Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
foto aparat preporuka
STRANA 1 OD 1
shkomi foto aparat preporuka 09.04.2008. 19:06 T9208

status: user
broj poruka: 852
Hocu da kupim fotoaparat, budzet je 350-400eur
treba mi za slikanje porodice prijatelja odmor plaza planina rodjendani slavlja da dobro slika u mracnim prosotrijama i u zatvorenom da ima OK kvalitet. sajedne strane bi voleo neki foto aparat tipa fuji 6500 da ima rucna podesavanja blenda ekspozicija iso,a sa druge strane ne bih bas voleo da vucem neku gromadu. ixus i canon a serije mi se nimalo ne svidjaju. u stvari ni ja nisam bas najsigurniji sta hocu.

u uzi izbor su mi usli
canon S5, sony H7, fuji 5600,5700,5800, 6500,9600 i susta suprotnost sony T200.

kakve su vase preporuke. hde kupujete foto aparate, koji su najpouzdaniji i dobre cene.

hvala svima unapred

Devize devize bonda elema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markisha fuji 09.04.2008. 20:57 #50560

broj poruka: 173
Ja sam pre 2 godine pazario fuji 5600,aparat koristim za ono sto si ti pomenuo+fotografisem akvarijume i podvodni svet...Svako ko je slikao ribice zna koliko je to zahtevno i tesko...Evo linkova ka nekim mojim fotografijama sa 5600:

http://www.beke.co.nz/gallery/showimage.php?i=49&c=

http://www.beke.co.nz/gallery/showimage.php?i=66&c=

Prezadovoljan sam fotoaparatom, mada kad sam dosao u dodir sa fuji 9600 razboleo sam se...Iskreno bih ti preporucio taj model jer samo SLR modeli koji su duplo i vise skuplji mogu da urade vise nego 9600!Jedina `mana` 9600 modela je velicina i tezina ako ti to smeta.Sa ostalim modelima koje si pomenuo nisam imao dodira sem sa 5700 koji je dosta slican 5600.
Aparat sa pratecom opremom sam narucio telefonom da mi donesu na kucnu adresu,iskreno ne secam se ime firme ali sam siguran da se reklamira i ovde na pcberzi.

hocukuci .... 10.04.2008. 01:36 #50583

broj poruka: 296
Znate da mnogo ume da smara Fuji, prvo velicina ni malo nije prakticna, ako hoces aparat koji ce ti uvek biti pri ruci onda to svakako nisu modeli fuji koje si gore naveo. Ta manuelna podesavanja ubijaju volju za fotografisanjem, dok sve podesis, prvo treba da naucis sta i kako...
Kupio sam bio Fuji 6500 koristio ga jedno mesec dana i bacio, hocu reci prodao, i vratio sa na svoj stari canon koji je po mom misljenju zakon, mali je ima dovoljno opcija za sve i uvek je samnom u torbi je i ne osetim ga, kao malo veci mobilni, podesen an auto u svakom trenutku je spreman da napravi fotogr. veoma pristojnog kvaliteta.
Necu da ikog odvracam od namere, ali ako je neko imao pre neki manji kompaktni aparat i predje na neki koji je previse nabudzen sigurno ce biti razocaran.

P.S. Siguran sam da novi canon a570 sa stabilizacijom pravi odlicne fotke bolje od onih aparata koji nemaju opt stab. a mnogo su skuplji.
Sve vreme govorimo u ravni amaterske fotografije!!!!!!!!!!!!!

Moj favorit CANON!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrav.

Pisko Opet canon za amatere i sve ostale neprofesionalce 10.04.2008. 18:40 #50648

broj poruka: 6650
I moje je mišljenje takvo, samo izaberi šta ćeš, koji model.... prvo, canon dozvoljava manuelno podešavanje i onoga u čemu konkurencija i ne razmišlja (govorimo o A klasi), recimo, da se osećaš polaskan jer znaš da firma pod A ne misli debil nego prosečno ili natprosečno upoznat neprofesionalac (ne zarađuje pare od toga).
Ali, iskreno, nakon što sam svima preporučivao da odabere nešto što ima manuelna podešavanja... priznajem da mi je u preko 90% fotki sve na automatici (naročito kad te mine majmunski poriv da se ispita nova igračka), i što dalje - sve više. Jedino što umiruje savest, da znaš da je to tu, i da te neće izneveriti.
I, kompaktnost, neki kompromis između veličine i kvaliteta ne treba prelaziti ali, glomazna cigla koju ko` za qrc ne poneseš nikad kad ti treba i još je skupo platiš... čemu to?
Profesionalno, ili zaluđene likove, ne računam. Znam ljude koji su kao potpuni amateri, nosili stare klasične glomazne Zenithe, Canone i Nikone sve sa objektivima uz sebe... ali to je bre oprema i ludilo...
P.S. O ukusima ne vredi raspravljati, pa, ako ti se Canon ne sviđa.... čemu sve ovo...
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

guru Samo Canon A ima manuelne kontrole ? :) 15.04.2008. 01:00 #51040

broj poruka: 92
Fuji S6500 je ubedljivo najbolji aparat od svih koje si nabrojao za novac koji trazi, ne moze se ni jedan Canon sa tim porediti. To je pravi `fotografski` aparat, najblizi koji mozesh da imash pre DSLRa. Canonu A dzabe shto ima manuelne komande kada je od najgore plastike sa krsh senzorom.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647155.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs