemaju softwersku emulaciju 5.1 soround-a....bila bi drugacija situacija da je obrnuto ...da su ti zvucnici 5.1 ili 7.1 a .....
Ah kod mene sad rade nesto ulicu, od 7 ujutru pocinju i onda stanu u sa busenjem u 13:00 taman kad ustanem... Inace, ja sam u glavi i imao nesto tipa x fi extreme audio i audigy-a, s tim posto mi je vec receno naginjem onda na extreme audio a skupicu kesa...posto sam skupljao evre za druge stvari koje mi slede, tj. kuciste i karticu neka iz gt200 serije..
Znaci kao sto sam i predpostavio za 2.1 sistem je sve jedno za karticu, vec je to fora da ona kao `podrzava` recimo 7.1 sistem, kapiram.
Hvala ti mogu da cujem jos neka misljenja ali mislim da sam na pravom putu.
Svaka interno-externa zvucna karta u odnosu na bilo koju integrisanu daje poboljsanje zvuka...Naravno,sam kvalitet se i razlikuje u odnosu na proizvodjac pa i cenu koja i jeste diktirana zbog samog kvaliteta!Creative uzima primat jer su zaista za sad najkvalitetniji...Meni kao muzicaru je to jako bitno...Cistina i bistrina zvuka bez mucenja,sirinu muzickog spektra u kvalitetu koji dobijas!Kad slusas MP3 ili kad igras igre razlike si velike a usi pune svakojakih efekata koje nisu dostupne na integrisanim zvucnim kartama!Software koji se dobije uz kartu plus daje podrsku za razne postavke i efekte koje na uvo svakom pojedincu omogucavaju razlicita podesavanja u smislu dobijanja zeljenog zvuka zarad zadovoljenja svog licnog ukusa!Znaci moja preporuka ti je da se malo nategnes i ne stedis na ovako vrednim komponentama i uzmes Creative Xtreme Music i zavrsio si posao za par godina!P.S.Vecinu to nije briga ali jedna od najvaznijih kompenenata je i zvucna karta...Svaki gamer-ski komp mora da ima u sklopu i ovu komponentu ako ne bar zbog igara a svaki drugi zbog boljeg kvaliteta zvuka pa do samog profesionalnog rada sa muzikom!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Čak i Creative Sound Blaster Audigy SE od nekih 2000.00 din.će ti biti odlično rešenje,pogotovo ćeš razliku osetiti u igrama. Ja nisam mogao da verujem kakvi sve zvukovi postoje u određenim igrama kada sam stavio ovu zvučnu umesto integrisanog zvuka na Asusu P5B.
Ti muzicar ? ali...ali ti slusas tamo nekog Filipa Zmahera !
Pa prvo, znaci oseti se razlika odma u startu za zvucnom, to mi puno znaci da znam i iz prakse, hvala za to.
Sad, extreme music mi je previse skup, to nije za mene, s obizrom da dam skoro 100e za kartu a zvucnike sam platio 120e ?
Najverovatnije ce onda da padne ko sto Ognjeni rece, extreme audio, cena moze da prodje a verujem onda da je to sasvim solidna kartica, siguran sam da je i Audigy al ok..
*edit*
Beast, naterao si me da malo promenim misljenje, posto me je jos jedan covek posavetovao da bolje nadjem polovan Xtreme music, jer Xtreme audio kao nije punokrvni Creative po njegovim recima i jos sam video neke komentare na netu da ima jako slab DAC ( sta god je to lol )
Doduse za Xtreme music cujem da ima problema sa driverima ( sto koliko sam i ranije znao nije nista ne poznato ) i oce da se cuje ponekad pucketanje iz same kartice ? imas li ti slicnih problema ? ( ti valjda imas istu ? )
Ja znam zasto ti pricam da se ne stedis i da se stisnes...Sa tom kartom si miran najmanje par god...Svaka igra koja dolazi postaje zahtevnija i sa audio efektima sto sa slabijim kartama ce se sve manje moci dobiti zeljeni efekat tj. pola toga bude progutano jer ne moze da reprodukuju zbog samog procesora...Npr. Assassin`s Creed je igra nabiflana tim efektima i zvukaom i cak i ove najnovije karte nisu mogle da naprave pravilnu raspodelu tako da je dolazilo do razmimoilazneja samih efekata i gubitka u reprodukciji tako da su neki imali problema sa govorom i sl...E sad i to se dalo resiti ali recimo ja nisam sa tim imao u opste problema dok velika vecina jeste!Zvucna kartica koju ti ja predlazem se moze naci za nekih 70 eur mada nije losa ni ta koju ti Ognjen predlozio ali ja ipak mislim i na buducnost!
