Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Fotoaparat do 35 000
STRANA 1 OD 1
Ognjeni Fotoaparat do 35 000 21.04.2008. 19:52 T9405

status: user
broj poruka: 4521
Poz svima ajde kolege pcberzanci da mi preporucite za tatu najbolji foroaparat do 35 000.Zaista sam ispao totalno iz koloseka i nisam pratio nista vezano za fotoaparate/kamere u poslednje vreme pa vas zato pitam za konretne predloge...Koju marku najbolje, koji model , zasto...sta da trazim, na sta da obratim paznju ....

p.s. dodatni plus bi bio da je vodootporan i izdrzljiv mada i da lepo izgleda ne bi bilo naodmet .)...e sad ja verovatno i puno trazim ,ne znam da li je ovo gore dovoljno i za neke prosecne modele a ne nesto vise....
Mogla bi doci u obzir i kamera za te pare ako se moze naci neka ok mada cisto sumnjam....gledam po novinama neke po 30-35 000 hiljada JVC sa hdd-om od 30 gb ali nisam siguran kakve su

`fala puno

Ajd uzdravlje :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shkomi najsvezije 21.04.2008. 22:06 #51901

broj poruka: 852
Pre 4 sata sam kupio fotoaparat u tom cenovnom rangu. Dugo sam se premishljao, merkao, budzet oko 450 eur, sa jedn strane sam hteo kvalitetnu fotografiju(da leko od toga da sam ozbiljan ali znam sta je blenda ekspozicija iso i volim da ima manuelna podesavanja) i trazio sam da pravi kvalitetne slike u zatvorenom, polumraku, brze pokrete u polumraku.

u uzi izbor su usli sony H7, H9, 5800, 6500 (kog sam mislio da uzmem ali ga nigde nema) S5 fuji 9600 kog sam i uzeo na kraju. Ozbiljno sam merkao i sustu suprotnost sony T200 jer pravi sasvim solidne slike, a prilicno je mali, mogao bih da ga uvalim zeni da ga nosi(ixus i canon A serija takodje prave vrh slike, ali meni se subjektivno ne svidja kako izgledaju ti fotoaparati)

Na kraju sam prelomio, fuji zbog kvaliteta fotografije u zatvorenom i polumraku, izbor je pao na 6500fd, koga tesko mozes da nadjes, tako da sam na kraju uzeo 9600 sa brzim punjacem 4xAA baterije 2gb karticu i nepromocivu torbicu za 415eur

Upravo ga proucavam i po ovome sto vidim mozda i najvise nudi u prosumer klasi. Ozbiljan fotoaparat, jedino sto je preglomazan
Devize devize bonda elema

shkomi a za te pare 21.04.2008. 22:10 #51903

broj poruka: 852
kamera, sony hc37E , mini DV, nekom je to cim, ali meni je to sat i po preko firewire kabla da prebacim na dvd, pri tmo je sat i po DV kasete nekompresovano oko 40gb, pa ti sad uporedi to sa nivoom kompresije na kamerama koje direktno snimaju na HDD.

Doduse mini DV je tehnologija na izdahu, ali je isto tako dostigla i svoj maksimum i sve moje potrebe ispunjava be problema.
Devize devize bonda elema

sasal Fotoaparat do 35 000 21.04.2008. 22:33 #51915

broj poruka: 2
Pogledaj Panasonic aparate: Tz5, Tz3, Fz18, zavisi koja klasa te zanima. Pozdrav

misa Canon PowerShot G9 21.04.2008. 22:37 #51918

status: admin
broj poruka: 876

Vrlo dobar aparat sa nekim sitnim nedostacima zbog kojih nije odličan. Ima 12 megapiksela, odličan LCD ekran, optički zum 6x i mogućnost snimanja u RAW formatu. Daje prilično dobre slike i možeš da podesiš sve aspekte snimanja ali i da koristiš dosta dobra auto podešavanja. E sad, šta ne valja: Wide počinje od 35mm, tražilo skoro neupotrebljivo mada to i nije bitno jer je to kompaktni fotoaparat i podrazumeva se da se gleda na ekranu koji je kao što sam rekao odličan i to od 3`, sam aparat je malo većih dimenzija ali i dalje prilično mali da bi se stavio u džep i prilikom snimanja video snimka ne može da se koristi zum. To bi bilo to a, ako se ne pojavi nešto novo uskoro ga i ja kupujem.

Detaljnu specifikaciju možeš videti na:
http://www.fotocene.com/fotoaparati/canon-powershot-g9/30/detail/
a, na istom sajtu možeš pogledati i ostale modele i cene.

Naravno, cene proveri i na PC Berzi na adresi http://www.pcberza.rs/foto/

Pozdrav,
misa i da dodam.... 21.04.2008. 22:39 #51919

status: admin
broj poruka: 876

prilično je izdržvljiv i odlično izgleda.

