po meni Sony je extra, imaju Carl Zeiss optiku, jedna od najboljih, imaju na sajtu oko 10kamera, 240-800evra, a raspitaj se kod https://www.axelfoto.com, mozes i otici tamo, pa pogledaj sta ti odgovara, verujem da postoji nesto za tebe, a nalaze se bukvalno na mostarskoj petlji, kod stanice, ulica Sarajevska 86, mostarski plato..
Dobar je Sony,ali imas i druge opcije,ne treba zaboraviti Panasonic,JVC ili Canon.Optika je uglavnom kvalitativno izjednacena po klasama,pa kod zenske populacije obicno presudi dizajn i kompaktnost uredjaja.Te kamere i jesu predvidjene za amatersku,`kucnu` upotrebu i zato mislim da nema svrhe platiti vise od 250-300 evra.
JVC i Panasonic su ok, ipak mislim da Sony malo preovladava, bar sto se tice amaterskih kamera, JVC je ipak bolji u profesionalnim resenjima, a Canon je po meni jedan od neprevazidjenih, ali za fotoaparate...
Po kamerama Sony je vrh! Najbolju sliku ti daje Sony, to je testirano. I u bojama, i sto se tice ostale stvari. Nemoj puno da razmisljas, trazi Sony -ja. Pozz
Ovo je zadnji trenutak kada neka firma može od totalno zastarele tehnologije uzeti neku kintu. Nekada basnoslovno skupe, a danas neverovatno jeftine (verovatno na uštrb kvaliteta), digitalne filmske kamere koje koriste magnetnu traku kao medij za skladištenje, su debelo prevaziđene. Ali, rade posao. Sve u svemu, ne vredi na njih bacati neku veću kintu, izbegni ovaj najjeftiniji Panasonic, stvarno je loš (dok su skuplji modeli opet, baš ok), i, nemoj se zeznuti da uzmeš nešto što snima u mpeg4 jer je to laža i prevara, nego uzmi običan, pravi miniDV kamkorder. Kao amateru, sasvim će te lepo poslužiti i Samsung... uvek je neverovatno povoljan, pogotovo u budget segmentu (koji je njemu vrhunac, a Sony-u dno). I uživaj. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Sony ti daje provereno dobru sliku. Ja koristim Sony HC39E i mogu ti reće da je odlična a, takve su i ostale kamere iz sličnog asortimana. Jedino što bih ti odmah preporučio jeste da kupiš dodatnu veću bateriju od one standardne uz aparat i možeš da snimaš i da se zaboraviš.
Gledala sam malo po netu i izdvojila ova tri modela: 1. Sony DCR-HC47E 2. Sony DCR-HC96E 3. Sony DCR-HC62E
Jel moze neka konkretnija preporuka - sta uzeti od ovoga? Kakva su iskustva sa ovim modelima?
Takodje, jos jedno pitanje... videla sam i Panasonic model 230EP-S sa 3CCD senzora. Kakav je on u odnosu na gore navedene modele? Kao sto ste mi sugerisali, ja sam blize nekom od Sonyjevih modela, ali... Hvala unapred!
:: :: Htela bih da kupim svoju prvu video kameru (amaterski, za kucnu upotrebu). Citajuci forume, zakljucila sam da treba kupiti miniDV (ili se varam? :: :: Htela bih da kupim neki solidan model, cena nije problem :: Molim sugestije. : :
Ako cena nije problem, onda uzmi profi kameru. Za kucnu upotrebu je dobra i najjeftinija Samsung kamera.
:: :: Hvala svima na odgovorima :: :: Gledala sam malo po netu i izdvojila ova tri modela :: 1. Sony DCR-HC47 :: 2. Sony DCR-HC96 :: 3. Sony DCR-HC62 :: :: Jel moze neka konkretnija preporuka - sta uzeti od ovoga :: Kakva su iskustva sa ovim modelima :: :: Takodje, jos jedno pitanje... videla sam i Panasonic model 230EP-S sa 3CCD senzora. Kakav je on u odnosu na gore navedene modele? :: Kao sto ste mi sugerisali, ja sam blize nekom od Sonyjevih modela, ali.. :: Hvala unapred ::
Od gore navedenih, po brzom pregledu specifikacija, najbolja je Sony DCR-HC96E, ali ona ima 1 CCD, a 3xCCD, pa makar i Panasonic-ovih je bolje od 1xCCD :D
Ako pod kucnom upotrebom mislis na snimanje `privatnih aktivnosti` u slabo osvetljenim sobama, nijedna od ovih kamera ti nece dati kvalitetan snimak.
Ako ti nije hitno da kupis, dobro se informisi - imas na Internetu brdo informacija.
U najjeftinijoj klasi, Sonijeve i Canon kamere su najbolje, a od 400 do 700e su najbolji Panasonici sa 3CCD (GS180, GS320, GS500).
Ako jos nisi kupila kameru, a ne `gadish` se polovnog, prodajem Sony HC24 slabo koriscen, kao nov za 130 evra. 063 10 72 650, Vladimir
Prodajem jer sam uzeo jachu HD kameru.
:: :: Hvala svima na odgovorima :: :: Gledala sam malo po netu i izdvojila ova tri modela :: 1. Sony DCR-HC47 :: 2. Sony DCR-HC96 :: 3. Sony DCR-HC62 :: :: Jel moze neka konkretnija preporuka - sta uzeti od ovoga :: Kakva su iskustva sa ovim modelima :: :: Takodje, jos jedno pitanje... videla sam i Panasonic model 230EP-S sa 3CCD senzora. Kakav je on u odnosu na gore navedene modele? :: Kao sto ste mi sugerisali, ja sam blize nekom od Sonyjevih modela, ali.. :: Hvala unapred ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.