ALTEC LANSING ATP3 sam planirao.Ako ima ko kakav bolji predlog do 70-tak eura prihvatam sugestije.Ovo mi je samo za komp tako da mi ne trebaju neki ozbiljniji sistemi.Zvucna je SupremeFX II ako to nesto znaci. POZZ svima na forumu i hvala!!!
Kupi Logitech x230 koji su dosta jeftiniji sada zbog one logitechove akcije, a kvalitetni su kao i ATP3.. Ja imam ATP3 i mogu ti reci da su stvarno bez greske, jaki su, cist je zvuk..znaci savrsenstvo..ali isto to ti mogu reci i za x230 koje ima moj ortak i mogu ti reci da mi se cine i malo jaci od atp3, ali mi je nekako zvuk sa atp-a lepsi.. To je naravno subjektivni osecaj, mada po ovoj ceni x230, ja ne bih razmisljao vec bi isao na njih...pozz
:: Kupi Logitech x230 koji su dosta jeftiniji sada zbog one logitechove akcije, a kvalitetni su kao i ATP3.. Ja imam ATP3 i mogu ti reci da su stvarno bez greske, jaki su, cist je zvuk..znaci savrsenstvo..ali isto to ti mogu reci i za x230 koje ima moj ortak i mogu ti reci da mi se cine i malo jaci od atp3, ali mi je nekako zvuk sa atp-a lepsi.. To je naravno subjektivni osecaj, mada po ovoj ceni x230, ja ne bih razmisljao vec bi isao na njih...poz :: :: ::
:: je osetno bolji od X-23 :: Nikakva akcija me nebi odgovorila od kupovine ATP3. Dok jos uvek mogu da se nadju.. :: :: :: :
Pa pazi..neko ko stvarno ima dobro uho moze da primeti tu razliku u kvalitetu izmedju atp3-a i x230 modela.. ALi vecina ljudi cuje sistem koj zeli da kupi i uzme onaj ciji zvuk im prija vise za njih..tako da je to ipak pitanje subjektivnog osecaja.. Jesu atp3 bolji, ali sa cenom manjom od 40 eura, x230 je veoma povoljan sistem sa zadovoljavajucim zvukom.. Takodje tu je i ovo sto si rekao, atp3 je veoma redak, posto su ga skoro svi pokupovali, tako da ce imati mozda i problem sa nalazenjem istog.. Ja mu predlazem da poslusa oba sistema i da se odluci za onaj koj njemu lepse zvuci, a ne za onaj koj je po nama bolji... pozzz
Kupi VS 4121 model, susao sam i Logi X230 i Atp3 pre kupovine ovaj model je glasniji i bolji od oba i ispravlja neke sitne nedostatke atp3 modela, ima prikljucak za slusalice na jednom od satelita, imas ih i crnoj i sivkastoj varijanti, vufer je stvarno dobar, je ne mogu ni na pola snage da ih slusam kad pojacam izlaze na zvucnoj,kristalan zvuk, stvarno svaka preporuka. Kostaju oko 5200-5300 din...
VS 4121 su naslednici ATP3, ali nisu i bolji. Kada bih birao vrednost za novac, vodeci se time da li cu da potrosim 40 ili 60 evra, za nesto sta cu da slusam svaki dan, sigurno nebih zalio tih 20. Naravno da ih imam spremne, tj da mogu da ih odvojim. X230 je sjajna kupovina, odlicni zvucnici za ulozen novac, ali ja licno smatram mizernom razlikom u ceni u odnosu na ATP3. 20 evra jeste puno novca za onog ko jedva ima 40 ali mislim da onaj ko vec odvoji 60-70 za zvucnike, nebi trebao da obraca paznju na tu razliku. E sad, najveci problem jeste KUPITI ATP3, jer su EOL i veoma se tesko nalaze. Ako ih nedjes, kupi bez razmisljanja, postaces vlasnik najboljeg 2.1 sistema ikada napravljanog.
Rec - dve o VS 4121. Jesu naslednici, ali... Veoma je tesko naslediti nesto sto je napravljeno gotovo savrseno. Posto ATP 3 prakticno i nema mane, a od strane audiofila je proglasen za jedan od retkih, mozda i jednini 2.1 sistem koji po njima daje gotovo HI-FI zvuk, onda je bilo jasno da je pred inzinjerima AL bio jeziv zadatak... I naravno omanuli su. Ne puno, ali dovoljno da naslednik nije bolji od predhodnika. Neizbalansiran zvuk, prejak bas u odnosu na srednje tonove, sto nas vraca u 2.1 zvucne vode, znacajno gube trku pri slusanju muzike, ali daju nesto bolje performanse na polju igrica i filmova. Imaju dzek za slusalice, moze biti korisno (ali ima ga i vecina danasnjih kucista) i to je sve sto se tice unapredjenja u odnosu na ATP3. Slusao sam ih vise puta a posto mi na stolu stoje ATP 3, vrlo lako mogu osetiti inferiornost 4121 u odnosu na ATP3.