Daum ... 21.04.2008. 22:41 #51922

broj poruka: 12796
Fuji S9600 je realno sranje, jer nudi 10x opticki zoom bez stabilizacije slike, a pritom je rad pri visim ISO vrednostima dosta losiji od S6500 Fuji-a, jer ima stariji proceror slike. A izasao je i novi model...
Sony H9 je odlican izbor zbog 15x optickog kvaliteta, ima 3` ekran koji se tiltuje i dovoljno je mali.
Fuji S6500 sam imao i pored toga sto pravi lepe slike, izrada aparata je katastrofa. Imas osecaj kao neku kinesku igracku da drzis u ruci... Idi negde pa pogledaj bas, da ne ispadne da izmisljam. Iako nisam pobornik Olympusa, SP-550 i SP-560 prave odlicne slike a pritom imaju i 18x optiku...

Daum ... 21.04.2008. 22:42 #51923

Da, G9 je odlican izbor za te pare. Strasno kvalitetno izradjen i pravi odlicne slike, a pritom lepo legne u dzep...

Ognjeni ... 21.04.2008. 23:03 #51931

uf...hvala vam, sad ste me bacili u dilemu ..moracu da pregedam sve te fotoaparate ali dajte mi please jos neke savete za kameru ...mnogi govor te miniDV..da li to da uzimam ili druge i zasto....Prvi plan je bio fotoaparat ali kada sam video da za te pare moze i kamera da se uzme, lepo cu da odgovorim tatu i da uzme kameru , bolje je 100x...zato mi trebaju jos neki predlozi...a ja cu pregledati ove aparate...a sto se tice klase ...hehehe klasa je najbolje sto moze za te pare :))

erda nikon..... 21.04.2008. 23:30 #51940

broj poruka: 39
Ne razumem se mnogo u fotoaparate ali cuo sam da je nikon dobra marka......

Ognjeni Re: nikon..... 21.04.2008. 23:35 #51944

Hehehe bas ti hvala ali mi treba konkretan model .)

:: Ne razumem se mnogo u fotoaparate ali cuo sam da je nikon dobra marka.....
::
Daum ... 22.04.2008. 00:34 #51959

Ali pazi... Svi ovi aparati poseduju video snimanje...
Ne znam za druge, ali meni su fotografije uvek bile draze od videa...

Equinoxe Re: 22.04.2008. 02:33 #51981

broj poruka: 12057

Boles` saj` za opise fotoaparata:
http://www.dpreview.com/
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Daum ... 22.04.2008. 03:05 #51984

https://www.dcresource.com
https://www.cameralabs.com
...itd. Ima ih kako ne...
Ako se iole razume u fotografiju, zna covek za ove sve sajtove...
Mogao je i on da ode da gleda, ali je trazio savet da mu damo za nesto sto valja...

dgrujic DSLR 22.04.2008. 09:31 #51989

broj poruka: 78

Kupi Nikon D40, i bices prezadovoljan, za te pare da ga uzmes sa sve karticom i torbicom, i da vidis sta je brzina, ni jedan kompaktni aparat ne moze da se meri sa DSLR aparatima....

Jedino sto kod njih nema snimanja video klipova... .))))
Ognjeni .... 22.04.2008. 09:46 #51992

Hvala puno...oticicu da pogledam u gradu ove modele sto ste mi rekli i da vidim sta jos ima fino pa cu se javiti kada nadjem nesto za savet.

Daum Re: DSLR 22.04.2008. 13:36 #52002

D40 je los izbor kad postoji Canon 400D. Nikon nema autofokus motor u aparatu pa moraju da se kupuju skuplji objektivi koji imaju u sebi fokus motore. A i pritom pravi za nijansu losije slike od Canona, i vise buke ima pri vecim ISO vrednostima...

:: Kupi Nikon D40, i bices prezadovoljan, za te pare da ga uzmes sa sve karticom i torbicom, i da vidis sta je brzina, ni jedan kompaktni aparat ne moze da se meri sa DSLR aparatima...
:: Jedino sto kod njih nema snimanja video klipova... .))))
guru Re: Re: DSLR 02.05.2008. 21:15 #53141

broj poruka: 92
Kakav DSLR, pokretach topica ne zna ni shta mu treba a vi mu nudite DSLR :)

Fotoaparati se ne kupuju tako shto imash 1000e i ajde sad da kupim najbolje, vec kupujesh ono shto `zasluzujesh`. Znachi, ako ti nishta nije jasno oko fotoaparata, nema shanse da provalish razliku izmedju nekog Canona A5xx i Fuija 9600, pa chemu onda baciti 400e ? Najbolje je kupiti neki A720 IS za start, pa ako ga budesh `prerastao`, sam ces preci na nesto bolje i do tada cesh znati sam sta te interesuje. Ako nemash nikakvih ambicija za napredovanje, A720 IS ce ti sluziti odlichno dok ne crkne :)

A ovo kupovina aparata na osnovu izgleda, to mozda zene mogu da rade..
pcfoto Canon G9 04.05.2008. 15:58 #53302

status: client
broj poruka: 19
Samo G9.
Pogledaj ovde kakve fotke pravi: http://pcfoto.biz/digitalnifotoaparati/index.php/topic,135.0.html

PCFOTO.BIZ

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MatrixBG Re: Fotoaparat do 35 000 02.09.2008. 12:35 #68919

broj poruka: 8
Preporuka su meodli Olympusa iz SW serije,extra aparati.