Edit: Da ja imam Xtreme Music Gaming,i nije nikakva frka sa driverima u opste...I da jeste redovno izlazi novi Software tako da sa tim nemas problema!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Ti muzicar ? ali...ali ti slusas tamo nekog Filipa Zmahera ! :: :: Pa prvo, znaci oseti se razlika odma u startu za zvucnom, to mi puno znaci da znam i iz prakse, hvala za to :: :: Sad, extreme music mi je previse skup, to nije za mene, s obizrom da dam skoro 100e za kartu a zvucnike sam platio 120e :: :: Najverovatnije ce onda da padne ko sto Ognjeni rece, extreme audio, cena moze da prodje a verujem onda da je to sasvim solidna kartica, siguran sam da je i Audigy al ok. :: ::
e jbg milojko..svi bi mi uzeli X-FI fatal1ty 300e da mozemo ali pogotovo u ovom slucaju kad je ogranicen na 3000 din + sto nema potrebe nizacim boljim.....sto se tice igrica i buducnosti sto pricas sve kartice serije X-fi podrzavaju iste efekte sto se tice igrica i nema toga...`nesto nije mogao da reprodujuje, nije bilo efekata`..drugo, ovo nisu graficke kartice koje moraju da se menjaju redovno zbog novih efekata u igricama i sve vece zahtevnosti....dobri zvucnici, dobra zvucna ce UVEK biti dobri iza 5 i 10 godina....isto ce tako i da uzme x-fi audio biti miran duze vremena , sve dokle ne pozeli nesto bolje ne iz potrebe da mu nesto nece raditi nego jednostavno iz nagona ka necem boljem.
Ajd uzdravlje :)
:: Ja znam zasto ti pricam da se ne stedis i da se stisnes...Sa tom kartom si miran najmanje par god...Svaka igra koja dolazi postaje zahtevnija i sa audio efektima sto sa slabijim kartama ce se sve manje moci dobiti zeljeni efekat tj. pola toga bude progutano jer ne moze da reprodukuju zbog samog procesora...Npr. Assassin`s Creed je igra nabiflana tim efektima i zvukaom i cak i ove najnovije karte nisu mogle da naprave pravilnu raspodelu tako da je dolazilo do razmimoilazneja samih efekata i gubitka u reprodukciji tako da su neki imali problema sa govorom i sl...E sad i to se dalo resiti ali recimo ja nisam sa tim imao u opste problema dok velika vecina jeste!Zvucna kartica koju ti ja predlazem se moze naci za nekih 70 eur mada nije losa ni ta koju ti Ognjen predlozio ali ja ipak mislim i na buducnost :: :: Edit: Da ja imam Xtreme Music Gaming,i nije nikakva frka sa driverima u opste...I da jeste redovno izlazi novi Software tako da sa tim nemas problema :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Ti muzicar ? ali...ali ti slusas tamo nekog Filipa Zmahera ! :: :: :: :: Pa prvo, znaci oseti se razlika odma u startu za zvucnom, to mi puno znaci da znam i iz prakse, hvala za to :: :: :: :: Sad, extreme music mi je previse skup, to nije za mene, s obizrom da dam skoro 100e za kartu a zvucnike sam platio 120e :: :: :: :: Najverovatnije ce onda da padne ko sto Ognjeni rece, extreme audio, cena moze da prodje a verujem onda da je to sasvim solidna kartica, siguran sam da je i Audigy al ok. :: :: :: ::
Ah kako nisi u pravu...Slabo pratis razvoj zvuka...Sada i zvucne kartice prate revoluciju kao i graficke i CPU,sad sve jednako ide jedno sa drugim a to nalazu proizvodjaci software tj diktiraju gamer-ske kuce i sl...da ne duzim.Ka pominje Fatality?Ja sam rekao Xtreme Music!
:: e jbg milojko..svi bi mi uzeli X-FI fatal1ty 300e da mozemo ali pogotovo u ovom slucaju kad je ogranicen na 3000 din + sto nema potrebe nizacim boljim.....sto se tice igrica i buducnosti sto pricas sve kartice serije X-fi podrzavaju iste efekte sto se tice igrica i nema toga...`nesto nije mogao da reprodujuje, nije bilo efekata`..drugo, ovo nisu graficke kartice koje moraju da se menjaju redovno zbog novih efekata u igricama i sve vece zahtevnosti....dobri zvucnici, dobra zvucna ce UVEK biti dobri iza 5 i 10 godina....isto ce tako i da uzme x-fi audio biti miran duze vremena , sve dokle ne pozeli nesto bolje ne iz potrebe da mu nesto nece raditi nego jednostavno iz nagona ka necem boljem :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: Ja znam zasto ti pricam da se ne stedis i da se stisnes...Sa tom kartom si miran najmanje par god...Svaka igra koja dolazi postaje zahtevnija i sa audio efektima sto sa slabijim kartama ce se sve manje moci dobiti zeljeni efekat tj. pola toga bude progutano jer ne moze da reprodukuju zbog samog procesora...Npr. Assassin`s Creed je igra nabiflana tim efektima i zvukaom i cak i ove najnovije karte nisu mogle da naprave pravilnu raspodelu tako da je dolazilo do razmimoilazneja samih efekata i gubitka u reprodukciji tako da su neki imali problema sa govorom i sl...E sad i to se dalo resiti ali recimo ja nisam sa tim imao u opste problema dok velika vecina jeste!Zvucna kartica koju ti ja predlazem se moze naci za nekih 70 eur mada nije losa ni ta koju ti Ognjen predlozio ali ja ipak mislim i na buducnost :: :: :: :: Edit: Da ja imam Xtreme Music Gaming,i nije nikakva frka sa driverima u opste...I da jeste redovno izlazi novi Software tako da sa tim nemas problema :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Ti muzicar ? ali...ali ti slusas tamo nekog Filipa Zmahera ! :: :: :: :: :: :: Pa prvo, znaci oseti se razlika odma u startu za zvucnom, to mi puno znaci da znam i iz prakse, hvala za to :: :: :: :: :: :: Sad, extreme music mi je previse skup, to nije za mene, s obizrom da dam skoro 100e za kartu a zvucnike sam platio 120e :: :: :: :: :: :: Najverovatnije ce onda da padne ko sto Ognjeni rece, extreme audio, cena moze da prodje a verujem onda da je to sasvim solidna kartica, siguran sam da je i Audigy al ok. :: :: :: :: :: ::
Ja se slazem sa obojicom, zaista svako bi karticu od 250-300e pa da ima extra zvuk, mislim da bi bio presretan i sa Audigy-em ali eto na osnovu svih ovih komentara i onoga sto vidim na netu, mislim da cu ici na polovnu Xtreme music, posto racunam da to mogu da nadjem za iste tj. priblizne pare koje bi izdvojio za novu Xtreme audio, skrpicu se jos 1000-darku kolko god, ne moram sutra da uzmem.
Koliko god da je Extreme Music bolja od Extreme Audio, razlika u ceni je nerealna. Za tvoje zvucnike Extreme Audio je vise nego dovoljna. Sam si rekao da bi ti i dobra Audigy vrsila posao, ali Extreme Music je tebi Best Buy. Sumnjam da ces naci Extreme Music ispod 60 €, a novu Ex Mus imas za 40€.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Posto videh jedan oglas za ExtremeMusic za 50e stara je 2god ali ima kutiju idt.. jel 2god nije mnogo ? 50e ? mogu da priustim, samo me interesuje posto sad je uzimam i ja treba da je koristim narednih godina da li tokom godina dolazi do necega ili tako nesto ? tj. da je uzmem ?
Kad kupujes polovno, nikad nisi siguran u kakvom je stanju. S druge strane, ako je covek sacuvao i kutiju, moze da znaci da je pazljiv. Na zvucnoj kartici jedino mogu da se razlabave ulazni mini dzekovi, ako su se cesto vadili i vracali kablovi. Tu onda dolazi do losih kontakata, slabijeg signala po jednom od kanala itd. To je zeznuto za sredjivanje. Morao bi da je nosis kod nekog ko to zaista zna da radi.
Sve ostalo nema razloga da crkne, osim ako ne popije strujni udar. Na tebi je da odlucis. Ja, a siguran sam i ostali, za takve stvari ne dajem preporuku dok ne vidim i ne cujem.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Da li si poludeo ocz , neces valjda to uraditi? OK za kartu nego 2 GODINE starta karta 50e ?A sad je nova 60-70e??KAd doneses kuci novu stvar,i jos je nisi ni otpakovao ta stvar vise ne vredi 100% i ne mozes je prodati po toj ceni, 35-40e max i to je puno
Ajd uzdravlje :)
:: Razumem, ok hvala pa javljam sta sam uradi :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.