Moj izbor i obrazlozenje:
1. ATP 3, jer si vec spremio 60-70 evra za zvucnike. Slozices se da -20 nije neka cifra za nesto sto ces slusati svaki dan. Najveci problem je naci ih.
2. VS 4121 inferiorniji naslednik ATP3, koji i dalje predstavlja vrhunski proizvod.
3. X-230 Osetno losiji od oba gornja, ali eto ta akcija, pa ako te cini zadovoljnim sto ces staviti 20-30 evra u dzep, onda ces biti jos bonus zadovoljniji. Elem X-230 nisu zvucnici za slusanje muzike, imaju izoblicenja vec na oko 70% snage, dok su za filmove i igre priblizni VS 4121. Ali filmovi i igre zaista nisu merodavni. Tu su svi zvucnici sa vuferom odlicni.
4. Ako je cena bitan faktor, kupi 2.0 Gigabyte GP-S6500 za 25 evra. Uh kakvi zvucnici. Nikome i dalje nije jasno otkud Gigabyte da izbaci zvucnike od 25 evra, koji komotno mogu da sluze kao studijski monitori :) Aktivni i kostaju 2000 din. recimo pre bih i njih uzeo od X-230 ako bih gledao odnos cena - kvalitet :)).
:: Kupi VS 4121 model, susao sam i Logi X230 i Atp3 pre kupovine ovaj model je glasniji i bolji od oba i ispravlja neke sitne nedostatke atp3 modela, ima prikljucak za slusalice na jednom od satelita, imas ih i crnoj i sivkastoj varijanti, vufer je stvarno dobar, je ne mogu ni na pola snage da ih slusam kad pojacam izlaze na zvucnoj,kristalan zvuk, stvarno svaka preporuka. Kostaju oko 5200-5300 din.. :: :: ::
:: Ma dajte bre, zvucnici su onako, imaju toliko mana da je bruka ovo sto se pise o njima.. :: Go Go Go !! :: ::
Pretpostavljam da ih imas ili si ih koristio duzi period, pa da mozes da tvrsi nesto tako.. Jedini problem za koj sam ja cuo jeste da se onaj potenciometar za jacinu zvuka olabavi s vremena na vreme pa je malo teze namestiti zeljenu jacinu zvuka.. Ali posto to kod mene nije problem, ja ne vidim sta drugo bi mogao da zameris ovim zvucnicima..pozz
Ni kod mene, vec skoro 5 godina :)) ... od koga si to cuo :))
Jedini problem za koj sam ja cuo jeste da se onaj potenciometar za jacinu zvuka olabavi s vremena na vreme pa je malo teze namestiti zeljenu jacinu zvuka.. Ali posto to kod mene nije problem, ja ne vidim sta drugo bi mogao da zameris ovim zvucnicima..pozz
VS2412 je losiji od ATP3 i X-230 koji su medjusobno slicnog kvaliteta zvuka. Za 60e imas u Compdesk Saitek 3D 590 koji su u klasi sa Z3/Z4 sistemom. Bolji su i mocniji odlegendarnih X230 i ATP3
:: VS2412 je losiji od ATP3 i X-230 koji su medjusobno slicnog kvaliteta zvuka. Za 60e imas u Compdesk Saitek 3D 590 koji su u klasi sa Z3/Z4 sistemom. Bolji su i mocniji odlegendarnih X230 i ATP :: :: :: - A N G E L - :: ::
Jesi ih ti cuo ili si cuo da su dobri? Mozda gresim, ali mi izgledaju loseg kvaliteta od atp3 sistema...pozz
Subwoofer je drveni, cini mi se 6`. Zvucnici su od kvalitetne plastike. Ceo sistem je dobro uradjen posto Saitek nije kinzez tj. ne pravi junk nije ni neki vrh, ali...i cuo i video licno i od drugih. Neko je ovde sa PCberze pazario iste, zaboravih ko...
Necu da zracim, ukratko za tu cifru TRENUTNO ima svasta da se izabere, zavisi sta je kome prioritet, a inace vremenom sam shvatio da su svaki zvuznici u necemu bolji od drugih, tako da ono sto ljudi kazu best bay, vazi za gomilu zvucnika... Go Go Go !!!
:: :: Bez obzira na cijenu,na audio/video uredjajima ne treba stedjeti :: :: Logitech - samo misevi.Ostalo - za izbjegavanje,osim ako se kupac zadovoljava prosjekom :: :: ::
..na trudu sutra imam slatke muke mislim da cu ipak uzeti altec,cini mi se da ipak imaju najvece ime u svetu muzike ,a i proizvodi odgovaraju renomeu.Ima mnogo zanimljivih predloga ,ali to mi je ipak sekundarni muzicki sistem.Jos jednom svima hvala i pozz!
..na trudu sutra imam slatke muke mislim da cu ipak uzeti altec,cini mi se da ipak imaju najvece ime u svetu muzike ,a i proizvodi odgovaraju renomeu.Ima mnogo zanimljivih predloga ,ali to mi je ipak sekundarni muzicki sistem.Jos jednom svima hvala i pozz!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647170. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.