:: Poz svima ajde kolege pcberzanci da mi preporucite za tatu najbolji foroaparat do 35 000.Zaista sam ispao totalno iz koloseka i nisam pratio nista vezano za fotoaparate/kamere u poslednje vreme pa vas zato pitam za konretne predloge...Koju marku najbolje, koji model , zasto...sta da trazim, na sta da obratim paznju ...
:: p.s. dodatni plus bi bio da je vodootporan i izdrzljiv mada i da lepo izgleda ne bi bilo naodmet .)...e sad ja verovatno i puno trazim ,ne znam da li je ovo gore dovoljno i za neke prosecne modele a ne nesto vise...
:: Mogla bi doci u obzir i kamera za te pare ako se moze naci neka ok mada cisto sumnjam....gledam po novinama neke po 30-35 000 hiljada JVC sa hdd-om od 30 gb ali nisam siguran kakve su
:: `fala puno
:: Ajd uzdravlje :)
MatrixBG Re: Re: Re: DSLR 02.09.2008. 12:37 #68921

Samo nam ti reci ko zasluzuje a ko ne,ti si bogomdan da odredis ko moze a ko ne,da kupi dslr aparat.Strasno!

:: Kakav DSLR, pokretach topica ne zna ni shta mu treba a vi mu nudite DSLR :
:: Fotoaparati se ne kupuju tako shto imash 1000e i ajde sad da kupim najbolje, vec kupujesh ono shto `zasluzujesh`. Znachi, ako ti nishta nije jasno oko fotoaparata, nema shanse da provalish razliku izmedju nekog Canona A5xx i Fuija 9600, pa chemu onda baciti 400e ? Najbolje je kupiti neki A720 IS za start, pa ako ga budesh `prerastao`, sam ces preci na nesto bolje i do tada cesh znati sam sta te interesuje. Ako nemash nikakvih ambicija za napredovanje, A720 IS ce ti sluziti odlichno dok ne crkne :
:: A ovo kupovina aparata na osnovu izgleda, to mozda zene mogu da rade..
guru Re: Re: Re: Re: DSLR 11.09.2008. 18:18 #70312

broj poruka: 92
Jel se mi znamo ?

Da pogadjam, juche si kupio neki dzepni aparat pa si se nalupetao po netu a ja sam te napushio na nekom forumu ?

:: Samo nam ti reci ko zasluzuje a ko ne,ti si bogomdan da odredis ko moze a ko ne,da kupi dslr aparat.Strasno
:: :: Kakav DSLR, pokretach topica ne zna ni shta mu treba a vi mu nudite DSLR :
:: ::
:: :: Fotoaparati se ne kupuju tako shto imash 1000e i ajde sad da kupim najbolje, vec kupujesh ono shto `zasluzujesh`. Znachi, ako ti nishta nije jasno oko fotoaparata, nema shanse da provalish razliku izmedju nekog Canona A5xx i Fuija 9600, pa chemu onda baciti 400e ? Najbolje je kupiti neki A720 IS za start, pa ako ga budesh `prerastao`, sam ces preci na nesto bolje i do tada cesh znati sam sta te interesuje. Ako nemash nikakvih ambicija za napredovanje, A720 IS ce ti sluziti odlichno dok ne crkne :
:: :: A ovo kupovina aparata na osnovu izgleda, to mozda zene mogu da rade..
MatrixBG Re: Re: Re: Re: Re: DSLR 08.10.2008. 04:52 #74073

Pazi ti ćelavi da ti ne popušiš malo,jak si samo po forumima,a inače si samo pica mala koja je jaka na rečima.Dosta ljudi je to reklo za tebe.

:: Jel se mi znamo ?
:: Da pogadjam, juche si kupio neki dzepni aparat pa si se nalupetao po netu a ja sam te napushio na nekom forumu
:: :: Samo nam ti reci ko zasluzuje a ko ne,ti si bogomdan da odredis ko moze a ko ne,da kupi dslr aparat.Strasno
:: :: :: Kakav DSLR, pokretach topica ne zna ni shta mu treba a vi mu nudite DSLR :
:: :: ::
:: :: :: Fotoaparati se ne kupuju tako shto imash 1000e i ajde sad da kupim najbolje, vec kupujesh ono shto `zasluzujesh`. Znachi, ako ti nishta nije jasno oko fotoaparata, nema shanse da provalish razliku izmedju nekog Canona A5xx i Fuija 9600, pa chemu onda baciti 400e ? Najbolje je kupiti neki A720 IS za start, pa ako ga budesh `prerastao`, sam ces preci na nesto bolje i do tada cesh znati sam sta te interesuje. Ako nemash nikakvih ambicija za napredovanje, A720 IS ce ti sluziti odlichno dok ne crkne :
:: :: ::
:: :: :: A ovo kupovina aparata na osnovu izgleda, to mozda zene mogu da rade..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647151.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs